Hoogtepunten van de Olympische Spelen van Tokyo 2021: Chanu zilver opent medailleklassement van India

Mirabai Chanu wint zilver voor India op de eerste dag van de Olympische Spelen van Tokyo in 2021. Foto: Twitter

Saikum Mirabai Chanu won vandaag de eerste medaille van India op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio en pakte zilver in de categorie van 49 kg bij het gewichtheffen voor vrouwen. Mirabai’s totale gewicht was 202 kg – 87 kg in de ruk en 115 kg in de ruk en eindigde als tweede achter China’s 210 kg Huo Zhihui (94e en 116e), die een Olympisch record vestigde in de ruk.

Maar de Indiase schutters waren teleurgesteld dat Saurabh Choudhury als zevende eindigde in de finale van de 10 meter luchtpistool voor heren. Elafinil Valarivan eindigde als 16e terwijl Apurvi Chandela als 36e eindigde, waardoor hij zich niet kwalificeerde in de kwalificatieronde voor de 10m luchtgeweer voor dames.

China wint zijn eerste gouden medaille op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, terwijl Qian Yang bovenaan de 10 meter luchtgeweerrace voor vrouwen stond. Eerder verlieten de Indiase bowlers Apurvi Chandel en Elavenil Valarivan de kwalificaties in hetzelfde evenement.

Het gemengde team van Deepika Kumari en Praveen Jadhav ging de kwartfinales binnen na het winnen van de eerste wedstrijd tegen Chinese Taipei, maar slaagde er niet in de Koreaanse uitdaging in de kwartfinales te overwinnen.

Bokser Vikas Krishan verloor van de Japanse Sunrise Quincy Mensah Okazawa in de Walter Men’s (69 kg) wedstrijd in de ronde van 32. In een tafeltennistoernooi won Maneka Batra haar eerste ronde wedstrijd tegen Tin-Tin Ho uit Groot-Brittannië in back- wedstrijden achter elkaar.

READ  Sleep Eight blijft uitbreiden in Europa met de Pod Pro-hoes die nu te koop is in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje

Charath Kamal en Batra verloren in rechte wedstrijden van het Chinese Taipei-duo Yun Ju Lin en Ching Ai Cheng in het gemengd dubbelspel van 16 wedstrijden.

In tennis won Sumit Nagal zijn eerste ronde enkelspel van de Oezbeekse Denis Istomin.

In badminton versloeg het duo het herendubbel van Satwixirag Rankiridi en Chirag Shetty van de Chinese Taipei-speler Yang Li en Chi Lin Wang.

Ondertussen verloor badmintonspeler Cy Braneth van Israël Misha Zilberman in de groepsfase van het herenenkelspel.

Bij het herenhockey versloeg India Nieuw-Zeeland met 3-2 in een groep A-wedstrijd, maar het Indiase dameshockeyteam leed een nederlaag tegen Nederland.

India op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio: resultaten, 24 juli

Gewichthefklasse dames 49 kg: MIRABAI CHANU wint zilver

Gemengd schietteam: Deepika Kumari Praveen Jadhav d. Chinees Taipei 5-3 bereikt de kwartfinales (11:04 AM IST).

10m luchtgeweer dames: Elavinil Valarivan en Apurvi Chandela kwamen uit in de kwalificaties en eindigden respectievelijk als 16e en 36e.

Hockeypoule A heren: India versloeg Nieuw-Zeeland met 3-2

10m luchtgeweer heren: Saurabh Chaudhry kwalificeert zich als eerste. Abhishek Verma wordt uitgeschakeld in de kwalificaties en staat op de 17e plaats.

Enkelbadminton voor heren: Sai Braneth verliest met 2-0.

Gemengd schietteam: Deepika Kumari Praveen Jadhav verloor in de kwartfinales van de Koreaans Ahn San en Kim Ji Deok.

Heren enkel tennis: Sumit Nagal verslaat Oezbeekse Istomin Denis (6-4, 6-7, 6-4)

READ  Benchbeek heeft zijn eigen douanegrenzen

olympische spelen india vandaag

schieten
Evenementen Indiase deelnemers Wedstrijdtijd (werkelijk) een resultaat
10 m luchtgeweer-kwalificatietoernooi voor dames Women Apurvi Chandila en Elafinil Valarivan af hebben Kan zich niet kwalificeren voor het hoofdevenement.
Kwalificatiewedstrijd luchtpistool 10 m heren Abhishek Verma en Surabha Choudhary af hebben Abhishek kon zich niet kwalificeren
Finale 10 meter luchtpistool heren Saurabh Choudhary af hebben Saurabh staat op de zevende plaats
schieten
gemengd team Deepika Kumar en Praveen Jadhav Indië won met 5-3
gemengd team Deepika Kumar en Praveen Jadhav af hebben Indië verliest (6-2)
hockey
groepsfase India versus Nieuw-Zeeland India heeft gewonnen 3-2 (eindstand)
groepsfase India versus Nederland India verloren 5-1
Roeien
Voorronde 2 Heren Roei Dubbel Lichtgewicht Arjun Lal Gat en Arvind Singh af hebben Komt in aanmerking voor herlaadbeurt
Tennis
Heren enkelspel eerste ronde Sumit Nagal – Denis Istomin (UZB) nagal wint 6-4, 6-7, 6-4
judo
48 kg Dames Kwalificatieronde, Ronde van 32 Shushila Devi vs. Eva Chernivtsi (Hon) 07:30 wordt later bekend gemaakt
tafeltennis
Gemengd dubbel ronde van 16 Manika Batra en Sherath Kamal Ashanta India verliest 4-0
Dames Enkel Ronde 1 Manika Batra Manika wint 11-7, 11-6, 12-10, 11-9
Sutita Mukherjee af hebben wint in de eerste ronde
boksen
Walter Heren (63-69) kg, ronde van 32 Vikas Krishan af hebben verliest in de eerste ronde