Frankrijk valt Zuid-Afrika aan. Nederland breekt Duitse zegereeks

Frankrijk verlengde hun winning streak naar zeven wedstrijden, met Kylian Mbappe, die twee doelpunten maakte, en Olivier Giroud, de recordhouder, in een 5-0 overwinning op Zuid-Afrika in een vriendschappelijke wedstrijd op dinsdag.

De wereldkampioen, die niet heeft verloren sinds hij vorig jaar in de laatste 16 van het EK door Zwitserland werd uitgeschakeld door penalty’s, heeft nooit last gehad van een team dat hij sinds het WK van 2010 niet meer heeft ontmoet.

Dat jaar werd Frankrijk uit de finale geslagen na de beruchte ineenstorting van het veld toen de spelers in staking gingen, maar de kant van Didier Deschamps was dinsdag zo praktisch dat Wissam Ben Yedder en Mathieu Guendouzi late goals toevoegden.

Zuid-Afrika eindigde met 10 man nadat Julesu Modo een directe rode kaart kreeg na een felle confrontatie met Lucas Digne zes minuten voor tijd in het Pierre Moroy-stadion in Lille.

“Het was een goede prestatie en we hadden meer kunnen scoren”, zei Deschamps, die de start maakte voor Olympique Marseille-verdediger William Saliba en Jonathan Claus van RC Lens.

Lees: Spanje verplettert IJsland met 5-0; België verslaat Burkina Faso

Het was belangrijk om een ​​aantal spelers wat ervaring te geven, vooral met de Nations League die in juni wordt verwacht.

Mbappé, die de 2-1 overwinning van Frankrijk op Ivoorkust miste met een oor-, neus- en keelblessure, keerde samen met Giroud terug naar de basis, terwijl middenvelder N’Golo Kante ook terugkeerde nadat hij de wedstrijd van afgelopen vrijdag om persoonlijke redenen had overgeslagen.

Frankrijk begon levendig met een kopbal van Giroud die vijf minuten later door Ronwen Williams over de lat ging.

READ  Zweden, Nederland en België zijn de beste plaatsen om werk te zoeken in 2022

Mbappé zette het Franse team in de 23e minuut op voorsprong toen hij een schitterend schot in de bovenhoek van de rand van het strafschopgebied binnenhaalde na het schot van Antoine Griezmann.

Giroud verdubbelde de score na 10 minuten met een laag voorzetschot van binnenuit na een mooie combinatie tussen Mbappe en Griezmann.

Dit was Girouds 48e doelpunt met Frankrijk in zijn 112e optreden, waardoor hij zich drie keer schaamde voor het record van France Thierry Henry, toen de aanvaller van AC Milan profiteerde van de afwezigheid van de geblesseerde Karim Benzema.

Mbappé hoopt Giroud uiteindelijk op de hielen te zitten nadat hij in de 76e minuut zijn 26e doelpunt in 54 interlands scoorde met een strafschop nadat hij werd neergehaald door Siyanda Xulu.

“(Het record voor goals) is een doelpunt”, zei Mbappé. “Ik heb altijd de eerste willen zijn. Op nationaal niveau en met mijn team.”

“Wat Titi (Henry) deed, deed niemand anders, maar het zou sneller kunnen gebeuren dan je zou denken.”

Ben Yedder voegde een vierde van dichtbij toe en Guendouzi wreef zout in de wonden van de bezoekers met een geweldige inspanning in de verlenging.

Nederland vs Duitsland

Nederland kwam dinsdag uit een doelpunt op een 1-1 gelijkspel tegen het bezoekende Duitsland in een interlandelijke vriendschappelijke wedstrijd, die eindigde met een overwinning van de tegenstander in acht wedstrijden.

Thomas Muller zette Duitsland op voorsprong in de 45e minuut voordat Steven Bergwijn halverwege de tweede helft de leiding nam om de gelijkmaker te maken en een einde te maken aan de Duitse zegereeks onder de nieuwe coach Hansi Flick.

READ  Nederlandse musea gaan weer open als salons en sportscholen om te protesteren tegen sluiting - ARTnews.com

“Voor de toeschouwers was het een zeer intense wedstrijd aan de top”, zei Flick. “Over het algemeen ben ik tevreden. Het was een wedstrijd in hoog tempo. We controleerden ze in het eerste uur en hadden een tweede doelpunt kunnen maken.”

“Ik moet mijn team nog steeds prijzen omdat we goed voetbal hebben gespeeld. We waren energiek, moedig en speelden met vertrouwen tegen een geweldig team.”

Lees: Sterling leidt Engeland naar 3-0-zege op Ivoorkust; Southgate uitgejouwd ‘belachelijke’ Maguire

De twee teams, die zich kwalificeerden voor de WK-finale, kregen een handvol kansen in een snelle eerste helft, waarbij de Nederlandse spits Doniel Malin het net raakte in de 35e minuut nadat de Duitsers dichtbij waren gekomen via Leroy Sane en Timo Werner.

De Nederlandse doelman Mark Fleken werd aan het einde van de eerste helft geklopt toen Muller een vrije bal in het strafschopgebied pakte en een bliksemschicht in zijn 43e internationale doelpunt afvuurde.

De Duitser David Raum had het drie minuten in de tweede helft beter moeten doen toen Sané hem met een precieze pass vond, maar de middenvelder schoot zijn schot vanuit het strafschopgebied net naast de lat.

De bezoekers drukten hard en domineerden de wedstrijd, maar de gastheren scoorden een contraproductief doelpunt in de 68e minuut toen Bergwijn van dichtbij schoot nadat Denzel Dumfries de bal na een snelle beweging kopte.

Nederland kreeg de pech om drie minuten later een penalty te krijgen toen de Duitser Thilo Kerrer duidelijk op Memphis Depay viel, maar de scheidsrechter, na aanvankelijk een penalty te hebben toegekend, bedacht zich na het bekijken van de VAR.

READ  Rangers-coach Giovanni van Bronckhorst staat graag tegenover oud-Nederlandse teamgenoot Ruud van Nistelrooy

Duitsland kwam in de slotminuten weer dichtbij via Lukasz Nemica, maar de 23-jarige wist ondanks een gouden kans de laatste tijd niet de winnende treffer te pakken.