Internationale Vrouwenweek: “We zijn niet zo bevrijd als we denken”

Diversiteit, empowerment en inclusie is wat haar drijft in haar privéleven en werk. “Ik wil dat Vattenfall de gemeenschap echt weerspiegelt”, zegt ze. Maak kennis met Ngangiti Leeuwin, projectcoördinator voor stadsverwarmingsprojecten in Nederland.

Geschreven door Fattenful Media Relatie

We zetten Internationale Vrouwendag 8 maart de hele week in de kijker door vrouwelijke professionals te presenteren die in sommige markten en zakelijke gebieden in Vattenfall werken.

Ngangeti Lewin Hij werkt al 20 jaar bij Vattenfall. Ze begon haar tijdelijke baan en heeft nu haar perfecte baan gevonden als Project Coordinator bij HEAT Projects in Nederland:

“Mijn werk omvat veel verschillende taken. Ik ben het aanspreekpunt voor het projectmanagementteam waar ik mede verantwoordelijk ben voor budgetten, projectplanning en ondersteuning van de projectmanager. Dit betekent dat ik het ene moment op kantoor zit met verschillende administratieve taken. en het volgende bezoek ik een bouwplaatsproject met een helm en veiligheidsschoenen aan.

Vorig jaar ben ik samen met mijn collega Leon Ropers voorzitter geworden van het Netwerk Diversiteit en Inclusie in Nederland. In de afgelopen twee decennia heb ik veel veranderingen gezien in de rol die diversiteit en inclusie spelen binnen ons bedrijf. We zijn begonnen met het Rainbow Network en zetten ons nu steeds meer in om de vele aspecten van diversiteit en inclusie op de kaart te zetten. Er is een groeiend besef van de waarde van het weerspiegelen van de verschillende leeftijden, kleuren en achtergronden binnen Fattenfall. Dit was een van de redenen waarom ik lid ben geworden van ons D&I-netwerk. Als voorzitter ondersteun ik het doel om een ​​omgeving te creëren waarin iedereen de ruimte heeft om zichzelf te zijn. Ik denk dat een organisatie het beste tot zijn recht komt als deze een afspiegeling is van de gemeenschap en waar iedereen mee kan doen. Inclusiever zijn is niet alleen goed voor Vattenfall, het is ook goed voor onze klanten. We maken een groot deel uit van de samenleving en als onze medewerkers klanten kunnen begrijpen, kunnen we ze veel beter van dienst zijn.

READ  Referentie-update 1 - Wereldleiders zoeken naar manieren om wereldwijde toeleveringsketens te versterken

Ik heb ook vaak te maken met kwesties van inclusie en gelijkheid in mijn eigen leven. Zo bespreek ik graag de rol van vrouwen in de samenleving en ben ik altijd geïnteresseerd in het opdoen van nieuwe inzichten en ideeën. Soms hoor ik anderen zeggen dat we in Nederland gelijke kansen hebben, maar daar ben ik het niet mee eens. Een voorbeeld waar ik denk dat we nog meer moeten doen, is de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Ik werk fulltime bij Vattenfall, maar veel vrouwen hebben deze kans niet. Wanneer vrouwen besluiten voltijds te willen werken, is de uitkering meestal onvoldoende, krijgen ze onvoldoende ondersteuning en moeten ze exorbitante kosten betalen voor kinderopvang. Dit betekent dat vrouwen nog steeds het leeuwendeel van de zorg voor de kinderen en het huishouden doen. Het kan zoveel beter; We zijn in Nederland niet zo “gelijk” als we soms denken. Vrouwen hebben veel te bieden en verdienen steun om dat potentieel te realiseren.

Ik vind het bemoedigend dat Vattenfall de lat voor haar ambities voor diversiteit en inclusie steeds hoger legt. Een voorbeeld is het aanstellen van een D&I-functionaris zodat de betreffende activiteiten het juiste platform krijgen. De afdeling People & Culture krijgt een eigen D&I Manager, dit helpt ons om een ​​meer diverse en inclusieve werkomgeving te ontwikkelen en een aantrekkelijke werkgever te blijven voor bestaande en nieuwe medewerkers. Je kunt zien dat we de laatste tijd echt vooruitgang hebben geboekt, en in de 20 jaar dat ik bij Vattenfall werk, is er veel verbeterd. Maar er is altijd ruimte voor verdere verbetering en ik kijk ernaar uit om de komende jaren samen met onze internationale D&I-netwerken te werken aan het bereiken van onze doelen.”

Lees verder

Lees meer over ons werk met diversiteit en inclusie op onze website. Daar vind je ook informatie over Vacatures en stagiair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *