Nederland brak het wereldrecord door Chili met 14-0 te verslaan

Nederland schreef donderdag geschiedenis op de FIH World Cup 2023 door het onervaren Chili met 14-0 te verslaan. Het resultaat was de grootste overwinning ooit op een WK.

Het team van Jeroen Delmy ging deze wedstrijd in, nadat het al door was naar de volgende ronde na overwinningen op Maleisië en Nieuw-Zeeland. Chili had al verloren van deze twee tegenstanders.

En ze namen al na een paar minuten de leiding. Chili kreeg eerder een gele kaart na een schot van Thierry Brinkman, maar werd bestraft met een hoekschop die werd gekeerd door Jeb Jansen.

In het tweede kwart verdubbelden ze hun voorsprong toen Dirk De Widder de bal in de bovenhoek schoot. Nederland scoorde in de volgende minuut het derde doelpunt. Thijs van Dam rondde een briljante aanval af nadat Koen Bijen de bal naar de invaller volleyde om die in open doel af te werken.

Nederland kwam in elk van de laatste twee duels voor het einde van de eerste helft op gelijke hoogte. Terrance Pieters speelde de bal prachtig voor Thierry Brinkman om te scoren. Chili verdedigde hoekschoppen slecht en Jeb Jansen leek vlak voor rust de tweede bal uit de hoek te krijgen.

Kapitein Thierry Brinkman pakte vlak na rust zijn tweede van de wedstrijd met een mooie draai en volleyde in de verre hoek van het net. Jansen kreeg zijn derde hoekschop toen doelman Agustin Araya tegen Chili opnieuw niet overtuigend oogde.

Terrence Peters had veel geluk toen hij scoorde toen Vicente Goni een voorzet in het net schoot. Dat is 8-0 voor mensen die de tel kwijt zijn. Brinkman kreeg al snel zijn hattrick en Justin Block scoorde een zeldzaam doelpunt dat de stand op 10-0 bracht met nog meer dan een kwart te spelen.

READ  Stingarees Hand Nederland Bulldogs Eerste nederlaag van het seizoen - Port Arthur News

Verdere doelpunten werden toegevoegd door Jansen, Begin en Theon Baines, wiens doelpunt veelbetekenend was omdat het het doelpunt was dat Nederland een nieuw wereldrecord bezorgde voor de grootste WK-overwinning. Australië en Zuid-Afrika waren 12-0, wat het wereldrecord was voor deze wedstrijd.

Het team van Delami keert op 25 januari terug om de kwartfinales te spelen. Hun tegenstanders zijn op dit moment niet duidelijk.