Kijk hoe Nederlandse fans demonstreren in München voorafgaand aan hun Euro 2024-ronde van 16-wedstrijd tegen Roemenië

Kijk hoe fans van het Nederlands elftal een massabijeenkomst organiseren in München voorafgaand aan de Nederlandse Euro 2024-ronde van 16 tegen Roemenië op dinsdag 2 juli.

De wedstrijd, die later vandaag in de Allianz Arena wordt gehouden, is de voorlaatste wedstrijd in de achtste finales.

Er is de afgelopen dagen al veel drama gebeurd.

Het verbluffende doelpunt van Jude Bellingham in blessuretijd redde het Engeland van Gareth Southgate van een beschamende exit toen de favorieten van voor het toernooi zich zondagavond terugvochten naar een 2-1 overwinning op Slowakije.

De middenvelder maakte in de vijfde minuut van de blessuretijd gelijk met een terugdoelpunt uit een dubbele trap, voordat aanvoerder Harry Kane in de verlenging een kopbal toevoegde om Engeland naar de overwinning te leiden in de moeilijke wedstrijd.

Ondertussen veranderden de tranen gisteravond in gejuich voor Cristiano Ronaldo toen Portugal Slovenië versloeg na strafschoppen na zijn sensationele penalty-misser in een wedstrijd die ook een lange weg heeft afgelegd.

Doelman Diogo Costa redde drie strafschoppen voor Slovenië om hen uit het toernooi te sturen.

Makkelijker waren teams als Zwitserland, Duitsland, Spanje en Frankrijk, die zich ook plaatsten voor de kwartfinales.