Internationale vrouwelijke spelers: The Blues zijn gekoppeld aan het WK | nieuws | officiële site

Drie teams met vrouwelijke speelsters van Chelsea hebben de afgelopen dagen hun plaatsen in het WK 2023 geboekt en één land debuteerde voor een van onze bluessterren…

Eerst op vrijdag verzegelde Denemarken hun plaats in de kampioenschappen van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland met een comfortabele 5-1 overwinning op Montenegro.

Halverwege de eerste helft scoorden de bezoekers de hele nacht de verrassende gelijkmaker met hun soloschot op doel, maar Peryl Harder Een strafschop na drie minuten bedwong de Deense zenuwen. Bekroond voor een handsbal die een lastige vrije trap stopte, brak Denemarken uit in rellen in de tweede helft en behaalde acht van hun acht kwalificatieoverwinningen. Voltooi de moeilijkste 90 minuten.

na een dag, Marine Megilde (foto hierboven) en Goeroe Ritten Hij speelde de hele wedstrijd toen Noorwegen met een 1-0 uitoverwinning hun automatische plaats in de World Cup boekte. Het doelpunt viel op een uur tijd van verdediger Tova Hansen, haar eerste internationale speelster, die België versloeg in een confrontatie die bovenaan het klassement stond.

Noorwegen kwalificeerde zich als finalist en verzekert dat het zal deelnemen aan alle negen WK-toernooien die zijn gehouden.

Engeland bezegelde zaterdag hun WK-plaats toen ze ook hun kwalificatiegroep wonnen met nog een wedstrijd te spelen. Met slechts één punt tegen de tweede geplaatste, vervulde de 2-0-overwinning in Oostenrijk de taak van de onlangs gekroonde Europese kampioenen, met doelpunten van Alicia Rosso en Nikita Paris.

Vanuit het perspectief van Chelsea was de wedstrijd ook opmerkelijk vanwege zijn eerste grote internationale debuut Lauren James, die in de laatste tien minuten kwam. Ook van de bank in de tweede helft waren Jess Carter En de Bethanië Engeland Terwijl Millie Bright Het volledige spel wordt gespeeld. Ze maakte deel uit van de verdediging van de Leeuwinnen die in de negen gespeelde play-offs geen doelpunt tegen kreeg.

READ  Europese films zijn goed voor 38% van alle films op Netflix in Europa (exclusief) | Nieuws

De tweede plaats van de groep wordt beloond met een plaats in de kwalificaties van oktober. op vrijdag Sophie Engel Wales behaalde een enorme overwinning in Griekenland toen ze met 1-0 wonnen, waardoor ze slechts één punt van hun laatste kwalificatiewedstrijd nodig hadden om die kwalificatie voor de eerste keer te bereiken.

Het doelpunt kwam van Carrie Jones, uitgeleend aan Leicester van Manchester United, toen de bal uit een vrije trap op zijn pad kwam. Engel en haar teamgenoten hadden dinsdag in Cardiff de kans om de tweede plaats veilig te stellen, wanneer ze het op de derde plaats Slovenië opnemen.

Nieuwe ondertekening bij Chelsea Jelena Kankovic Ze bleef op de bank toen Servië met 2-1 onderuit ging in Portugal. In een groep die al door Duitsland is gewonnen, moet Servië nu dinsdag winnen van Israël en erop rekenen dat Portugal Turkije niet verslaat als ze de play-offs willen spelen.

Katerina Svetkova Ze betrad het laatste half uur van de algehele 6-0 overwinning van Tsjechië op Cyprus en scoorde het vijfde doelpunt voor haar land in de 78e minuut, in een goede positie vanaf 12 yards. De Tsjechen, die zich niet kunnen plaatsen voor het WK, sloten hun campagne dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland.

ze was Aniek Nouwen Wie was het gelukkigst toen haar Nederlands elftal en Schotland met Irene Cuthbert In het vliegtuig ontmoette hij elkaar vrijdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd. Op eigen veld zette Vivian Miedema Holland al vroeg op voorsprong met een pass van voormalig Arsenal-teamgenoot Daniel van de Donk, maar die voorsprong duurde slechts twee minuten. Claire Emsley ving de das.

READ  Thijs Dallinga: Het gevoel van aanmelden bij Excelsior

Cuthbert kwam in de tweede helft dicht bij het toevoegen van haar naam aan het wedstrijdformulier toen haar krachtige schot werd geblokt. Nouwen kwam een ​​uur later in actie en nadat Oranje de paal had geraakt wonnen ze de wedstrijd met 2-1 met een minuut voor tijd toen de bal opnieuw de houten bomen raakte, dit keer via een tackle, werd opgevangen. Lijn.

Nederland kan de WK-kwalificatiegroep nog winnen als ze dinsdag weer in competitie gaan. Schotland heeft zich al verzekerd van een plek in de play-off.

De winnaar van deze poule is Frankrijk, dat vrijdag op bezoek bij Estland met 9-0 won. Eve Brisset Daarvoor bleef hij op de bank. Olimata Sarr uit Parijs maakte vier doelpunten.

Sam Zorg En de Jesse Fleming Head-to-head als gastland van het WK Australië en Canada in een vriendschappelijke wedstrijd in Brisbane. Ondanks de kansen van Kerr en zijn teamgenoten betekende het prima optreden van de Canadese doelman en het doelpunt uit een gemiste vrije trap van Fleming winst voor de bezoekers.

Er is een kans om onze internationals aanstaande zondag in actie te zien op Stamford Bridge, wanneer het WSL-kampioenschap daar begint met een Londense derby tegen West Ham. Klik voor ticketinformatie