Het late doelpunt van Reus bezorgde Dortmund een 2-1 overwinning op Stuttgart

• Dortmund staat één punt achter koploper Bayern
  • Nederlandse spits Malin scoort zijn eerste doelpunt in de Duitse competitie

Dortmund, Duitsland, 20 november (Reuters) – Borussia Dortmund-aanvoerder Marco Reus scoorde het doelpunt in de 85e minuut en bezorgde zijn team zaterdag een 2-1 overwinning in eigen huis tegen Stuttgart, waarmee hij één punt achter koploper Bayern München sloot.

Dortmund-spits Doniel Malin scoorde zijn eerste doelpunt in de Duitse competitie in de 56e minuut, maar Stuttgart maakte het resultaat na zeven minuten gelijk, voordat Reus het winnende doelpunt greep.

Het resultaat bezorgde coach Marco Rose een clubrecord met zeven thuisoverwinningen uit zeven thuiswedstrijden sinds hij dit seizoen de leiding nam.

Registreer nu om gratis onbeperkte toegang te krijgen tot reuters.com

Dortmund, dat woensdag in Lissabon tegen Sporting speelt in de Champions League, steeg naar 27 punten uit 12 wedstrijden, één punt achter Bayern, dat vrijdag met 2-1 verloor van Augsburg. .

Champions League-clubs RB Leipzig en VfL Wolfsburg verloren ook terrein, de eerste verloor met 2-0 bij Hoffenheim en degradeerde naar de zesde plaats en Wolves had een comeback met twee doelpunten nodig om met 2-2 gelijk te trekken over Arminia Bielefeld toen ze naar de vijfde plaats zakten.

“Het was een goede prestatie tegen een sterke tegenstander”, zei Dortmund-coach Rose. “We maakten veel fouten met de bal, vooral in de eerste helft.”

“Maar het is een belangrijke overwinning die ons veel vertrouwen en energie moet geven. Met dit resultaat kunnen we voor de weken voor kerst goed leven.”

READ  De Nederlandse autosport mag volgend jaar een groot evenement missen

“We hebben hoge verwachtingen van onszelf. We hebben gisteren het resultaat gezien (Bayern). We hebben ons huiswerk gedaan en onze wedstrijd gewonnen. We staan ​​nu bovenaan en willen daar blijven.”

Stuttgart stond vanaf het begin onder druk en Dortmund worstelde om meerdere duidelijke kansen te grijpen, hoewel Reus en Malin dichtbij kwamen.

Het waren echter de gasten die in de eerste helft de meeste kans hadden, want Dortmund-speler Gregor Kopel wist in de 38e minuut het schot van Tanguy Koulibaly te blokkeren.

Malin, die onder druk staat om in de Bundesliga te spelen nadat hij dit seizoen voor 30 miljoen euro ($ 33,86 miljoen) van PSV Eindhoven in dienst kwam, zette de gastheren met een scheve inspanning aan het stuur, maar het duurde slechts zeven minuten.

Stuttgart kaatste snel terug, waarbij Roberto Massimo een steekpass greep, twee veldmarkers binnenhaalde en Copil versloeg voor de gelijkmaker.

De gastheren haastten zich naar het winnende doelpunt en maakten een snelle break toen Reus de aanval afvuurde en het vervolgens van dichtbij afwerkte nadat hij terugkaatste nadat Stuttgart-doelman Florian Muller het schot van Thorgan Hazard blokkeerde.