Google Drive en delen op YouTube veranderen in juli

Binnenkort openbare links naar talloze items die zijn opgeslagen op Google Drive En de Youtube Het zal stoppen met werken. In naam van verbeterde beveiliging verandert Google de manier waarop het omgaat met het delen van links op beide services, en hoewel actieve gebruikers zich mogelijk kunnen afmelden voor de overstap, kunnen bestanden en video’s die zijn achtergelaten in ongebruikte of inactieve accounts voor altijd uit beeld verdwijnen .

Dat komt omdat de gedeelde links nu onderdeel zijn van een nieuw systeem dat volgens Google de beveiliging verhoogt. Op YouTube lijken nieuwere links voor iedereen moeilijk te raden of te openen zonder hen expliciet toegang te geven. Nieuwere links hebben ook invloed op meer activiteit die wordt gekoppeld aan specifieke accounts en waarbij kijkers moeten inloggen, waardoor toegang kan worden gevolgd en onderdeel kan worden van het profiel van elke gebruiker.

De wijzigingen in YouTube zijn van invloed op alle video’s die openbaar zijn, maar zijn gemarkeerd als ‘verborgen’. Zoals Beschreven in een blogpost En de Video van vijf minutenVan alle verborgen video’s die vóór 2017 zijn geüpload, wordt de status vanaf 23 juli gewijzigd in ‘Privé’. De manier waarop privévideo’s nu werken, zal alle verouderde links of insluitingen vernietigen, en ze beperken de deelname tot maximaal 50 mensen – die allemaal een Google-account nodig hebben om ze te bekijken.

Mensen die liever oude niet-vermelde video’s blijven delen met openbare links, ingesloten en reacties, kunnen zich per account afmelden door Vul dit formulier in de komende maand. De enige andere optie is om die video’s opnieuw te uploaden en ze gemarkeerd als niet-vermeld te laten.

READ  iOS 15 verwijdert de optie Niet storen die meldingen alleen dempt wanneer de iPhone is vergrendeld

Google Drive ondergaat dezelfde verandering, zoals eerder vandaag aangekondigd In de Workspace Updates blog. Als u op een koppeling klikt om toegang te krijgen tot bestanden die nu in de cloud zijn opgeslagen, wordt een resourcesleutel toegevoegd die bepaalt wie er wel of niet toegang toe heeft. Als je al een bestand hebt geopend (vermoedelijk terwijl je bent ingelogd op je Google-account), heb je er nog steeds toegang toe en als je Directe toegang hebt, werkt dit nog steeds.

E-mail voor Google Drive-beveiligingsupdate

Als dit niet het geval is, moet u een verzoek indienen om toegang te krijgen tot het bestand of de map. Als je een persoonlijk Google-/Gmail-account hebt en Drive gebruikt, ontvang je na 26 juli een e-mail waarin je wordt gewaarschuwd voor bestanden die door deze wijziging worden beïnvloed. Als uw account koppelingen bevat die worden beïnvloed, kunt u zich afmelden voor de beveiligingsupdate zolang u dit vóór 13 september 2021 doet.

Als u een Google Workspace-account gebruikt dat wordt beheerd door uw werkgever, school of andere organisatie, is het nog ingewikkelder. Beheerder / IT-afdeling kan kiezen: Om zich volledig af te melden, om de update voor iedereen toe te passen zonder de mogelijkheid om zich af te melden, of om de update toe te passen en individuele gebruikers toe te staan ​​deze uit bepaalde bestanden te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *