Muziekleraar worden – Deel 1 | Nieuws, sport, banen

In 1940 begon ik mijn formele opleiding in mijn woonplaats Rotterdam, Nederland. Ik was vijf jaar oud en het Duitse leger had net mijn land onder de voet gelopen. Mijn stadscentrum is verwoest door de Duitse luchtmacht. 2500 werden gedood in één nacht bombardementen, en duizenden huizen werden gesloopt. Het was het begin van een beproeving van vijf jaar.

In 1943 werd mijn vader, predikant in Rotterdam in een grote Nederlands Hervormde kerk, gebeld door een kerk in Riesen, een relatief kleine boerengemeenschap in het noordoosten van Nederland. We werden in 1945 bevrijd en woonden daar tot 1947, toen mijn vader een oproep aannam van twee kerken in Grand Rapids, Michigan, één die Engels sprak en één Nederlands.

Ze ging naar de Hastings Christian School in de klassen 6, 7 en 8; Een school gerund door de twee kerken waar mijn vader priester was. De school was zo klein dat alle drie de klassen in hetzelfde lokaal zaten.

Het was een moeilijke tijd voor ons allemaal. Iedereen spreekt Engels en wij spreken alleen Nederlands. Het is verbazingwekkend hoe je kunt leren je aan te passen wanneer je wordt geconfronteerd met een moeilijke situatie.

Onnodig te zeggen dat andere kinderen geen Nederlands zouden leren, dus als we samen wilden leven, moesten we Engels leren. Onze klasgenoten waren erg behulpzaam. In het begin was het een beetje onwennig, maar we hebben het snel gehaald en alles was in orde.

In de negende klas ging ik naar de Creston High School, op slechts 800 meter van ons nieuwe huis in Grand Rapids. ik kies “koor” Als een van mijn keuzes. Het was mijn hoop en droom dat hij me op een dag in de toekomst zou laten proberen, en ik hoop dat hij zou worden geaccepteerd, Creston High School Acapella Choir.

READ  Iowa breekt records op Stanford Invitational - Iowa Daily

Het was ongetwijfeld het beroemdste middelbare schoolkoor in het westen van Michigan. Ik wist dat de meeste leden uit de elfde en twaalfde klas zaten met een paar uitzonderlijk getalenteerde zangers uit de tiende klas “toegestaan ​​in.”

Stel je mijn verbazing voor toen aan het einde van het herfstsemester de heer Frank Goodwin, de directeur, me vroeg om na de les te blijven. Wat heb je verkeerd gedaan? Ben ik uit het koor getrapt? ”

De klok kroop langzaam omhoog. Uiteindelijk, aan het einde van de repetitie, bleef ik op mijn stoel zitten en wachtte. Ten slotte riep meneer C me naar zijn kantoor.

Met aarzelende stappen naderde ik. Glimlach een beetje. Ik denk dat hij begreep wat ik voelde, en eindigde de pijn door te zeggen: “Ik kom een ​​paar baritons te kort voor een a capella koor en ik hoor je zingen. Ik weet dat je erbij kunt horen, maar de vraag is, ben je klaar en bereid om het werk te doen om muziek te leren?”

“Weet je, alle muziek moet worden bewaard en je moet deelnemen aan alle extra optredens die we doen. Praat er thuis over en vertel het me morgen. Als je ouders het ermee eens zijn, verander ik je schema en jij ‘Ik zal lid zijn van het Acapella-koor ‘op wacht’.’ Om het altijd volledig afhankelijk te maken van hoe goed je het doet.’

Onnodig te zeggen dat ik bijna flauwviel. Lid worden van het Acapella Choir op Creston High School, in de negende klas, was zeer zeldzaam.

Ik bedankte hem keer op keer en rende toen naar huis om mijn ouders het goede nieuws te vertellen. Mijn grote advertentie werd met een zekere mate van scepsis en vragen beantwoord. Ik was tenslotte de zoon van een Nederlands Hervormde kerkpredikant. De calvinistische kerk is erg streng, en “Muziek amusement” Het strookt niet met het religieuze denken van deze sekte.

READ  Jorginho Wijnaldum: Barcelona overweegt Alex Moriba van het eerste elftal regelmatig te maken bij het aantrekken van Liverpool-middenvelder | voetbal nieuws

Het verhoor begon. Waar werden die extra feesten gehouden en op wat voor locaties? Wat voor muziek gaan we zingen enzovoort, enz.?

Ik deed mijn best om van hun angst af te komen. Eén ding werd meteen beslist: ik zal in geen geval deelnemen aan shows op zondag.

Zondag was “de dag des Heren” Het is geen dag voor amusement. Ik heb een soort voorwaardelijke goedkeuring gekregen, maar dat is alles wat ik nodig had. Ik ging de volgende ochtend extra vroeg naar school zodat ik meneer J. Het goede nieuws. Ik moest het oordeel van mijn vader uitleggen over… “Er zijn geen feesten op zondag!”

Hij zei dat hij het begreep en zei dat hij de wensen van mijn ouders zou respecteren. Toen ging hij me welkom heten in de groep. Mijn schema was gewijzigd en ik kreeg een grote hoeveelheid muziek om te leren.

Ik was nu lid van het koor van Creston High School Acapella. Ik realiseerde me niet dat de reis die ik die dag begon, de eerste stap op mijn pad naar het leven zou zijn.

De volgende dag was mijn eerste dag in het koor. Ik was een 9e klasser en ik voelde me erg klein. De tiende, elfde en twaalfde klassers vertelden me waar ik moest zitten en legden me de regels van het koor uit.

Tijdens de repetitie was er helemaal geen toespraak. Kauwgom is verboden. Wees op tijd. Leer je eigen muziek en laat je ogen tijdens concerten niet afleiden van Mr. J.

READ  Nederlanders verliezen de rechtszaak tegen het verbod van de Europese Unie op elektrische pulsvisserij

Mr. C niet zien tijdens het schoolbal was een reden om te gaan… “Tekort”. Drie fouten in een jaar waren een reden van bestaan “Uitschoppen” van het koor. De heer C, zoals hij werd genoemd, regeerde.

was ook “minimum” baas. In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten zwaaide hij tijdens zijn schoolbal niet overal met zijn armen. Hij maakte kleine gebaren bij zijn riem.

Onnodig te zeggen dat we hem als een havik in de gaten hielden. Elke vrijdag koos meneer J een van de liederen van het koor en de maandag daarop, soms op opeenvolgende dagen, koos hij een paar kwartetten (1 sopraan, 1 alt, 1 tenor en 1 bas) om voor de klas te komen en zing het lied.

Tijdens het eerste semester mochten we onze muziek gebruiken Kwartetten. Tijdens de tweede moesten we alles uit het hoofd zingen. Het omvatte “De Geest helpt ons ook” een Bach Motet voor dubbelkoren (8 individuele stemmen).

Crestons koor zong niet “Eenvoudig” Muziek. Een deel van ons semestercijfer was gebaseerd op onze prestaties. Onnodig te zeggen dat ik hard heb gewerkt om alle nummers in ons concertrepertoire te leren en te onthouden. Ik zou mijn Creston Acapella koorstoel niet verliezen.

Noot van de redactie: Gerrit Laman is een voormalige inwoner van het Copper Country-gebied die als muziekprofessor aan het Suomi College heeft gediend. Hij heeft een boek gepubliceerd met de titel “Jerrett’s Notes: A Collection of Essays”, dat te vinden is op Amazon. Zijn e-mailadres is [email protected].

Het laatste nieuws van vandaag en meer in je inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *