Nederland viert thuiskomst, benut grote tweede helft tegen Santa Fe om ongeslagen te blijven – Port Arthur News

NEDERLAND – Ondanks een trage start heeft het Nederlands Elftal de Bulldog vrijdag in het Bulldog Stadium niet verslagen met een 31-0 overwinning op Santa Fe.

De Bulldogs werden in het eerste kwartaal veroordeeld tot een penalty shootout (5-0, 2-0 in District 12-5A Division Two), maar Nederland pakte als eerste de plaat met een 48-yard kick van quarterback Luke Broussard naar ontvanger Preston Desirano.

De Nederlandse verdediging hield de hele nacht stevig stand tegen de Indianen (0-5, 0-2) in de gebiedscompetitie.

Nederlandse middenvelder Luke Broussard verdedigt tijdens de overwinning van de Bulldogs op Santa Fe (Chris Moore/Nieuws)

Nogmaals, Broussard leidde de Bulldogs in het dashboard met 117 yards op 13 buggy’s en stond op de touchdown.

De Nederlandse coach, Monte Barrow, zei dat hij en zijn staf spraken met de verdediging van onnodige straffen en liep van het veld in de derde penalty shootout.

“We moeten een slimmer voetbalteam worden”, zei hij. “… we hebben het niet goed gedaan om van het veld te komen. Ik dacht dat we dat in de tweede helft deden.”

De Nederlandse verdediging dwong vier beurten de nacht in.

Nolan White, Slade Stocker en Nash Leonard scoorden onderscheppingen. De keuze van Stalker viel in de eerste helft. In het derde kwart kwam de Nederlandse middenvelder Jace Beck op zijn herstel om de bal terug naar de Bulldogs te krijgen. Na een paar plays zette ontvanger Kyndon Fuselier een rij op het veld en nam de score in ontvangst.

Kyndon Fuselier wendt zich tot The Bulldogs. (Chris Moore/Het nieuws)

In de daaropvolgende Indians-campagne onderschepte White de bal en keerde deze diep terug in het Santa Fe-gebied, maar een hangende oproep ondersteunde Nederland.

READ  Stingarees Hand Nederland Bulldogs Eerste nederlaag van het seizoen - Port Arthur News

Bij de volgende drive leunde Bulldog zwaar op Bryson Bryant, die de bal snelde om Nederland een 31-0 voorsprong te geven met nog iets meer dan negen minuten te gaan.

Nash Leonard kreeg zijn derde en laatste keuze met nog 2:00 te gaan.

“We hebben het in onze aanvalslinie geplaatst om wat gaten te openen,” zei Barrow. “We hadden veel goede spins in de eerste helft. In de tweede helft gingen we weer aan de bal.”

Barrow zei dat er niet veel teams zijn die zeggen dat ze na vijf weken ongeslagen zijn.

“Als je er middenin zit, besef je niet zoveel”, zei hij. “Op dit moment ligt onze focus op Texas City. Vorige week hebben we het hele weekend genoten van deze overwinning, maar nu zijn we in Texas City.”

Landon Caywood van Nederland (10) probeert in te grijpen. (Chris Moore/Het nieuws)

De wedstrijdbal gaat naar…

De wedstrijdbal gaat naar de Nederlandse verdediging om te schieten en vier beurten te forceren.

Straffen deden de groep al vroeg pijn toen de Indians hun weg naar het scorecentrum bereikten, maar het vocale spel van de Bulldogs hield de kerstman uit de eindzone. De verdediging van de Bulldogs-indianen had een totale aanval van 145 yards.

Andere belangrijke statistieken…

Fuselier eindigde met drie grijpers voor 70 yards. De Bulldog deed een uitval van 295 meter op 33 buggy’s.

Het spel liep…

Laat in het tweede kwartaal wilde Nederland de eerste punten op het bord zetten. Terwijl de vorige ritten leeg waren, haastte Broussard zich tot hij Deserrano diep in het veld vond.

READ  In februari dacht het ministerie dat het coronavirus minder dodelijk was dan griep

De ontvanger maakte een betwiste vangst en negeerde een verdediger in een touchdownpoging om de Bulldogs een 7-0 voorsprong te geven.