IIHF – Japan begint met winst

Japan arriveerde bij het IIHF Wereldkampioenschap ijshockey Divisie I Groep B in Tallinn, Estland met het duidelijke doel van promotie en zag er sterk uit in de openingswedstrijd door Nederland met 8-1 te verslaan. Teroto Nakajima leidde de Japanse aanval met twee doelpunten en één assist.

De Nederlandse doelman Ruud Lewestijn deed er alles aan om zijn ploeg binnen de perken te houden, vooral in de eerste 40 minuten waarin hij vaak belegerd werd en stopte 30 van de 34 schoten. Aan de andere kant had Yota Narisawa het veel minder druk, maar hij moest af en toe scherp zijn om zijn stops tot de laatste seconden vast te houden.

Japan hield het spel in de eerste periode vast, maar Oranje hield het af tot de laatste vijf minuten. Kosuke Otsu zorgde om 15:33 voor het eerste doelpunt van het toernooi, won het puckgevecht in de hoek en voedde zich vooraan om Kento Suzuki klaar te stomen voor een one-run. Toen, laat in de periode, vond het lage schot van Guy Halliday een menigte aan de binnenkant vanaf de verre paal achter de gecontroleerde Leeuwesteijn.

Japan scoorde nog twee keer in de tweede helft – een keer vroeg en een keer laat. Makuru Furuhashi maakte er 3-0 van toen hij een rebound omzette na een schot vanaf het punt, en in de laatste minuut scoorde Teroto Nakajima op een ontsnapping om de stand op 4-0 te brengen. Tussendoor was er een spervuur ​​​​van schoten van de Japanners – ze namen een voorsprong van 20-4 op schoten in het middenframe.

READ  Het Eerste Online Casino Van Nederland

De beste kans voor Oranje kwam toen de puck werd opgevangen door verdediger Jordi Verkel nadat hij uit het strafschopgebied kwam en gedeeltelijk wegreed, maar zijn backhandpoging werd geblokt door Narisawa.

Vroeg in de derde periode stopte Japan de wedstrijd met nog eens drie doelpunten in de eerste 5:26. Shogo Nakajima maakte er al na 13 seconden 5-0 van, waarna Teroto Nakajima zijn tweede doelpunt van de wedstrijd pakte en Yoshiro Hirano 19 seconden achterstand scoorde.

Japan drong daarna niet veel aan, concentreerde zich in plaats daarvan op verdedigen en moest twee strafschoppen doden, maar Taiga Irikuara scoorde het achtste doelpunt van zijn ploeg met een strafschop met minder dan drie minuten te gaan.

Er was maar één vraag die beantwoord moest worden en Deigo Hofland beantwoordde die toen hij met nog 12 seconden op de klok het eerste Nederlandse doelpunt van het toernooi scoorde na een geweldige pass van schipper Danny Stempfer.