Nederlandse vrouwen en Duitse mannen winnen een tweede keer in de FIH Professional Hockey League

De Duitse heren en het Nederlandse damesteam bevestigden hun overwinning in twee van hun twee wedstrijden in de laatste ronde van de International Hockey League (FIH).

Na de 2-1 overwinning van gisteren op Duitsland zag het Nederlands damesteam er vandaag dominanter uit met een 3-0 overwinning in het Wagner Stadion in Amstelveen.

De jonge spits Ben Dyck opende al na twee minuten de score en na een wedstrijd met sterk balbezit en een hoop schoten scoorde de ervaren spits Ledwig Welten vroeg in de tweede helft een snelle dubbel om de zege te bezegelen.

Duitsland kon maar één kans maken, tegen Nederland ’16.

In de herencompetitie versloeg Duitsland de gastheren opnieuw toen de jonge spits Justus Wigan twee doelpunten scoorde in een 3-1 overwinning.

Weigand scoorde in de eerste helft voordat Seve van Ass kort na de herstart de gelijkmaker voor Oranje maakte.

Maar twee late goals in de vierde helft, gescoord door Wigan en middenvelder Mats Grambosch, zorgden voor de overwinning voor Duitsland.

Duitsland is nu na slechts zes wedstrijden opgeschoven naar de vierde plaats in het mannenklassement en staat dicht bij Nederland op de tweede plaats, dat 11 wedstrijden heeft gespeeld.

Nederland staat na 10 wedstrijden nog steeds bovenaan in het vrouwenklassement, terwijl Duitsland na vier wedstrijden zevende staat van de negen wedstrijden.

READ  ACRES Commercial Realty Corp. kondigt een driemaandelijks dividend aan voor zijn preferente aandelen