Hockeycentrum: Argentinië neemt Australië over en Nederland verplettert Nieuw-Zeeland

Drievoudig kampioen Australië en zwaargewicht Argentinië werden maandag op een spannend 3-3 gelijkspel gehouden tijdens de FIH Men’s Hockey World Cup in Bhubaneswar.

Jeremy Hayward opende de score voor Australië door in de negende minuut een strafschop om te zetten, maar het Argentijnse Domaine Thomas maakte in de 18e minuut gelijk.

Bill Daniel produceerde vervolgens een velddoelpunt om Australië op voorsprong te zetten, maar Argentinië kwam terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Casela Maico in de 32e minuut.

Argentinië speelde de hele avond een inhaalslag en kwam voor het eerst op voorsprong toen Ferrero Martin scoorde in de 48e minuut.

Ze zochten hun weg om alle drie de aangeboden punten te pakken te krijgen, maar Gophers Blake scoorde in de slotminuten voor Australië toen de twee teams de punten deelden.

In een andere wedstrijd in groep A zette Charlet Victor twee strafschoppen om om Frankrijk te helpen Zuid-Afrika met 2-1 te verslaan.

Het enige doelpunt voor Zuid-Afrika kwam van de stick van Connor Beauchamp, die in de 15e minuut een penalty scoorde.

In Groep C-duels in Rourkela versloeg drievoudig Nederlands kampioen Nieuw-Zeeland met 4-0, terwijl Maleisië won van Chili met 3-2.

Brinkman Thierry schopte twee velddoelpunten in het eerste kwart, terwijl Beijing Queen en Homemakers Tjeep nog twee doelpunten toevoegden om Nederland dichter bij kwalificatie voor de kwartfinales te helpen.

Eerder, in de openingswedstrijd van de dag, scoorden Raheem Razi, Hamsani Ashran en Sumantri Nursiafiq voor Maleisië, terwijl Amoruso Juan en Rodriguez Martin hun naam op het scoreformulier voor Chili maakten.

READ  Pavan, Humana Paredes is het beste Braziliaanse duo in het beachvolleybal-evenement

Met beide gewonnen wedstrijden staat Nederland zes punten voor in Poule C. Nieuw-Zeeland en Maleisië staan ​​respectievelijk op de tweede en derde plaats en Chili op de vierde plaats.