Ik vergat dat Mass Effect 1 eindigt met een elektronisch rocknummer

Illustratie voor een artikel met de titel I Forgot Mass Effect 1 eindigt met een elektronisch rocknummer

schermafbeelding: EA / BioWare

het origineel Evic MassaR Het vertelt het verhaal van een kleine groep buitenaardse wezens en mensen die tegen alle verwachtingen in samenwerken om te voorkomen dat een enorme, dodelijke en superkrachtige robot het proces start dat al het leven zal vernietigen. Epische dingen. Het laatste nummer dat je hoort, dat speelt tijdens de aftiteling, is echter een raar elektrisch rocknummer dat soms klinkt als een beltoon.

Vooral vorige week of E3 Nieuws En terwijl ik aan het werk was, kon ik een paar uur vinden om wat videogames te spelen. En ik heb wat kunnen spelen Legendarische editie Mass Effect En ik heb het originele spel voor het eerst sinds die tijd verslagen… nou ja, toen het in 2007 werd uitgebracht. Het was geweldig, had een geweldige tijd. Ook vergat ik het laatste nummer dat speelde terwijl de aftiteling speelde. Misschien jij? Dit is niet wat ik verwachtte!

Laten we ernaar luisteren, zullen we het volgende doen:

De laatste delen van massa-effect Vol grote gevechten, gespannen dialogen en enkele grote beslissingen. Zoals ik al zei, epische dingen zijn een ruimteopera. Toen ik klaar was, voelde ik me gehaast om te spelen Mass Effect 2Rijd hoog om de melkweg te redden. Toen begon dit te spelen en nou ja, niet beledigend voor de mensen die het hebben gemaakt, maar ik lachte.

Een van de redenen voor mijn lach was de track, “M4 deel twee “Door Funts”, lijkt Veel Zoals Oude Verizon-beltoon Ik had een van de vorige mobiele telefoons. Vergelijk het nummer hierboven met deze video hieronder:

Ik kan me niet voorstellen hoe ze op elkaar lijken, toch?

De andere reden dat ik lachte was omdat ik na alles wat ik had meegemaakt een groot, episch orkestwerk verwachtte, misschien dat de klassieke sci-fi-allegorie van vreemde koorzang zou blootleggen. Of een meer stil en reflexief nummer dat alleen bestaat uit een piano en een paar andere instrumenten achterin. In plaats daarvan heb je een nummer dat zelf behoorlijk solide is. Maar als afsluitend onderwerp voor massa-effect Voel je niet op je plaats.

Ik was zo geschokt dat ik haar al die jaren daarna niet meer herinner. Ik heb met een aantal anderen gesproken massa-effect Fans die ik ken die het spel in de loop der jaren meer hebben gespeeld dan ik en ontdekten dat dit eigenlijk het nummer was dat het spel in 2007 beëindigde. Dit is geen wijziging in de nieuwe versie massa-effect: Legendarische editie.

Het is allemaal een beetje raar, maar het is ook leuker en gedenkwaardiger dan een paar willekeurige achtergrondcredits voor pianopop die de meeste mensen toch overslaan. massa-effect Het is altijd een beetje raar en maf geweest in vergelijking met andere, serieuzere sciencefictionwerelden.

Dus misschien was dat het punt om dit nummer te kiezen. BioWare wilde iets anders doen. Als dat het doel is: Missie geslaagd.

Lees verder: Reflecties voor een collectieve impact van nieuwkomers

READ  Nieuwe Assassin's Creed-game genaamd Mirage, die in het voorjaar van 2023 verschijnt, brengt de serie terug naar de roots - rapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *