Nederland klopt Duitsland en herwint EK Hockey voor heren

Nederland heroverde de EuroHockey-titel bij de mannen na het verslaan van Duitsland op strafschoppen in de finale in Amstelveen.

Het doelpunt van Jeb Jansen, seconden na het einde van de reguliere speeltijd, bracht de gastheren met 2-2 op gelijke hoogte na een spannende wedstrijd in de Wagner Arena.

Oranje schakelde daarna comfortabel met 4-1 uit na strafschoppen en claimde daarmee hun zesde EuroHockey-titel.

Nederland, dat in 2017 voor het laatst de continentale titel in eigen land won, viel twee keer terug voordat het zich herstelde voor een publiek van 3.000 man.

Christopher Rohr scoorde een penalty om Duitsland te geven, op jacht naar zijn eerste gouden medaille op het Europees kampioenschap hockey sinds 2013, met een voorsprong van 21 minuten.

Robert Kempermann maakte vroeg in de tweede helft gelijk voor Nederland voordat Konstantin Steep vier minuten voor tijd de titel voor Duitsland leek te hebben gewonnen.

Jansen zorgde voor enthousiasme bij het publiek toen hij een penalty scoorde om de titel veilig te stellen na penalty’s.

De spannende finale eindigde in 2-2 na organisatietijd © Getty Images

De Nederlandse doelman Bermin Blake bewees zichzelf de held toen hij twee Duitse pogingen stopte voordat Jorit Kroon de winnende trap nam.

Wereld- en Europees kampioen België sloot een teleurstellend toernooi af door Engeland met 3-2 te verslaan in de wedstrijd om het brons.

België nam de leiding via een strafschop van Tom Boone voordat Sam Ward de gelijkmaker maakte met Engeland.

Thomas Brills herstelde de suprematie van België en Bonn voegde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd toe om zijn team de voorsprong van beide goals te bezorgen.

READ  Wereldbeker krijgt schema, West-Indië wordt realiteit - voor het geval je het gemist hebt

Hij ontmoette Ward Boone door opnieuw te scoren en de stand op 3-2 te brengen, maar het bleek een troost te zijn toen België doorging.

Nederland, Duitsland, België, Engeland en Spanje kwalificeerden zich voor de 2023 Men’s World Cup in India nadat ze in de top vijf van het evenement waren geëindigd.

Het gastland en Duitsland staan ​​morgen op het programma in de vrouwenfinale.