Nederland zet een stap richting het bereiken van de kwartfinales van het EK

Het is mogelijk dat Nederland op termijn zijn hoogtepunt bereikt.

Nederland bereikte voor het eerst in zestien jaar de kwartfinales van het EK met een 3-0 overwinning op Roemenië, na hun beste prestatie tot nu toe op het EK van 2024.

Cody Jackpo Het Nederlandse team opende de score in de 20e minuut, waarna invaller Donyiel Malen twee late doelpunten scoorde en Nederland voor het eerst sinds 2008 naar de kwartfinales leidde.

Het Nederlandse team liet een aantal vroege kansen liggen om de voorsprong te vergroten, en aanvoerder, Virgil van Dijk, raakte het houtwerk.

De prestatie was echter veel beter dan hun teleurstellende prestatie in de groepsfase, die eindigde in een 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk.

In de volgende wedstrijd neemt het Portugese nationale team het op tegen Turkije, dat afgelopen dinsdag zijn Oostenrijkse tegenhanger versloeg in een nieuwe ronde van 16 wedstrijden.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld en sinds de laatste wedstrijd geweldig gereageerd”, aldus Jackpo.

“We hadden een reactie nodig en vandaag was een goede stap in de goede richting. We hebben als team veel gesproken over agressie, intensiteit en verdediging.”

Dit was Jacobo’s derde doelpunt in het toernooi en deelde de topscorerslijst met de Duitser Jamal Musiala, Giorgis Mikautadze uit Georgië en Ivan Schranz uit Slowakije.

Roemenië domineerde het balbezit tot aan het doelpunt van Jacopo, maar stelde de Nederlandse doelman nooit echt op de proef Bart Verbruggen.

De openingstreffer kwam toen Xavi Simons naar voren snelde voordat hij de bal doorgaf naar Jacobo aan de linkerkant. De spits van Liverpool overschreed de afstand tussen de voeten van doelman André Ratio en schoot de bal in de onderste hoek.

READ  Canadese cricketers verslaan Duitsland in T20 Cricket World Cup-kwalificaties

Jacobo rende naar de fysiotherapeut van het team nadat hij het doelpunt had gescoord en legde zijn viering uit: “Hij vertelde me gisteren: ‘Jij gaat het eerste doelpunt scoren’. Ik zei tegen hem: ‘Als je dat doet, kom ik naar je toe ‘ – en dat is wat ik deed.”

Jacopo kreeg in de tweede helft een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar hij werd zeven minuten voor tijd een doelpuntenmaker toen hij de bal in het spel wist te houden, onder druk van Radu DragocinEn hij duwde hem vanaf de zijlijn terug, zodat Malin hem naar het doel schoot.

De Nederlanders beëindigden hun dominante optreden in blessuretijd toen Simons de bal doorgaf naar Malen, die vanaf het midden van het veld rende voordat hij langs Florin Neita schoot.