Groot-Brittannië als Olympisch hockeykampioen eindigt met zwaar verlies voor Nederland | Olympische Spelen in Tokio 2020

Hockey bij deze wedstrijden wordt gespeeld in Oy Stadium, en als dat onbeleefd klinkt, is er niets aan de onbeschofte, onbeschofte en ronduit onbeleefde stijl waar Nederland Groot-Brittannië naar toe stuurde in de Olympische halve finales en een einde maakte aan het bewind van de dameskampioenen.

Het Nederlands elftal verloor de GP met 5-1 van de tirannieke Nederlanders, die wraak namen op wat zij zagen als een innovatieve Britse overwinning in de finale van 2016 die een einde maakte aan hun dominantie in de vrouwenwedstrijd. Hier wordt de wereldorde hersteld.

Twee goals in een minuut van een minuut aan het begin van het tweede kwart van Felice Albers en Marlos Kittels zorgden voor schade en vanaf daar was het alleen nog de vraag hoeveel goals ze zouden scoren. Het antwoord was drie, met de schoten van Maria Verschuer, een tweede voor Albers en Frederic Matla die de glans toevoegden. Met een score van 4-0 scoorde Groot-Brittannië een troostgoal uit een penalty van Gisele Ansley, maar er was geen weg terug.

Vaak deed de Britse doelman, Maddie Hinch, haar best om positief te zijn. “We zijn na één wedstrijd geen slecht team geworden en vechten nog steeds voor die bronzen medaille, waar we ongelooflijk trots op zouden zijn als we het zouden halen”, zei Hinch.

Nederland viert het vijfde doelpunt van Frederic Matla. Foto: Amr Abdullah Dalash/Reuters

Op de vraag of brons dezelfde hoeveelheid goud betekende, gezien de drastisch veranderde aard van de Tokyo-ploeg sinds Rio, voegde Hinch eraan toe: “Ja. Kijkend naar de hele cyclus – Covid, veranderende coaches – dat zou enorm voor ons zijn.”

READ  Doelman Michael Wood verlaat Nederland voor driejarig contract in Japan

Vijf jaar geleden was Hench de held in de Rio-finale, hij weerde golf na golf van Nederlandse aanvallen af, redde een penalty tijdens de reguliere speeltijd en hield de titelverdediger in een patstelling tijdens de strafschoppenserie. Het eerste team ter wereld vergeeft en vergat de overwinning van Groot-Brittannië niet en was een katalysator voor de Nederlandse overheersing, Oranje Ze hebben elk toernooi gewonnen waarin ze hebben gespeeld sinds die schokkende nederlaag: het WK, drie Europese titels en de eerste twee edities van de Professional Hockey League.

Maar er waren vroege tekenen dat de Nederlanders nerveus werden toen ze een hondenmaaltijd aten bij hun eerste strafschop, omdat de bal een stop volledig miste en uit het spel aan de zijlijn. De eerste strafschop van Groot-Brittannië was bijna slecht en volgde een frustrerend bekend thema in dit toernooi: overmatige uitwerking en, uiteindelijk, losbandigheid.

Daarna waren er geen zenuwen meer van de Nederlanders. Twee strafschoppen aan het einde van het eerste kwart, waarvan één een dubbele redding van Hinch uit het schot en de rebound, onheilspellende bedoelingen. Zo bleek al vroeg in het tweede kwart dat ze de olympische kampioenen een fysieke klap toebrachten. Eerst schoot Albers door de benen van Hinch. De Britse regent bij de poorten werd gehackt.

Ik was bijna in shock toen ik de bal het bord hoorde raken. Misschien was GB ook verbluft, want na een minuut kreeg Keetels voldoende circuittijd om te ontsnappen aan de klinische klap die GB een Mount Fuji-beklimming van 32 ° C bezorgde tegen een team dat eerder slechts twee doelpunten had toegegeven. Zes wedstrijden.

READ  Gerenommeerde Nederlandse dirigent Bernard Hytenk op 92-jarige leeftijd overleden | AB-entertainment

In het derde kwart week Vershor uit een hoge hoekschop in het net van Hinch voordat Albers van dichtbij binnen schoot voor een vierde. Ansley’s penalty redde wat gezicht, maar de wedstrijd eindigde en Matla voegde de vijfde toe in een scramble in doel.

Groot-Brittannië speelt vrijdagochtend een bronzen finale tegen India, terwijl Nederland later op de dag zal proberen hun plaats in de gouden finale tegen Argentinië terug te winnen.