Hockey – India, Groot-Brittannië en Nederland geplaatst voor kwartfinales heren

TOKYO (Reuters) – India plaatste zich donderdag voor de Olympische hockey-kwartfinales voor mannen met een 3-1 overwinning op gouden medaillewinnaars Argentinië in Rio, terwijl Zuid-Afrika vermeed naar huis terug te keren na een schokkende overwinning op Duitsland.

Nederland en Groot-Brittannië verzekerden zich van een plek in de kwartfinales na een 2-2 gelijkspel in hun wedstrijd, waardoor ze buiten bereik van Zuid-Afrika en Canada in hun poule bleven.

India verzette zich na een vroeg doelpunt tegen hun Zuid-Amerikaanse rivaal, de gelijkmaker in de tweede helft en later nog twee doelpunten. Harmanpreet Singh, Vivek Prasad en Varun Kumar scoorden voor India.

“Het voelt geweldig na de overwinning, maar er zijn veel dingen om te verbeteren”, zei verdediger Rubinder Pal Singh. “Over een paar dagen komen er belangrijke wedstrijden aan.”

In Groep B behaalde de snelle Zuid-Afrikaan een 4-3 overwinning op het bronswinnende Duitsland op de Olympische Spelen van 2016.

Hoewel Zuid-Afrika in de eerste helft op achterstand kwam met een doelpunt, maakten ze in de tweede helft voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker toen een pass van de 19-jarige rookie Mustafa Kasim de stick van een tegenstander achter de Duitse doelman raakte.

“We zijn teleurgesteld”, zei de Duitse veteraan Tobias Hoek, die het verlies omschreef als iets dat de spelers niet hadden verwacht.

“We stonden vandaag niet op het veld voor alle kleine dingen… We hebben nooit de dynamiek gekregen die je nodig hebt tegen een team als Zuid-Afrika.”

Het Nederlands elftal leidde Groot-Brittannië met twee schone goals toen de wedstrijd in het laatste kwart begon dankzij de goals van Thierry Brinkmann en Jeb Jansen.

READ  Nederlander Mantel voorspelt wie de wedstrijd Roman Reigns vs. Logan Paul gaat winnen

Nadat de druk laat in de wedstrijd opliep, maakte het Britse team vier minuten voor tijd gelijk met twee doelpunten van Sam Ward uit een strafschop.

Wereldkampioen België stuurde Canada met een 9-1 overwinning naar huis om perfect te blijven in Groep B.

Zelfs als ze vrijdag van Canada winnen, is het onwaarschijnlijk dat Zuid-Afrika doorgaat naar de knock-outfase vanwege het veel betere doelsaldo van Duitsland.

Als Duitsland een punt of meer behaalt door Nederland gelijk te trekken of te verslaan in hun laatste wedstrijd, is dat een garantie voor een plaats in de knock-outfase.

(Rapportage door Daniel Losink, redactie door Claire Fallon)

Onze criteria: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.