Miedema’s doelpunt stuurt Nederland naar Euro 2025

De late gelijkmaker van Vivane Miedema tegen Noorwegen was genoeg om Nederland rechtstreeks naar de finale van Euro 2025 te brengen.

De Nederlandse topscorer aller tijden scoorde zijn 96e doelpunt in het internationale voetbal met een kopbal in de 81e minuut nadat Caroline Graham-Hansen van Barcelona de gastheren op voorsprong zette in Bergen.

Koop nu het MIEDEMA #6-shirt

Nederland staat tweede in Groep A van de Eerste Liga met negen punten uit zes wedstrijden, waarmee plaatsing voor het toernooi dat komende zomer wordt gehouden verzekerd is.

Zonder tussenkomst van onze nieuwe spits zou het Nederlands elftal noodgedwongen naar de play-offfase zijn gegaan.

Kirsten Caspary Ook speelde hij de eerste 71 minuten met Oranje.

Hij kijkt: Vivienne Miedema: Mijn verhaal tot nu toe

Lauren Hennep De wedstrijd begon toen Engeland zich kwalificeerde met een 0-0 gelijkspel tegen Zweden in Göteborg.

Titelverdediger Sarina Wegmann verkeerde in een moeilijke staat en moest haar titel het grootste deel van de wedstrijd verdedigen voor een recordpubliek tijdens een internationale damesvoetbalwedstrijd in Zweden in het Gamla Ullevi Stadion.

Dit punt zorgde ervoor dat het Engelse team de tweede plaats zou bezetten in de derde groep van de eerste divisie in de toernooikwalificatiewedstrijden, wat hun aanwezigheid in juni volgend jaar in Zwitserland verzekerde.

Cannabis werd vlak voor het einde vervangen, terwijl Chloe Kelly Hij was een invaller in de tweede helft om Engeland te helpen winnen.

Goede Keating, Alex Greenwood En Jess Park Vervangingen waren ongebruikt.

Hij kijkt: De beste prestatie van City in het Premier League-seizoen 2023/24

READ  Wanindu Hasaranga werd schuldig bevonden aan het overtreden van de ICC-gedragscode

In een andere wedstrijd behaalde Spanje, dat zich voor de wedstrijden van vanavond al had verzekerd van kwalificatie, een 2-0 overwinning op België.

Laia Alexandrië Hij speelde de hele wedstrijd in het hart van de verdediging van de wereldkampioen.