Hoe brengen jazzmuzikanten en zakenmensen hun zondagen door?

Jazzmuzikant Matthew Garrison houdt er niet van om het rustiger aan te doen. “Ik denk altijd, dat doe ik”, zei hij.

Als artiest toerde hij met Herbie Hancock en als producer helpt hij bij het organiseren van aankomende shows met pianist Jason Moran, drummer Jack DeJohnette en anderen. Maar de meeste dagen richt hij zich op het produceren van muziekevenementen door middel van: Shapeshifter-lab en zijn non-profittak, ShapeShifter Plus. Hij heeft ook de app gemaakt Tunebendwaardoor virtuele samenwerking en opname tussen muzikanten mogelijk wordt.

Mr. Garrison, zoon van bassist Jimmy Garrison van John Coltrane, lijkt graag grenzen te verleggen in de jazzwereld. “Ik ben de stagnerende muziekscene echt beu, waar deze club alleen een bepaald type band boekt, en deze club alleen muzikanten die dat soort spelen,” zei hij.

Tien jaar lang runde Mr. Garrison een voorstellingsruimte in Gowanus, Brooklyn, ook wel ShapeShifter Lab genoemd, maar die sloot vorig jaar. Binnenkort gaat er een nieuwe plek open. “Mijn nieuwe ruimte wordt een plek voor de artiesten, die afgewezen genieën, die anders niet in de stad zouden kunnen spelen.”

café dutje Ik heb misschien wat koffie en een licht ontbijt. Ik heb tegenwoordig een vreemde relatie met koffie. Houdt me niet wakker. Ik gebruik nu koffie als slaapmiddel. Ik weet niet hoe dit werkt. Dus nadat ik een paar uur heb gesport en wat koffie heb gedronken, val ik vaak weer in slaap.

weekend Ik sta rond een uur of negen ’s ochtends weer op en drink nog een kop koffie. De muziekindustrie is 24 uur per dag actief. Ik communiceer voortdurend met mensen in Europa en Japan, dus weekenden zijn nooit een vrije dag. Ik moet mijn uren verdelen en bepaalde dagen reserveren voor mijn drie projecten om alles voor elkaar te krijgen. Op zondag probeer ik de dingen te doen die ik doordeweeks niet kan doen. Maar ik maak er een zooitje van als ik te veel multitask.

stappen Dan zou ik misschien een paar uur kunnen componeren. Of maak een wandeling in Prospect Park of dwaal door de buurtstraten. Soms ga ik naar Gowanus en Carroll Gardens. Fortuna zegt dat ik heel snel loop, maar dat ik mijn hartslag moet verhogen. Mijn lichaam zegt dat ik het nodig heb.

Lagen van nummers Ik luister naar muziek op Tunebend terwijl ik loop. Ik luister om te zien hoe alle stukjes en beetjes die zijn opgenomen, lagen in het nummer kunnen worden. Je kunt verschillende artiesten verwisselen voor hetzelfde stuk, dus ik luister veel en herschik het. Maar ik communiceer ook met de app als gebruiker om te zien of er iets moet worden aangepast. Ik weet dat het niet zo lijkt, maar zo decomprimeer ik.

READ  "The Elder Scrolls VI" is waarschijnlijk over vijf jaar of meer weg, zegt Xbox-baas

snijd het samen Wanneer je codeert of muziek componeert, los je problemen op. Je bent constant op zoek naar waarom iets op een bepaalde manier wordt gedaan. In de wereld van de jazz is er veel dat je in een fractie van een seconde moet weten en kunnen spelen. Bij het programmeren moet je ook al deze stukjes en beetjes onthouden om iets te bouwen. Het enige verschil tussen de twee werelden is het loon!

nieuwe ruimte Ik heb eindelijk de sleutels gekregen van een nieuwe speelruimte die we tegen het einde van het jaar zullen openen. Tot nu toe heb ik een livestreamingworkshop gedaan over het gebruik van de Tunebend-app, maar ik bereid me voor om geld in te zamelen zodat we hier shows en evenementen kunnen aanbieden voor allerlei soorten muzikanten.

comfort Wij doen onze boodschappen in de buurt, ook boodschappen van Park Slope Food Association. Fortuna, wiens familie uit Hong Kong komt, is de beste kok. Haar kunstenaarsouders hadden en exploiteerden een restaurant, dus ze kent de weg in de keuken. Als we uit eten gaan, kan het Japans of Thais zijn. Vandaag hebben we gegeten met mijn moeder in kleine link.

oude mensen Na het eten kijk ik tv of lees ik. Ik concentreer me op het nieuws: er is zoveel om bij te houden, waardoor ik begrijp hoe ik van deze wereld een betere plek kan maken. Ik hou ook van de technische dingen, zoals de artikelen over de nieuwste plug-ins voor muzieksoftware. Mijn moeder scheldt me nog steeds uit omdat al mijn lezen op het scherm wordt gedaan. Nu zit ik in de seniorentijd: ik lig om 21.00 uur of 22.00 uur in bed.

READ  Met Instagram kun je vijf links aan je profiel toevoegen, zodat je Linktree niet meer kunt gebruiken

Lezers van zondagsroutine kunnen Matthew Garrison volgen op Instagram en Twitter @garrisonjazz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *