India gaat met 4-1 onderuit tegen gastland Nederland in de FIH Pro League voor heren

Eindhoven: India scoorde vroeg, maar de gastheren en nummer 1 van de wereld, Nederland kwam sterk terug en versloeg ze met 4-1 in een zwaar bevochten ontmoeting hier in de FIH Hockey Pro League 2022/23.

Terwijl Harmanpreet Singh (11) het enige doelpunt van India maakte, scoorden Bipin Renga (17), Boris Burckhardt (40) en Doku Telgenkamp (41, 58) woensdagavond in de overwinning van de thuisploeg.

Het Indiase herenhockeyteam reed afgelopen weekend een behoorlijk optreden in Londen en eindigde als vijfde op de FIH-ranglijst, en kwam in Eindhoven dicht achter om een ​​vroege 1-0 voorsprong te nemen in het eerste kwartaal.

Hoewel het even duurde voordat het team onder leiding van Harmanpreet Singh de zenuwen had weggenomen en zich in het spel had gesetteld, toonden ze een goede structuur waardoor ze kansen binnen de D.O.

India kreeg de PC na een voetfout van de Nederlandse verdediger in de 11e minuut, een opzettelijke overtreding op de PC-verdediging resulteerde in een strafschop voor India. De in vorm zijnde Harmanpreet zette moeiteloos zijn slag om, bracht India naar een vroege voorsprong en bracht ook zijn individuele score naar een indrukwekkende 17 niet uitgeschakeld voor het seizoen.

Gesteund door een uitzinnig publiek stuiterde het jonge Nederlandse team in het tweede kwart terug met een prima gelijkmaker via Beppen Ringa. Hij was bedreven in zijn poging om de lucht te vangen en beheerste deze goed genoeg om in de 17e minuut langs de Indiase verdediging te komen.

De gelijkmaker bracht India in een kwetsbare positie, want de gastheren kwamen in balbezit. India had een paar minuten nodig om de achterstand in te halen en kwam de cirkel binnen met een goede aanval langs de rechterflank, maar de gastheren verdedigden goed om de gelijke stand te houden. Met nog maar een paar seconden te gaan vond Nederland een kans om de leiding te nemen toen ze de computer wonnen na een krachtige tegenaanval. Maar het doelpunt werd gepareerd door India’s spits Amit Rohidas.

READ  Schotland brokkelt af in Amsterdam, terwijl Nederland een comfortabele vriendschappelijke overwinning veiligstelt

Vanaf het derde kwart met een 1-1 gelijkspel beloofde de wedstrijd het publiek aan hun stoel gekluisterd te houden. Tot grote vreugde van de Oranje-fans domineerden de gastheren dit kwart met verbeterd balbezit ondersteund door een agressieve aanval.

Minuten na het kwartier testte Tjep Hoedemakers de verdediging van India toen hij van dichtbij op doel schoot, maar India-doelman Krishan Pathak redde het snel goed.

In de 35e minuut produceerde India een goede aanval van rechts met de bal voor het doel geduwd. Slechts een lichte aanraking zou de bal hebben geplaatst, maar de duikpoging van Gurjant Singh was tevergeefs.

De impasse werd uiteindelijk in de 40e minuut doorbroken toen Nederland een computer wist te bemachtigen. Boris Burckhardt pakte een goed schot om langs de Batak te komen. Enkele seconden later breidde Duku Telgenkam de voorsprong uit naar 3-1 met een goed getimed velddoelpunt in de 41e minuut.

Het hielp niet dat India zakte tot 10 man toen spits Mandeep Singh een groene kaart kreeg seconden voordat Nederland back-to-back goals scoorde.

Onder druk om te scoren, begon India het laatste kwartaal met een paar computers die dichtbij kwamen, maar kon helaas niet profiteren. Ze wonnen ongeveer drie minuten later nog een computer, maar kwamen niet voorbij de Nederlandse verdediging.

Terwijl India de bal verloor, deed Nederland een goede tegenaanval, wat hen een pc opleverde. Maar de film van Miles Bukins ging te ver. De laatste paar minuten bleven spannend voor India, terwijl ze op zoek waren naar dat ongrijpbare doelwit.

Terwijl de late rush van India er op dit moment somber uitzag met de meedogenloze verdediging van Nederland, kreeg de ploeg van Harmanpreet Singh een doelpunt tegen in de 58e minuut toen Telgenkamp zijn tweede van de wedstrijd scoorde, waardoor Nederland op 4-1 kwam te staan.

READ  Experts vertelden Nu.nl dat het coronavirus deze winter bij ons zal zijn

Hoewel India enkele seconden na dit doelpunt een computer kreeg, ging de tik van Amit Rohidas naast. Met minder dan 30 seconden te gaan voor het laatste schot, kreeg India een strafschop nadat een overtreding was begaan met een stick, maar de ervaren Nederlandse keeper Beermin Blaak redde op briljante wijze de aanval van Harmanpreet en eindigde de wedstrijd met 4-1 in het voordeel van zijn ploeg.

Als volgende in dit minitoernooi met drie teams speelt India op donderdagavond tegen Argentinië.