Georgette Monica hattrick, Jyoti double bezorgt India 9-1 overwinning op Singapore, gaat door naar halve finales Asian Cup

Georgette Kaur maakte een hattrick toen Monica en Jyoti een brace scoorden terwijl titelverdediger India het bescheiden Singapore met 9-1 versloeg om hun tweede overwinning in Groep A te claimen en zich te kwalificeren voor de halve finales van de AFC Women’s Hockey League hier op maandag.

Na in de openingswedstrijd Maleisië met 9-0 te verslaan, leden de Indians een onverwachte 0-2 nederlaag tegen Japan.

Maar de Indians hielden hun recente nederlaag in de wedstrijd af en lieten maandag een sterk gecoördineerd optreden zien in de hoekschop van Singapore.

Gorgit (8, 37, 48) zette twee penalty’s om, terwijl Monica (6, 17) en Jyoti (43, 58) elk twee velddoelpunten scoorden. India scoorde nog een doelpunt, namelijk Vandana Kataria (8) en Mariana Kojor (10).

India speelt woensdag in de halve finale tegen Korea, leider van Groep B, terwijl Japan, dat Maleisië met 8-0 versloeg in een andere wedstrijd in Groep B, het in de laatste vier wedstrijden opneemt tegen China.

Donderdag wordt de laatste wedstrijd van het toernooi gespeeld. De vier beste teams kwalificeren zich automatisch voor de FIH World Cup van dit jaar, georganiseerd door Spanje en Nederland.

Zoals verwacht domineerde het superieure India vanaf het begin de wedstrijd volledig en maakte in het eerste kwart vier goals.

India begon goed en genoot van balbezit met zijn snelle spel met één aanraking.

READ  Nederlandse dynamobal breekt het wereldrecord op de 400 meter indoorrace

India kwam in de zesde minuut op voorsprong door een velddoelpunt van Monica. Twee minuten later verdubbelde het team onder leiding van Savita Bonya hun voorsprong via Mariana Kojor voordat Vandana Kataria seconden later flopte om hun voorsprong te consolideren.

Supersterwielrenner Gurgit Kaur maakte er 4-0 van door in de 10e minuut een strafschop om te zetten.

India ging in het tweede kwart op dezelfde voet verder en voegde nog een doelpunt toe via Monica.

Het regende penalty’s voor India, want ze verdienden er tot 15 in de wedstrijd, maar gebruikten slechts drie schoppen, wat zeker een grote zorg zal zijn voor coaches Yankee Schopman.

Het spel concentreerde zich voornamelijk op de helft van Singapore, aangezien de Indiase verdediging tot de 43e minuut met moeite werd getest.

Singapore kwam tot slechts één schot op het Indiase doel toen ze de enige strafschop van Toh Lee Min veilig stelden.