Nederlandse en Britse hockeyvrouwen winnen, Spanje wint van Japan in herentoernooi

TOKYO (Reuters) – Het Nederlands dameselftal behaalde woensdag een gemakkelijke overwinning op Zuid-Afrika in hete en tumultueuze omstandigheden tijdens de Olympische Spelen in Tokio, terwijl Groot-Brittannië India versloeg en Spanje won zelfs terwijl hun hoofdcoach Adrian Locke COVID-19 bleef. Quarantaine.

In het herentoernooi behaalde Spanje zijn eerste overwinning in Tokyo 2020 op Japan en scoorde vier doelpunten tegen het gastland, terwijl Australië Nieuw-Zeeland versloeg.

Het Nederlands damesteam schoof op met een doelpunt aan het einde van de eerste helft en spits Fredrik Matla scoorde na een pass van Lewig Wilten vanaf de linkerkant van de aanvalscirkel.

En het Nederlands team ging in de tweede helft verder en scoorde nog eens vier doelpunten in een comfortabele 5-0 overwinning. De Nederlandse met sterren bezaaide ongeslagen in Tokio, scoorde 14 doelpunten en kreeg slechts één tegen in hun drie wedstrijden tot nu toe.

“Er zijn altijd gebieden die we in elke wedstrijd kunnen verbeteren”, zei Eva De Guidi, die haar vierde speelt op de Olympische Spelen in Tokio.

“We maakten veel doelpunten, maar als we rekening houden met het aantal kansen dat we creëerden, zijn het er eigenlijk niet zo veel… Corners kunnen ook beter worden afgehandeld.”

Met stijgende temperaturen naarmate de wedstrijd vorderde, verlengden officials de pauze tussen het derde en vierde kwart van de gebruikelijke minuten tot vier minuten om beide partijen voldoende gelegenheid te geven om af te koelen.

Spanje behaalde zijn eerste overwinning op de Olympische Spelen van Tokio na een spannende wedstrijd met Nieuw-Zeeland en versloeg de zwarte stokken met 2-1.

READ  De Nederlandse Ambassadeur voor de Mensenrechten juicht de werknemervriendelijke maatregelen van Mowasalat . toe

De Spaanse ploeg, wiens hoofdcoach Adrian Locke de wedstrijd van een afstand gadesloeg nadat hij in quarantaine was geplaatst vanwege COVID-19, leidde in de eerste helft met 2-0 en wist de voorsprong in de tweede helft vast te houden toen hun tegenstanders de druk opvoerden.

De Spaanse aanvoerder Maria Lopez Garcia zei dat de overwinning van het eerste team op deze Olympische Spelen veelbetekenend was, en het team vierde dit door na de wedstrijd een foto te maken van het team op het veld.

“Nu hebben we meer vertrouwen dan voorheen”, zei Lopez Garcia. “Het is een stap omhoog voor de rest van de wedstrijden.”

Elders versloeg Argentinië China met 3-2, Australië versloeg Japan met een 1-0 overwinning, Duitsland versloeg Ierland met 4-2 en het Rio-goud van 2016 op India versloeg Groot-Brittannië met 4-1.

Na een vroeg doelpunt van spelmaker Hannah Martin, bracht het Indiase team hun tegenstanders op gelijke hoogte voordat ze in de 19e minuut op achterstand kwamen toen Martin zijn tweede doelpunt scoorde.

Het Britse team wist aan het einde een comfortabele overwinning te behalen door in de tweede helft nog twee doelpunten te maken.

“De sleutel tot momentum,” zei Martin. “Als team hopen we morgen dat momentum in het Nederlandse spel naar voren te duwen.”

In het herentoernooi versloeg Spanje Japan met 4-1, terwijl de wedstrijd tussen Australië en Nieuw-Zeeland eindigde met de overwinning van Kookaburras met 4-2.

(Rapportage door Daniel Lusink) Bewerking door Kenneth Maxwell, Stephen Coates en Hugh Lawson

Onze criteria: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

READ  TOP 25 AP Poll: Texas A&M takes fourth place over Notre Dame in the collegiate soccer final ranking