Mbappe voldeed aan de verwachtingen bij zijn aanvoerdersdebuut met een wedstrijdwinnende brace tegen Nederland

De nieuwe aanvoerder van Frankrijk, Kylian Mbappé, voldeed aan de verwachtingen door tweemaal te scoren in een 4-0 thuiszege tegen Nederland toen het Franse nationale team vrijdag op een slopende manier aan hun kwalificatiecampagne voor Euro 2024 begon.

Mbappe, die aanvoerder werd genoemd nadat Hugo Lloris zijn internationale carrière in januari had beëindigd, kwalificeerde Antoine Griezmann voor de opener voordat hij de derde scoorde, nadat Dayot Upamecano de voorsprong in de eerste helft had verdubbeld, voordat hij de score laat op slag afrondde. extatische menigte.

Mike Mignan, de eerste doelman sinds het aftreden van Lloris, redde vervolgens de blessuretijdpenalty van Memphis Depay.

Nu de invloedrijke centrale verdediger Raphael Varane nu uit het internationale beeld is verdwenen, wilde Frankrijk indruk maken op het publiek in hun eerste wedstrijd sinds het verlies van de WK-finale van Argentinië na strafschoppen in december en deed precies dat tegen een door een virus getroffen Nederlands team onder zijn nieuwe aanvoerdersband. Aangewezen directeur.

Het resultaat was een klap in het gezicht van Ronald Koeman, die de leiding had over zijn eerste wedstrijd sinds hij de leiding nam van Louis van Gaal, nadat Oranje de kwartfinales bereikte van het WK in Qatar, in zijn tweede missie na de eerste periode 2018-2020.

“Het is geweldig”, zei Mbappé. “We wilden geen doelpunt incasseren, dus iedereen is blij. Mike houdt niet van tegendoelpunten en voor het eerst kreeg hij als nummer één de nul.

“We staan ​​allemaal achter hem. We hebben ons voorbereid om te zeggen dat we de fans niet kunnen teleurstellen in deze eerste wedstrijd hier na het WK.”

READ  Geen akkoord over landbouw ondanks 24 uur onderhandelen - EURACTIV.com

Frankrijk leidt groep twee voor Griekenland, dat thuis met 3-0 van Gibraltar won. Het team van Didier Deschamps ontmoet maandag Ierland in Dublin, terwijl Nederland Gibraltar ontvangt.

De Nederlander, die vijf spelers verloor nadat het team viraal ging, kende een beroerde start toen de Blues twee minuten later de impasse doorbraken en Griezmann een mooie actie in stijl afrondde met een curling schot van Mbappé’s voorzet in het strafschopgebied. .

De verdediging van de bezoekers at de hond vervolgens met een vrije trap van Griezmann en Upamecano knalde de bal zes minuten later in het net om de voorsprong te verdubbelen.

“Als je na zeven minuten met 2-0 achterstaat, wordt het natuurlijk hard werken”, zei aanvoerder Virgil van Dijk.

“We begonnen gewoon slecht en dan kwam je op achterstand… Dan spelen ze een vrij simpel spel in hun kwaliteiten. We moeten dit bekijken, het is moeilijk snel te analyseren, maar na zeven minuten al 2-0 achter. Gewoon jammer.” “

En het werd nog erger voor de Nederlanders toen Mbappé er na 22 minuten 3-0 van maakte, waarbij hij de bal klinisch van dichtbij schoot nadat hij door Aurelien Tchoameni was ingetrapt.

De bezoekers dreigden kort in de tweede helft, maar de poging van Depay ging naast toen Koeman in de 33e minuut spits Wott Wighorst doorstuurde voor middenvelder Kenneth Taylor.

Frankrijk kwam weer dichtbij toen de kopbal van Ibrahima Konate negen minuten voor rust werd overtreden door Jasper Cillessen.

Nederland kreeg vroeg in de tweede helft een kans uit een vrije trap van Depay, maar die kwam zo dichtbij als Upamecano en Konate de Franse centrale verdediger tot een rally brachten.

READ  Rechtbank in Dubai veroordeelt Nissan tot betaling van 1,3 miljard dirham aan partner in de Golf wegens contractbreuk

Randall Kolo-Mwane, die begon als enige spits in de 4-3-3-formatie van Frankrijk, maakte een prima optreden totdat hij in de 76e minuut werd gewisseld door Olivier Giroud.