Frankrijk speelt gelijk en Nederland verliest bij aanvang van de WK-kwalificatiewedstrijden in Europa

De weg naar Qatar om woensdag het WK 2022 voor Europese teams te organiseren, begon toen Frankrijk struikelde om zijn titelverdediging te openen, een groot verlies voor Nederland en een mensenrechtenverklaring uit Noorwegen.

De Franse ploeg speelde 1-1 gelijk met Oekraïne in een leeg stadion in Frankrijk buiten Parijs, waar verdediger Presnell Quimembe in de openingswedstrijd van Antoine Griezmann in de 19e minuut een eigen doelpunt annuleerde voor de gastheren.

Burak Yilmaz, 35, spits, scoorde een hattrick voor Turkije met 4-2 boven Nederland, wiens record van kwalificatie voor grote internationale toernooien de afgelopen jaren verwaarloosbaar is.

Oranje slaagde er niet in om Euro 2016 of het WK 2018 in Rusland te bereiken, en toonde geen goede vorm onder nieuwe coach Frank de Boer, die slechts twee overwinningen heeft behaald in zeven wedstrijden sinds hij Ronald Koeman vervangt.

Ze zitten in een lastige groep, waartoe ook Noorwegen behoort, dat voorafging aan hun 3-0 overwinning op Gibraltar door line-up voor de aftrap, met shirts over de truien van het nationale team met daarop de boodschap van “mensenrechten” gevolgd door “respect binnenin. en buiten het vuile. “

Het was een duidelijke verklaring over schendingen van de mensenrechten in Qatar, dat onder de loep wordt genomen vanwege de discriminerende wetten en de voorwaarden van migrerende werknemers die helpen bij het bouwen van de infrastructuur voor het WK.

Er was een overwinning voor het best gerangschikte België, 3-1 op Wales en titelverdediger Portugal, 1-0 op Azerbeidzjan. Portugal is een van de teams die hun openingswedstrijden in de kwalificatiewedstrijden op neutraal gebied spelen – in zijn geval de Italiaanse stad Turijn – vanwege reisbeperkingen vanwege het Coronavirus.

READ  Leicester 0-0 PSV

Franse Heald

Griezmann kwam met David Trezeguet op de vierde plaats op de Franse doelpuntenlijst, met 34 goals, na een linkervoet schot in de verre hoek vanaf de rechterkant van het strafschopgebied.

De aanvallers Olivier Giroud en Kylian Mbappé hadden echter moeite om in de wedstrijd te komen en vochten tegen Oekraïne, ook al was er een gelukselement in de gelijkmaker in de 57e minuut.

Het schot van Sergey Sidorchuk ging van het doel af voordat Kimpembe onderbrak toen hij de middenvelder ging vergrendelen en doelman Hugo Lloris miste voordat hij langzaam over de lijn rolde.

Ook in groep D scoorde Bosnië en Herzegovina in de 84e minuut een doelpunt om een ​​2-2 uitwedstrijd veilig te stellen tegen Finland, wiens doelpunt kwam van Teemu Buki.

Turkse TREBLE

De Nederlandse verdediging miste zijn aanvoerder en hoofdaanvoerder, de geblesseerde Virgil van Dijk, en kon niet omgaan met Yilmaz, die dit seizoen in goede vorm was voor de Franse titelkandidaat Lille.

De spits scoorde twee keer voor het einde van de eerste helft en opnieuw aan het einde van de tweede helft om een ​​overwinning in Poule G veilig te stellen omdat Oranje dreigde terug te keren na invallers Davy Klasen en Luuk de Jong.

Milan-middenvelder Hakan Calhanoglu scoorde het andere doelpunt in het Ataturk Olympisch Stadion voor Turkije, dat zich sinds de derde plaats in 2002 niet heeft gekwalificeerd voor het WK.

Gibraltar wist Borussia Dortmund-ster Erling Haaland kalm te houden, maar kreeg doelpunten tegen van Alexander Sorloth, Christian Thurstvedt en Jonas Svensson.

READ  F1: Verstappen op pole van Oostenrijkse Grand Prix, ellende voor Mercedes

Montenegro versloeg Letland met 2-1 in Riga in de andere groepswedstrijd.

België stuitert

Een verbluffend langetermijndoelpunt van Kevin De Bruyne en twee defensieve fouten stelden België in staat om een ​​ongeslagen reeks van vier wedstrijden tegen Wales uit 2013 te beëindigen, inclusief een kwartfinale-nederlaag op Euro 2016.

Welles schoof op door een goede ploegbeweging afgewerkt door Harry Wilson, maar De Bruyne maakte gelijk met een aanraking voordat hij vanaf 25 meter een schuine bal in de hoek schoot.

Thorgan Hazard profiteerde van een slip van Wells-verdediger Connor Roberts om de voorzet van Thomas Monier met twee doelpunten naar één te raken voordat Romelu Lukaku van de penaltystip opschoof nadat Chris Mifam doorbrak naar Dries Mertens.

Een hattrick van West Ham-middenvelder Tomas Soic hielp Tsjechië om Estland met 6-2 te verslaan.

De Belgen reizen zaterdag af naar Tsjechië in Groep E.

Ronaldo weigerde

Cristiano Ronaldo zou tegen het einde van de kwalificatiewedstrijden de beste doelpuntenmaker in de internationale geschiedenis van het herenvoetbal kunnen worden.

De Portugese ster zit echter nog steeds vast met 102 doelpunten – zeven achter recordhouder Ali Daei, de voormalige Iraanse spits – na een vruchteloze avond tegen Azerbeidzjan met slechts een paar vrije trappen.

In plaats daarvan rekende Portugal in de 36e minuut op een eigen doelpunt, toen Azerbeidzjaanse doelman Shahruddin Muhammad Aliyev probeerde de bal buiten het strafschopgebied te slaan om langs aanvoerder Maxim Medvedev te stuiteren.

In de andere wedstrijd in Groep A scoorde invaller Alexander Mitrovic tweemaal om Servië van een achterstand te leiden en Ierland met 3-2 te verslaan in Belgrado.

READ  De Nederlandse overheid wil de verkoop van alcohol streng aan banden leggen

Verlies van Kroatië

Als tweede van Frankrijk op het WK 2018 verloor Kroatië de openingswedstrijd in de kwalificatiewedstrijden voor het toernooi van 2022, toen Slovenië een verrassende 1-0 overwinning behaalde in Ljubljana dankzij het doelpunt van Sandy Lovric in de 15e minuut. -0.