Frankrijk weer op de rails terwijl Nederland de Nations League-finales nadert

PARIJS: Kylian Mbappé schudde wereldkampioen Frankrijk met blessures en off-pitch problemen op donderdag om Oostenrijk te verslaan, terwijl Nederland Polen versloeg om zich te kwalificeren voor de Nations League-finale van volgend jaar.

De inspanningen van Frankrijk in hun WK-verdediging in Qatar in november en december werden ontsierd door fitnessproblemen waarbij een groot aantal belangrijke spelers betrokken waren, evenals andere zorgen, maar het Franse team leek niet afgeleid te worden toen ze de Oostenrijkers in Parijs omzeilden en 2 wonnen. -0.

Mbappé toonde zijn fenomenale snelheid en kracht op zijn weg voordat hij finishte en de gastheren zeker op voorsprong zette in de 56e minuut in Stade de France.

“Ik speel hier anders. Ik ben gevraagd om andere dingen te doen dan met mijn team. Ik heb veel vrijheid”, zei Mbappé na de wedstrijd, toen de overwinning van Frankrijk de dreiging van degradatie uit de Nations League vermeed.

De openingswedstrijd van Mbappé werd na negen minuten gevolgd door een tweede oproep van Olivier Giroud.

De 23-jarige Paris Saint-Germain-ster moet de schijnwerpers bij zijn club delen met zowel Lionel Messi als Neymar, waarbij de Braziliaan momenteel bovenaan de topscorerslijst staat.

“De coach weet dat we nummer negen in ‘Olive’ hebben die de verdediging bezet houdt. Ik kan rennen, ruimte vinden en de bal zoeken”, voegde Mbappé eraan toe. “Het is anders met Parijs. Ik kan dat niet doen. Er wordt mij gevraagd om meer op anderen gericht te zijn.”

Giroud knikte in het kruis van Antoine Griezmann en scoorde zijn 49e internationale doelpunt – hij is nu slechts twee doelpunten verwijderd van de Franse recordbrekende Thierry Henry.

READ  Antiracisme-activisten voeren een demonstratie tegen de Nederlandse "Black Pit"

Door de blessures was de Franse coach Didier Deschamps een heel elftal kwijtgeraakt, toen zowel Barcelona-verdediger Jules Conde als Milan-doelman Mike Minnen geblesseerd moesten raken. Doelman en aanvoerder Hugo Lloris en middenveldduo N’Golo Kante, Paul Pogba en Karim Benzema behoren al tot de vermiste spelers.

Ondertussen begon deze week met Paris Saint-Germain-ster Mbappé die weigerde deel te nemen aan een back-to-back fotosessie met de Franse voetbalbond over beeldrechten.

Mbappé vierde zijn doelpunt met een paparazzi-traditie in een duidelijke verwijzing naar deze klasse.

Slechts acht dagen voor zijn 36e verjaardag werd Giroud de topscorer in de geschiedenis van Frankrijk.

Precies twee maanden voordat ze beginnen aan hun WK-verdediging tegen Australië in Qatar.

Deschamps moet zondag nog hun laatste wedstrijd in groep A1 uit in Denemarken winnen om degradatie te voorkomen, terwijl kwalificatie voor de finale met vier teams in juni al ver weg is.

Kroatië zie buiten Denemarken

Kroatië, de runner-up van het WK 2018, ligt op schema om de divisie aan te voeren na Denemarken met 2-1 te hebben verslagen in Zagreb.

De openingswedstrijd, gescoord door Borna Sosa in de 49e minuut, werd voor de gastheren afgelast met een prachtig schot van Christian Eriksen in de 77e minuut.

De Kroatische winnaar kwam echter slechts twee minuten later via Lovro Mager.

Kroatië leidt de Denen met één punt voordat het naar Wenen gaat om het zondag op te nemen tegen Oostenrijk, onderaan het klassement.

Ondertussen is Nederland goed gepositioneerd om door te gaan naar de finale van Groep A4 na een 2-0 overwinning op Polen onder leiding van Robert Lewandowski in Warschau.

READ  Elk land op de oranje lijst opent zijn deuren voor volledig gevaccineerde Britten die twee keer zijn gestoken

Cody Jakbo werd centrum Denzel Dumfries aan het einde van een geweldige zet om Nederland vroeg op te zetten, terwijl Steven Bergwijn er op het uur 2-0 van maakte na één doelpunt met Vincent Janssen.

“Het was een grote test voor ons. Ik ben zeer tevreden met de manier waarop we speelden”, zei de Nederlandse coach Louis van Gaal.

Groepsrivaal België versloeg Wales met 2-1 in Brussel, waarbij Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi de eerste helft scoorden voordat Kevin Moore het verschil verkleinde.

Nederland heeft drie punten voorsprong op België voordat de twee teams elkaar zondag ontmoeten in Amsterdam.

Echter, na met 4-1 te hebben gewonnen in België in hun laatste ontmoeting, zou zelfs een nederlaag van twee doelpunten genoeg zijn voor het team van Van Gaal om zich te plaatsen voor de finale met vier teams.

Wales daarentegen, dat Gareth Bale niet in de basis had, moet nu zondag in Cardiff Polen verslaan om in League A te blijven.