Nederland versloeg Pakistan met 4-1 in de tweede wedstrijd van hun Europese tour – Sports

Het Nederlands hockeyteam versloeg Pakistan woensdag met 4-1 in de tweede en laatste wedstrijd van de twee-du-du-reeks thuis.

De serie, die deel uitmaakt van de Pakistaanse tournee door Europa, eindigde op 1-1.

Na de eerste wedstrijd met 5-3 te hebben verloren, kwam de als derde geplaatste Nederland sterk terug in de tweede wedstrijd om een ​​algehele overwinning op het 17e gerangschikte Pakistan in Amsterdam te claimen.

De Greenshirts domineerden het eerste kwart met een stand van 1-0. Maar de Nederlandse verdedigers lieten de bezoekende ploeg de rest van de wedstrijd niet meer scoren.

Gedreven door het momentum kwamen de gastheren in de tegenaanval en scoorden één doelpunt per kwart van de tweede helft en zorgden voor een overtuigende 4-1 overwinning op Pakistan.

Pakistaans hockeyteam trapt Europese tour af met 5-3 overwinning op Nederland

Voor Pakistan wist Abdul Manan het enige doelpunt te scoren.

De serie maakte deel uit van de Pakistaanse tournee door Europa, waar het nationale team nog vier internationale wedstrijden zal spelen voordat het deelneemt aan de Asian Cup die op 21 mei in Jakarta wordt gehouden.

Na deze reeks spelen de Greenshirts één wedstrijd tegen België op 29 april en drie tegen Spanje op 2, 3 en 4 mei.

Het nationale team keert op 5 mei terug naar huis.