Het leven van een snowboardkampioen is vol vechten, dankbaarheid en liefde

Pepian Mintel, De Nederlandse Paralympische snowboarder die kanker keer op keer versloeg terwijl ze de iconische figuur in haar sport was, Ze deelde een update via haar stichting Op 5 maart.

De kanker is teruggekeerd, dit keer in haar hersenen, en genezing was niet mogelijk. Artsen adviseerden haar om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Mintel, 48, zei aan het begin: “Ik vind het nog steeds heerlijk om elke dag als een mooi moment te beschouwen.” Vorige week een landelijk tv-interviewVolgens vertalen. “Het klinkt cliché, maar we hebben – in de afgelopen twee weken – veel tijd gehad om met familie en vrienden over alles te praten, en uiteindelijk kom ik op het punt waarop je vraagt: ‘Zijn er nog dingen te zeggen? ‘En ik ben blij dat ik niet van het leven van dag tot dag ben weggegaan, en dat ik de kans heb om die laatste dingen te zeggen die je tegen elkaar wilt zeggen tegen mijn familie en vrienden. Daarom is alles al gezegd. Nu is elke dag een geschenk. “

In 2000 was Mintel, een voormalig rechtenstudent, op weg om de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City te houden. Het eindigde toen de botkanker werd gevonden in haar rechter onderbeen, net boven het enkelgewricht. Haar been werd onder de knie geamputeerd.

“Hoewel de doktoren me vertelden dat ik nooit meer zou snowboarden, was ik vastbesloten mijn passie vast te leggen,” Mintel zei in de Ted Talk van 2018​ “En na amper zeven maanden zit ik weer op mijn skateboard, doe ik mee aan de Nederlandse kampioenschappen en win ik een gouden medaille.

Die dag won ik niet alleen goud. Nee, ik dacht dat ik kanker had verslagen. Maar jongen had ik het mis. “

De kanker kwam keer op keer terug en reageerde niet op chemotherapie. In Ted Talk toonde Mentel een schema op een scherm met vijf longoperaties en één nekoperatie, evenals bestraling van haar nek- en ribgebieden.

Haar man, Edwin SpeeOnlangs zei ze dat ze 15 keer kanker heeft overleefd en 128 stralen heeft (128 is ook het aantal goud dat ze heeft gewonnen, zei Mintel op Ted Talk).

READ  Toen de pandemie toesloeg, leverde de zeilreis verbazingwekkende inzichten op voor de Nederlandse hockeyspeler ODU

In 2016 stuurden doktoren haar naar huis naar haar man en drie kinderen met de boodschap: “Ze zal waarschijnlijk over twee jaar sterven, en er is eigenlijk niets dat we je kunnen geven.”

Ze zei in 2018: “Ik moest mijn kinderen vertellen dat ik dood zou gaan. Maar we vertellen het altijd tegen onze kinderen, hoe erg de situatie ook is, we laten het je toekomst nooit verpesten. Die avond schreeuwden we een goede kreet.” We belandden in een restaurant om het leven te vieren, en binnen twee maanden. De volgende twee sliep ik verbazingwekkend goed, maar mijn man deed dat niet. Hij zocht urenlang op internet om een ​​oplossing te vinden. Hij ontdekte dat er een nieuwe was manier van radiotherapie. Ik heb deze behandeling gehad en kijk, ik ben er nog steeds. “

Ze kwam altijd terug bij haar passie voor het beheersen van mode. In 2014 werd Mintel de eerste Paralympische kampioen kunstschaatsen en won een gouden medaille in kunstschaatsen in Sochi.

Het was het hoogtepunt nadat Mintel de strijd leidde voor de opname van sport voor gehandicapten, brieven schreef aan het Internationaal Paralympisch Comité en de wereld rondreisde met andere ruiters om het woord te verspreiden. In die tijd richtte Mentel de Mentelity Foundation op om kansen te creëren voor jongeren met fysieke of mentale problemen.

‘Laten we eerlijk zijn, als ik niet ziek word [in 2000]”Als ik mijn been niet verlies, zal ik nooit louche sporten,” zei ze. “Het feit dat ik anderen kracht heb gegeven, geeft me een trots gevoel.”

In 2018 werden in PyeongChang evenementen georganiseerd over snowboarden, skateboarden en slalommen. Deze overwinningen kwamen twee maanden na de 16 uur durende operatie om de wervels te vervangen door titanium om te voorkomen dat deze vanaf de nek verlamd raakt.

‘We weten allemaal dat je moeilijk terug zult komen. Dat heb je altijd gedaan. Dat doe je altijd’, vriend Amy PurdyEen Amerikaan die in 2014 met Mintel deelnam aan het Paralympische podium, Zei ze in een “Bouncing Forward” -podcast met Mentel Geregistreerd in december en deze week gepubliceerd. ‘Dat bewees gewoon hoe sterk je bent.’

