Indiase vrouwen weven badminton in Uber Cup na verlies tegen Japan in kwartfinale

Het Indiase damesbadmintonteam werd uit de Uber Cup geslagen nadat ze hier donderdag in de kwartfinales van Japan hadden verloren, terwijl de mannen hun collectieve deelname aan de Thomas Cup afsloten met een nederlaag tegen China.

Het herenteam, dat al de kwartfinales had bereikt, leed een 1-4 nederlaag in hun laatste groepswedstrijd, waarin ze vrijdag in de kwartfinales tegenover Denemarken stonden.

India deed mee zonder topsterren zoals Olympisch medaillewinnaar P.V. Sindh, die werd gehinderd door de gedwongen afzetting van Saina Nehwal, en de Indiase vrouwen versloegen hun Japanse concurrenten, die het gelijk maakten door een 3-0 voorsprong te nemen.

Malvika Pansaud was geen partij tegen de nummer vijf van de wereld Akane Yamaguchi, want ze verloor 12-21 17-21 in de eerste wedstrijd die 34 minuten duurde.

Het duo Tanisha Karsto en Rotaparna Banda leed vervolgens een 10-21 nederlaag tegen Yuki Fukushima en Mayu Matsumoto toen Japan met 2-0 leidde.

Het was hetzelfde verhaal voor Aditi Bhatt, want ze werd in slechts 29 minuten overtroffen met 16-21 7-21 in de tweede singles van Sayaka Takahashi, terwijl Japan de best-of-five-stand bezegelde.

In de Thomas Cup-wedstrijd waren alleen de duo’s Satwiksirag Rankiridi en Chirag Shetty in staat om de kampioenschapswedstrijd van het tagteam voor heren te winnen door He Ji Ting en Zhou Haodong met 21-14 21-14 te verslaan in een 41 minuten durende wedstrijd.

De overwinning van het duo Rankiriddi en Vashti versterkte het vertrouwen van het Indiase team nadat Kedambi Srikanth de dag voor India begon met een verlies van 12-21 van 16-21 tegen Shi Yue Chi in 36 minuten.

READ  No.17 Indiana 85, Iowa 72

Samir Verma leverde een zware strijd tegen Lu Gwangju, maar verloor uiteindelijk zijn enkelspel met 21-14 9-21 22-24 na 1 uur en 23 minuten toen India met 1-2 achter stond.

Een ander dubbelpaar van MR Arjun en Dhruv Kapila viel in een 24-26 gevecht 19-21 van Liu Cheng en Wang Yi Lyu in 52 minuten voordat Kiran George verloor van Li Shi Feng 15-21 17-21 in de 43 minuten durende enkelspelwedstrijd .

De nederlaag tegen China was de eerste voor het herenteam in het toernooi.

Ze versloeg Nederland zondag met 5-0, voordat ze Tahiti dinsdag met een vergelijkbare marge versloeg om zich voor het eerst sinds 2010 te kwalificeren voor de kwartfinales van de Thomas Cup.