Liverpool-ster Virgil van Dijk loopt weg van fans in een interview na de wedstrijd na Nederland gelijkspel met Noorwegen

Het Nederlands elftal Virgil van Dijk speelde thuis tegen Noorwegen in Groep G (Foto: Getty).

Virgil van Dijk was minder onder de indruk toen een fan zijn interview na de wedstrijd onderbrak na het 1-1 gelijkspel van Nederland tegen Noorwegen, waardoor de dader op zoek naar Sylvie opzij werd geschoven om zijn antwoord af te maken.

De WK-kwalificatiewedstrijd van woensdag werd aangekondigd als een confrontatie tussen de reuzen Van Dijk en Erling Haaland, de laatste die zijn droomstart maakte in Oslo, gebruikmakend van een slechte Nederlandse verdediging om de gastheren een vroege voorsprong te geven.

Davy Claassen stuurde in de 36e minuut een voorzet van Georginio Wijnaldum in het net om de gelijkmaker te maken en Haaland kwam in de tweede helft dicht bij de winnende treffer, maar de paal ontkende het.

Het resultaat betekende dat Nederland – onder leiding van Louis van Gaal in de eerste wedstrijd van zijn derde periode aan de leiding – een kans miste om Groep G-leider Turkije te verslaan, dat thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen Montenegro.

Het leek erop dat Van Dijk zijn vinger afnam in de Nederlandse loterij

Met de aanvoerdersband voor bezoekers in het Olivaala Stadion leek Van Dijk kort na rust zijn vinger weer op zijn plaats te hebben in gruwelijke taferelen.

Met dat in gedachten is het geen verrassing dat hij een beetje geduld toonde toen een opgewonden fan het veld op rende en zijn gesprek met de Nederlandse tv verstoorde nadat de sabbatical had gefloten.

De duidelijk geïrriteerde Liverpool-verdediger duwde de indringer van het podium af met een stevige hand op zijn borst voordat hij zijn kalmte herwon en rustig verderging met het interview.

Nederland hoopt dit weekend weer te winnen als ze Montenegro ontvangen in het Philips Stadion in Eindhoven.

Noorwegen op de vierde plaats volgt Nederland op doelsaldo en zal proberen de druk aan de kant van Van Gaal op te voeren met hun uitoverwinning op Letland op zaterdagavond.

Over het gelijkspel van zijn team met Noorwegen zei de pessimistische Memphis Depay: “Het was een zeer teleurstellend resultaat in een frustrerende wedstrijd.

“We hebben niet genoeg gepusht en het ontbrak ons ​​aan creativiteit.”

meer : Cristiano Ronaldo spreekt na het breken van het internationale scorerecord in de spannende overwinning van Portugal op de Republiek Ierland

MEER: Jamie Carragher maakt zich geen zorgen over de rustige transferperiode van Liverpool, ondanks dat rivalen veel geld uitgeven