READ  Het nieuwe alternatief raakt de sport net toen ze de normaliteit naderden

Mintel stopte met snowboarden in 2018. In 2019 werd ze wakker van een rugoperatie zonder haar onderlichaam te voelen. Ze kon haar benen niet bewegen.

Pepian Mintel (links) en de Amerikaanse Amy Purdy. (Via Amy Purdy)

Mintel zou de hoofdrol spelen in de Nederlandse versie van “Dancing with the Stars”, gebaseerd op Purdy, die in 2014 de eerste Paralympische speler werd in de Amerikaanse versie van de show. Mintel improviseerde en bereikte de finale als de eerste rolstoelconcurrent.

Mintel zei in 2018: “Hoe meer mensen me vertellen wat ik niet kan, hoe meer ik wil bewijzen dat ze ongelijk hebben.” ‘Ik heb nog steeds niets gevonden [that] Ik kan dit niet doen omdat ik mijn been ben kwijtgeraakt. “

Mintel en Purdy zijn niet alleen vrienden en rivalen, maar hebben ook parallelle levens samengesteld.

Ze schreeuwden terwijl ze naar de ander keken op “Dancing With the Stars”. Ze vochten allebei voor de opname van paralympisch snowboarden, zij het uit verschillende continenten – Purdy met haar organisatie, Adaptive Action Sports. Ze stonden allebei voor recente levensuitdagingen. Purdy heeft sinds 2019 negen operaties ondergaan, toen een enorm bloedstolsel werd gevonden in een slagader in haar linkerbeen.

Mintel, Purdy en hun echtgenoten spraken woensdag meer dan een uur in een WhatsApp-videochat, waarbij ze herinneringen, gelach en tranen deelden.

“Het is moeilijk te geloven hoe dankbaar deze vrouw is en ongelooflijk positief, ongeacht wat ze tegenkomt,” zei Purdy. “Het maakt niet uit of ze bovenaan de Paralympische fase staat, ze is dankbaar en positief. Het maakt niet uit of ze nog maar weken te leven heeft. Ze heeft letterlijk dezelfde houding en kijk op het leven.”

Mintel was trots om wakker te worden met de warme zon op haar gezicht. Ze wordt wakker met haar man. En voor de knuffels en kusjes van haar zoon en dochters elke ochtend. Het houdt zich aan de mantra en verzamelt herinneringen, geen bezittingen. In het tv-interview werd haar gevraagd wat zij als de zin van het leven beschouwt.

READ  Wedstrijddata, startdata en groepsfase schema

“Het is eenvoudig voor mij,” antwoordde ze. ‘Het is liefde. Liefde in welke vorm dan ook. Voor degenen die dicht bij je staan. Voor de natuur.’

Berth is naar haar vernoemd In Nederland. Mintel Purdy vertelde dat ze enorm trots is op een speeltuin, ook naar haar vernoemd, die speciaal is gebouwd voor kinderen met een handicap.

​[Mentel] Hij zei: “Je weet dat we nog steeds herinneringen aan het maken zijn, en daar ben ik dankbaar voor”, zei Purdy. “Pepijn herinnerde ons eraan dat het enige dat telt, is wat we vandaag hebben. Ze zei: Kijk nu naar ons. Ik heb liefde in mijn leven. Jullie hebben de liefde in je leven. We houden van elkaar. We hebben deze prachtige levenszijde geleefd. naast elkaar. Wat kunnen we hem nog meer vragen? ”

Purdy en haar man, Daniel, Ik wist niet of het gesprek tot ziens was. Ze zorgden ervoor dat ze het allemaal zeiden en bedankten Mintel voor zijn rolmodel in de sport en daarbuiten. Een Nederlandse verslaggever schreef vorige week Mantels voornaam is afgeleid van een woord dat ‘leven’ betekent, dat ze niet kende totdat haar man het onlangs noemde.

​[We] Hij bedankte haar dat ze een voorbeeld was van hoe te leven, lief te hebben en zelfs met genade te sterven, “zei Purdy.” Ik denk dat we er allemaal naar moeten uitkijken om het leven te leiden zoals jij leeft. “

Purdy zal dat uur samen nooit vergeten. Met name het einde.

Ze zei: “We weten niet hoe we afscheid moeten nemen, en we willen ook geen afscheid nemen.” ​[Mentel] Hij zei: “Wel, daarom neem ik geen afscheid. Wat ik zeg is” tot de volgende keer. “Het was zo cool. Zo beëindigden we het gesprek.” Tot de volgende keer. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *