Nederland Bulldogs pesten Port Arthur om te winnen op de weg

PORT Arthur – Onder leiding van hun “bounce back”-spits Trip Parker versloeg het Nederlandse basketbalteam voor jongens Port Arthur Memorial op service en scoorde dinsdagavond een belangrijke gebiedsoverwinning.

Parker scoorde 26 hoge punten in het spel toen Bulldog Port Arthur pestte tijdens een 61-42 overwinning op Memorial High School.

Aanvallende rebounds en sterke afwerkingen over de rand kwamen vaak naar de Bulldogs, die tijdens het spel veel verfproductie hadden. Als het niet Parker was die het deed, was collega-spits CJ Guidry er om de rommel op te ruimen, waarbij zijn lange lichaam vaak extra bezittingen voor Nederland in beslag nam.

Het waren echter de inspanningen van Parker die indruk maakten op Nederland-coach Brian English.

“Soms is het lelijk, maar we zullen het wel aan,” zei Engels. “(Parker) is een erfenis uit 1975 en iedereen in de omgeving weet dat. Hij is geen luidruchtige rapper. Hij is gewoon een basketballer en dat deed hij ook.”

Port Arthur sprong zelfs als eerste, met een snelle voorsprong van vijf punten in de eerste minuten. De snelheid van de Titans weg van dribbelen gaf Nederland wat vroege problemen, maar de Bulldogs zullen snel tot rust komen.

De Engelsen vertraagden de zaken door een paar half-court combo’s voor Nederland te roepen en de aanval via Parker te laten lopen. Hij scoorde acht punten in het eerste kwartaal na enkele eenvoudige afwerkingen aan de rand en leidde de Bulldogs met 15-11 na de openingsperiode.

READ  De Nederlandse politie is gesloten

Nederland consolideerde zijn voorsprong in het tweede kwartaal met opnieuw een sterke individuele prestatie. Guidry kwam in de mix en deed de meeste van zijn schade door het glas te beheersen.

Guidry scoorde al zijn acht punten in het tweede kwart, waarmee hij de indrukwekkende eerste helft van Parker gelijk maakte. De Engelsen zeiden dat wanneer de twee spelers lopen, het moeilijk is om te stoppen.

“Ze speelden veel samen, dus ze kennen elkaar heel goed”, aldus de Engelsen over het duo. “Ze complimenteren elkaar echt.”

Port Arthur wist in de eerste helft de voorsprong van Nederland met enkele cijfers vast te houden. Jahmar Sanders sloeg een 3-punts schot op de bel en de Giants volgden Nederland met 29-21 tot in de pauze.

Deze eencijferige marge werd echter alleen maar groter naarmate de tweede helft begon. Nederland begon het derde kwart met een score van 9-0, waardoor de voorsprong opliep tot 17 punten.

De Titans waren niet langer van dichtbij omdat Nederland de verdediging aanscherpte. De Bulldogs hielpen bij elke trofee-opname te leiden en te concurreren, wat resulteerde in de slechte schietprestaties van Port Arthur.

Door de nederlaag van dinsdag was Port Arthur voor de vierde keer in vijf wedstrijden onder de 50 punten. Sanders was de enige Titan die met 14 punten in de dubbele cijfers scoorde.

Het wordt er niet makkelijker op voor Port Arthur in hun volgende wedstrijd. De Titans, nu 2-3 in District 21-5A, staan ​​vrijdagavond op de weg tegenover Beaumont United.

READ  John Egeben Nederlands kampioen mbo elektrotechniek

De overwinning van Nederland verbeterde de Bulldogs naar 4-1 in het provinciale klassement. Zij ontvangen vrijdag de Crosby Cougars, die ook 4-1 staan.

“Dit is iets dat belangrijk voor ons is, dus we moeten voorbereid zijn”, zei English.

Matt Fay is een sportverslaggever en columnist voor de Beaumont Enterprise. Neem contact met hem op via [email protected] of op Twitter door hier te klikken.

Mis niets: Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief.