Japan, Nederland en de Verenigde Staten plaatsen zich voor de finaleronde van het WK Softbal Dames – Wereldhonkbal en Softbal Federatie

Drie nationale teams – de VS, Nederland en Japan – zijn na dag 2 ongeslagen en gaan door naar de laatste ronde van het WK Softbal Dames 2024 in Castellon di Strada in Italië.

Japan versloeg Puerto Rico, Nederland verbaasde Australië en de Verenigde Staten versloegen dinsdag Italië. De Verenigde Staten beginnen aan de Super Round, terwijl de wedstrijd van de derde dag tussen Nederland en Japan zal bepalen wie de andere ongeslagen ploeg is.

Italië en Canada strijden om de laatste plaats in de laatste medailleronde.

17e Wereldbeker Softbal Dames 2024 Stand – Finale

VS – Italië 7-0

De nummer één van de wereld, de VS, versloeg Italië als zesde reekshoofd in zes ronden en bleef ongeslagen. Megan Vaarimo domineerde Italië, stond slechts twee honkslagen toe en schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit in vijf innings werk. Jessie Warren sloeg een homerun en een tweehonkslag en had vier RBI.

Megan Vaarimo startte de wedstrijd voor de Verenigde Staten, terwijl Italië de bal aan Cristina Toniolo gaf.

De Amerikaanse aanvaller Hayley McClenny scoorde laat in de eerste helft het eerste punt van de wedstrijd. Ze kreeg daarna vier wijd, opende na een opofferingsstootslag, bereikte het derde honk na een wilde worp en scoorde op een groundout.

Jessie Warren sloeg een solo homerun in de tweede helft van de tweede inning om de voorsprong van de USA uit te breiden naar 2-0.

Hannah Flippen scoorde het derde punt voor de VS. Ze opende de derde inning met een staande tweehonkslag en bereikte de thuisbasis na twee opeenvolgende groundouts.

Italië wist dankzij een aantal goede verdedigende acties in de wedstrijd te blijven.

Melanie Sheldon sloeg een honkslag in de vijfde inning, de eerste hit van Italië sinds Dayton’s eerste triple. Varaimo kwam uit de inning met twee hits op rij.

De Verenigde Staten sloten het duel af in de vijfde inning. Met de honken vol en geen slagman uit, viel Warren de eerste bal aan die ze zag en duwde deze in het gat naar rechts-midden voor een homerun van drie runs. Ze schoof op naar het derde honk na een fout en scoorde op een groundout om het duel af te sluiten onder de puntverschilregel.

READ  Jose Mourinho-scheidsrechter, bereidt zich voor op Euro 2020, versterkt de blessure van Maguire en Tierney en ondersteunt Grealish om de wedstrijd te beginnen.

Wedstrijdverslag

Nederland-Australië 6-2

Nederland, zesde op de wereldranglijst, versloeg na een spannende wedstrijd Australië, tiende, en plaatste zich voor de eindronde. Bij rust stonden de Nederlanders op voorsprong. Nadat Australië het duel in evenwicht bracht in de vierde inning bezorgde een homerun van Dennett Oosting Nederland een voorsprong die ze niet meer uit handen wilden geven.

Nederland koos Jessie Aalst als starter, terwijl Australië de bal aan Kaya Barnaby gaf.

Bij haar eerste poging waren de Nederlandse honken vol. Barnaby wist Laura Wissink te dwingen een vangslag richting het midden te slaan, waardoor de inning ten einde kwam.

Australië had ook lopers op het tweede en eerste honk en slechts één nul, maar Van Aalst wist uit de problemen te komen nadat Jenna Trim gedwongen was een grounder te slaan in een dubbelspel.

Australië dacht op voorsprong te staan ​​toen stand-in batsman Stacey McMinus een tweehonkslag van de muur sloeg in het linkerveld. Jade Wall probeerde te scoren vanaf het eerste honk, maar een perfecte aangooi van Damesha Charles bracht haar naar plaat.

Nederland kwam in de derde periode op voorsprong. Met de honken vol en één speler uit sloeg Suka Van Gorp een bal die terugkaatste naar de werper. De worp was onnauwkeurig en de werper werd veilig verklaard na een veldbeoordeling. Laura Wissink scoorde het tweede doelpunt met een opofferingstrap diep in het middenveld.

Van Aelst stond één honkslag toe op Michelle Cox en verliet daarna het veld naar Lisa Hope. De speler gooide vier wijd op de honken met twee uit vol, waarna hij Georgia Hood uit het veld kreeg met een vangslag naar het rechterveld.

Australië floreerde dankzij een defensieve fout en twee wilde worpen van Hope, waardoor laat in de vierde periode de gelijkmaker werd gescoord. Stacey McAnnus scoorde de gelijkmaker.

READ  Lionel Messi betreurt controverse tegen Nederland op het WK - NBC6 South Florida

Holland verving Hoppe via Marjolein Merck, die de rust verliet en verdere schade vermeed.

Dennett Oosting bezorgde Nederland in de vijfde periode opnieuw een voorsprong na tweemaal te hebben gescoord.

Australië gaf de bal aan Eileen Roberts.

Nederland verving Merk via Catherine Gregory in de zesde ronde.

Oranje voegde twee ‘insurance runs’ toe in de eerste helft van de zevende inning na een tweehonkslag van Suka van Gorp en een stootslag honkslag van Wesenk.

Australië bracht twee lopers in scoringspositie in de 2e7. Gregory Wall liep van het veld na een vangbal naar links, en Claire Warrick werd van het veld gehaald na een stootslag richting eerste honk om het duel te beëindigen en de save te verdienen.

Canada-China 7-1

Wereld nummer 5 Canada behaalde zijn eerste overwinning dankzij 12 treffers, waaronder een homerun van Kelsey Harshman, en Sarah Groenwegen behaalde de overwinning.

Sarah Groenwegen startte voor Canada, terwijl China voor Yinan Zhai koos.

De werpers en verdediging domineerden de eerste helft van de wedstrijd.

Canada nam de leiding in de vierde inning. Caitlin Wong begon de wedstrijd met een stootslag, en China gaf Yuchen Wei de call in de relief-bullpen. Derde honkvrouw Grace Messmer kreeg de tweede worp van de werpster met een tweehonkslag in het linkerveld, waardoor Canada op het scorebord kwam. Ze bereikte het derde honk op de aangooi richting thuis. Canada’s tweede punt werd gescoord op een RBI-single van Keanna Jones.

Canada opende de score via Kelly Harshman met twee doelpunten.

China gaf de bal aan Kayong Liu.

Canada gaf de bal door aan Katie Korstrom in de vijfde inning. China bereikte de vervangende werper met een RBI-hit van Xiaoyan He. De eerste Chinese ronde van het toernooi verkleinde het gat naar 4-1.

China zette lopers op het derde en tweede honk in de eerste helft van de zesde inning. Korstrom wist uit de impasse te komen door Bai Wang te verslaan.

READ  Het Amerikaanse entertainmenticoon Damon Dash bereidt zich voor om Europa, Azië en Afrika te betreden met baanbrekende televisie- en filmprojecten

Canada wist de gelijke stand te doorbreken in de zesde wedstrijd. Pilgrim scoorde het eerste punt, Larissa Franklin voegde een tweepunts triple toe en Janet Leung volgde met een tweehonkslag vanaf het punt.

Xiaoyan Hij scoorde het tweede doelpunt van China in de zevende wedstrijd. Het duel eindigde toen Yue Xie een tweehonkslag sloeg richting het derde honk.

Japan-Puerto Rico 8-0

Japan, derde op de wereldranglijst, versloeg Puerto Rico, tweede op de wereldranglijst, in vijf ronden. Japan nam een ​​vroege voorsprong en opende de score in de vierde met een drie-run homerun van Ayane Nakagawa. Sakura Miwa en Mio Sakamoto verlieten de wedstrijd. Boricua Geen kans.

Tarn Alvelo begon de wedstrijd voor Puerto Rico, terwijl Japan de bal aan Sakura Miwa gaf.

Japan verspilde geen tijd om Alvelo te bereiken. Kyoko Ishikawa en Hotaru Tsukamoto slaagden erin de bal naar de lat te richten. Shito Soto slaagde er vervolgens in om tweemaal de bal te stelen en de bal met zijn rechtervoet te raken, waardoor het Japanse nationale team in de eerste helft op een 2-0 voorsprong kwam.

Ayane Nakagawa maakte het uit voor Japan na een homerun van drie runs te hebben geslagen in de vierde inning.

Ishikawa volgde dat op met een hattrick, waarna Puerto Rico Gianna Mancha een kans gaf in de relief-bullpen. Tsukamoto verwelkomde het met een honkslag, waardoor de voorsprong van Japan werd uitgebreid naar 6-0.

Mio Sakamoto verving Miwa aan het einde van de vierde periode.

Japan scoorde 8-0 in de vijfde inning dankzij honkslagen van invallers Haruka Sumitani en Ishikawa. Sakamoto sloeg zijn team uit de wedstrijd in de tweede helft van de inning en sloot de wedstrijd af met vijf innings tegen nul.