Nils van der Poel grijpt voor het laatst Nederlandse hegemonie voor pensioen

Zweeds Nils van der Pol Hij stond op en won de grootste titel die op zijn cv ontbrak, opnieuw door de Nederlander weg te sturen in zijn voorlaatste competitie voordat hij stopte met elite racen.

Van der Poel werd de eerste Zweed in 49 jaar die de World Tour voor heren won – een van de beroemdste sportevenementen die teruggaat tot 1893 en resultaten van 500 m, 1500 m, 5.000 m en 10.000 m combineert over twee racedagen.

Van der Poel moest de Nederlandse tegenstander verslaan Patrick Rost Met meer dan 21 seconden in het sluiten van de 10.000 meter was Royst sterker op kortere afstanden.

Nadat Van der Paul 10,82 seconden langzamer schaatste dan zijn wereldrecord van de Olympische Spelen, ging Rost 41,49 seconden langzamer dan zijn tijd met het zilver uit Peking, wat Van der Paul de titel opleverde.

Op de Olympische Spelen degradeerde Van der Poel Rust naar zilver op de 5000 meter en de 10.000 meter in respectievelijk 0,47 seconden en 13,85 seconden.

Van der Poel sneed een reeks van negen opeenvolgende wereldtitels voor de Nederlanders, een reeks die ook omvatte Sven Kramer (vijf titels), Koningin Fee (één) en roest (drie). Hij was de laatste Zweed die won Goran Clayson in 1973.

Van der Poel zei voorafgaand aan het toernooi dat hij van plan is zich terug te trekken uit een competitie op topniveau na het WK van volgende week, hoewel hij al twee keer eerder heeft geprobeerd te stoppen en terug te keren. Zondag sloot Van der Poel een return niet uit.

READ  Sheikh Hamdan en alle beroemde mensen werden gezien in het Nad Al Sheba Sports Complex

Volgens de International Skating Union: “Het idee is een definitief afscheid van de elite elite in de sport.” “Ik zei dat ik zo lang mogelijk in de Zweedse kampioenschappen zou skiën, en als ik volgend jaar in goede vorm ben, zou ik misschien naar de 10.000 m World Cup gaan en mijn vrienden ontmoeten, gewoon om ervan te genieten.”

Nederlands Erin Scottin, die alle drie de Olympische afstandsraces won, pakte haar eerste wereldtitel. Japans afgestoten Miho TakagiDie won Olympisch goud op de 1000 meter en zilver op de 500 meter en 1500 meter.

OlympicTalk gestart Apple nieuws. We hadden liever!