Maak kennis met de toekomstige Super Falcons-ster Belima Grace scoorde haar eerste internationale doelpunt tegen Nederland en werd ondertekend door Nigeria Football Club – Laatste Nigeria sport- en voetbalnieuws

Het in Lagos gevestigde Alimosho Ladies FC-team heeft de ondertekening van Belema Grace Egbelekro, een student landbouweconomie van 500 liter aan de Federal University of Technology, Mina, voltooid.

Grace vertegenwoordigde haar universiteit op de recente Spelen van de Universiteit van Nigeria, gehouden aan de Universiteit van Lagos, waar ze het team van haar school leidde voordat ze werd opgeroepen als onderdeel van de ploeg om Nigeria te vertegenwoordigen in de Neymar Jr 5-finale in Dubai, en scoorde haar eerste internationale doelpunt tegen Nederland.

Sports247ng had één sessie met verdedigende middenvelder, Grace, om haar vooruitgang en toekomstige ambities te bespreken.

Verslaggever: Hoe ben je in het voetbal terechtgekomen?

Grace: Van jongs af aan speelde ik altijd met mijn neven en buren voor de lol, zelfs op de middelbare school toen ik de sportdirecteur was, was ik altijd betrokken bij de sport als geheel, niet alleen voetbal, maar ik nam het serieus als een carrière na de NUGA-games, dat was mijn allereerste competitieve game.

Verslaggever: Hoeveel steunen je ouders je bij het voetballen?

Grace: Mijn ouders hebben me altijd gesteund bij het sporten, omdat ze weten dat het een natuurlijk talent in mij is en het maakt me gelukkig. Dus doen ze er alles aan om me moreel en spiritueel te ondersteunen

Reporter: Hoe moeilijk is het om sport en wetenschap te combineren?

Grace: Nou, ik moet zeggen dat het combineren van sport en academici niet zo gemakkelijk was, want naar college gaan, en er is nog steeds training, je moet studeren en tijd maken voor rust. Uiteindelijk komt het erop neer dat je het juiste doet op het juiste moment. Arbitrage.

READ  Voetbal - Zweden vrouwen beëindigen ongeslagen reeks VS, Nederland top 10 Zambia

Verslaggever: Hoe wil je dat regelen, onderwijs in Mina en tekenen bij een club in Lagos?

Grace: Studeren in Mina en spelen in een club in Lagos is niet echt een probleem omdat ze een club zijn die aansluit bij mijn doel en ambities, want zelfs als ik terug naar school ga, weet ik dat ik dat nog steeds zal zijn. Plaats in de club wanneer ik terugkom naar Lagos.

Verslaggever: Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Grace: over 5 jaar, kijkend naar mijn ervaring van de NUGA Games, zo ver gaan als het vertegenwoordigen van Nigeria bij de Neymar Jr. World Finals in Qatar. Spelen tegen Nederland en Brazilië, Nederland verslaan, zelfs tegen hen scoren en gelijkspelen met een van de Braziliaanse nationale teams.

Ik denk dat ik over 5 jaar met veel hard werk en toewijding mezelf in een van de bekendste clubs buiten Nigeria zie.

Verslaggever: Wie is jouw voetbalrolmodel?

Grace: Ik zou willen zeggen dat ik mijn rolmodel ben.Bekeken na:
102

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *