Leicester 0-0 PSV

Leicester en PSV Eindhoven hadden een vermakelijk 0-0 gelijkspel in King Power Stadium om de kwartfinales van de European Conference League te verlaten voor de terugwedstrijd volgende week.

Harvey Barnes raakte de lat met een klinkend schot in de eerste helft in wat voor Leicester de beste kans van de wedstrijd was, maar de ploeg van Brendan Rodgers kon niet doorbreken voor de reis van donderdag naar Nederland.

PSV Eindhoven, met Mario Gotze, winnaar van de Wereldbeker 2014, begon goed en kwam zo dicht mogelijk bij de Duitser die voor het doel werd gespeeld nadat hij de buitenspelval in de tweede minuut had verslagen, maar zijn poging werd gedwarsboomd door de uitgestrekte Kasper. Schmeichel.

Spelersbeoordelingen

Lester: Schmeichel (6), Pereira (6), Fofana (7), Evans (7), Castañe (7), Madison (7), Tillmans (6), Dewsbury-Hall (7), Albrighton (6), Barnes (6 ) )), Iheanacho (6).

Abonnees: Justin (6), Lookman (6), Dhaka (onbekend).

Eindhoven: Mfugo (7), Mauro (6), Ramalho (7), Boscali (6), Max (6), Sancar (6), Gotze (6), Fermann (7), Maduweki (7), Gakpo (6), Zahavi (5).

Abonnees: Doan (6), Bruma (nvt), Van Ginkel (nvt), Teze (nvt).

man van de wedstrijd: Kiernan Dewsbury-Hall.

afbeelding:
Kiernan Dewsbury-Hall of Leicester vecht met PSV’s Iran Zahavi

Leicester ontwikkelde zich vervolgens in het spel en had hun eigen schuldvrije kans om op te schuiven, maar Kelechi Iheanacho schoot de bal in de 20e minuut naast en alleen PSV-doelman Yvonne Mfugo won.

Toen raakte Barnes het houtwerk voor de gastheren net voor rust toen hij een snelle 1-2 maakte met Iheanacho in het strafschopgebied voordat hij zijn krachtige slagman van de lat zag stuiteren.

Vijf minuten in de tweede helft negeerde scheidsrechter Ivan Kruzliak de grote smeekbeden van de PSV Eindhoven-fans toen Ricardo Pereira Cody Gakbo leek te hebben gearresteerd, maar met de VAR niet ingeschakeld, bleef de wedstrijd doelpuntloos.

Leicester had moeite om na de pauze duidelijke kansen te creëren en de wedstrijd sneuvelde, waarbij beide partijen mogelijk op hun hoede waren om gelijk te blijven voor de tweede etappe van volgende week donderdag in het Phillips Stadium. De winnaar neemt het op tegen Roma of Bodo/Glimt in de ronde van vier, waarbij het Noorse team die confrontatie met 2-1 leidt.

READ  Atletico Madrid haalt de Nederlander Depay over van Barcelona

Leicester team nieuws

Leicester-baas Brendan Rodgers bracht twee wijzigingen aan in het team dat afgelopen weekend in de Premier League aan het 1-1-gelijkspel begon met Manchester United.

Ricardo Pereira en Mark Albrighton vervangen James Justin en Nambales Mendy in de basisopstelling.

Rodgers: We kunnen winnen in Nederland

Gebruik de Chrome-browser voor een toegankelijke videospeler

Na het 0-0 gelijkspel in de Europa League thuis tegen PSV Eindhoven, zei Leicester City-coach Brendan Rodgers dat Leicester goed geplaatst is voor de wedstrijd van volgende week in Nederland.

Leicester-manager Brendan Rodgers: “We hebben genoeg laten zien en genoeg gezien om te weten dat we daar kunnen gaan en winnen.

“Wat het ook was, het zou altijd krap worden. Je wilde het winnen, maar zo was het niet.

“We hebben laten zien dat we defensief stand kunnen houden en we gaan daarheen met voldoende hoop dat ze zich waarschijnlijk wat meer openstellen, waardoor we wat meer ruimte krijgen.

“Het is goed uitgebalanceerd, ik denk dat het een goede wedstrijd was. PSV was iets meer gesloten dan normaal, dus de ruimte was beperkt, maar afgezien van hun kans in het begin, verdedigden we heel goed.

“We hadden onze twee beste kansen in de wedstrijd. Er waren niet veel kansen, maar dat is wat je zou verwachten op dit moment van de competitie.

“Met meer finesse en precisie in onze passes kunnen we misschien de score openen. We staan ​​er nog steeds goed voor.”

Brendan Rodgers verheugd over optreden Leicester tegen PSV Eindhoven
afbeelding:

Schmidt: Het was een duidelijke penalty

PSV Eindhoven wilde een penalty toen Pereira aan het begin van de tweede helft uitgleed en Jaco aanviel, maar zonder VAR verflauwde hun protest.

Eindhoven coach Roger Schmidt Hij zei: “Ik zag het, het was een duidelijke penalty. Ik ben geen grote fan van de VAR, dus ik kan niet klagen. Het was een penalty, maar het is het deel van het voetbal waar scheidsrechters de verkeerde beslissingen nemen.”

READ  Stats Perform breidt datapartnerschap uit met Eredivisie voetbal

“Dat accepteren we en we moeten ons er volgende week op focussen. We speelden een heel goede wedstrijd. We moesten soms wat lijden, maar we speelden tegen een heel goede tegenstander.”

“Over het algemeen ben ik erg blij met de prestatie. In de eerste helft hadden we goede overwinningen met de bal, maar in de overgangen waren we niet snel genoeg om beschikbaar te zijn voor passes naar voren.”

Drie wedstrijden voor Leicester uit hun eerste Europese finale

Dan Sansom van Sky Sports:

Brendan Rodgers gaf toe dat hij niet eens wist wat een European Conference League was toen Leicester in december in de competitie viel, maar met zijn kant nu slechts drie wedstrijden verwijderd van hun eerste Europese finale, neemt hij het heel serieus.

“Hij koos de sterkst mogelijke ploeg met mascotte Jamie Vardy die nog steeds afwezig was door een blessure, en de indrukwekkende prestatie van donderdagavond tegen een gevaarlijk team in Eindhoven onderstreepte de recente verbetering van Leicester in vorm.

“Ondanks dat ze 10e zijn gebleven in de Premier League in een teleurstellend seizoen in eigen land, hebben de Foxes zes overwinningen en twee gelijke spelen behaald uit 11 wedstrijden in alle competities. Ze zijn nu ongeslagen in zeven wedstrijden in het King Power Stadium, met de laatste nederlaag tegen Tottenham. op 19 januari.

“Ze stonden tegenover Eindhoven, dat nu ongeslagen is in 14 wedstrijden en slechts vier punten achter Ajax staat onder leiding van Erik ten Hag in de Eredivisie-titelrace. Ze strijden voor het 48e opeenvolgende seizoen in Europa en dit is Leicesters zesde seizoen in continentaal voetbal. .

“Leicesters laatste Europese kwartfinalewedstrijd was de Champions League-wedstrijd van 2017 met Atletico Madrid. Ondanks dat hij vijf jaar geleden met de Europese elite concurreerde en dit seizoen vervroegd uit de Europa League stapte, staat nu de eerste Europese finale in de geschiedenis van de club in het verschiet. .

“Als ze volgende week ongetwijfeld een zware test in Nederland kunnen doorstaan, staan ​​ze in de halve finale tegenover ofwel Bodo/Glimt of Jose Mourinho’s Roma. Met Marseille, PAOK Thessaloniki, Feyenoord of Slavia Praag die nog uit de competitie zijn. Teams, FA Cup-winnaars De Premier League van vorig seizoen zal vol vertrouwen vooruitgaan.’

READ  De Ambassade van China in Nederland veroordeelt de ontmoeting, die een precedent schept tussen vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en Taiwan | Taiwan Nieuws

Opta-statistieken: Leicester houdt opnieuw Europese schone lei

• Leicester City heeft slechts één keer verloren in hun laatste 16 wedstrijden in de Europese competitie (W10 D5) en heeft acht keer de nul gehouden.
  • PSV Eindhoven won geen enkele in hun laatste vier Europese wedstrijden tegen Engelse teams (D3 L1), waarvan er drie uitgeschakeld werden vanaf hun eigen terrein, en het Nederlands team scoorde slechts één keer in die drie wedstrijden.
  • Leicester kwam voor het eerst in negen duels niet tot scoren in de Europese competitie. De Foxes scoorden gemiddeld 2,5 doelpunten per wedstrijd in hun voorgaande acht wedstrijden en scoorden in totaal 20 doelpunten.
  • PSV Eindhoven heeft sinds hun 4-2 overwinning op 1. FC Magdeburg in maart 1978 geen van hun laatste 23 wedstrijden in de kwartfinale van een grote Europese competitie (D12 L11) gewonnen. keerde in maart 1971 terug op het podium tegen Vorwärts Berlin in de Cup Winners’ Cup.
  • Ondanks zijn vertrek in de 67e minuut probeerde Kelechi Iheanacho van Leicester tweemaal zoveel schoten (4) als elke andere speler in de wedstrijd, waarbij alleen Kiernan Dewsbury-Hall (3) meer kansen creëerde dan de Nigeriaan (2).
  • Leicester scoorde 24 touchdowns in het strafschopgebied van de tegenstander tegen PSV Eindhoven, het meeste in een enkele Europese thuiswedstrijd (exclusief kwalificatiewedstrijden) zonder doelpunt sinds hun Champions League-debuut in 2016-2017.

Wat nu voor Leicester?

Zondag 17 april 13:30 uur

Aanvang 14:15 uur

Leicester keert zondag terug naar de Premier League-wedstrijden wanneer ze Crystal Palace ontvangen. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League tegen PSV Eindhoven vindt plaats op 14 april. Vertrek om 17.45 uur.

Dan reist het team van Brendan Rodgers drie dagen later naar Newcastle Super zondagga verder met je leven Sky Sports Premier League; Vertrek om 14.15 uur.