Felix Auger-Aliassime door naar French Open

Krediet: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Felix Auger-Aliassime overwon van twee sets achterstand en versloeg de Peruaan Juan Pablo Farias zondag met 2-6, 2-6, 6-1, 6-3, 6-3 in de eerste ronde van de French Open in Parijs.

Auger-Aliassime, als negende geplaatst in het toernooi, overwon een trage start en won alle 12 van zijn eerste servicepunten in de vierde set. De 21-jarige Canadees sloeg een break in de achtste van de vijfde game op weg naar de overwinning in drie uur en 13 minuten.

Deze overwinning was de eerste van drie Franse Open-pogingen voor Auger-Aliassime, die de diepe runs heeft gemaakt in elk van de andere drie Grand Slam-toernooien.

“Het was teleurstellend in de wedstrijd om te zien hoe het gaat, ik hoopte echt dat het zou verbeteren”, zei Auger Aliassime.

“Maar ik denk dat ik daarom mezelf ook echt wilde pushen en echt alles wilde proberen. … Ik heb het gevoel dat ik alles op het veld heb achtergelaten. Omdat dit een belangrijke dag voor mij was en het een belangrijke overwinning was. Ik heb echt wilde krijgen. Dit is de eerste hier.”

Oger-Aliassime wacht op de winnaar van de confrontatie tussen de Rus Aslan Karatsev en de Argentijn Camilo Ugo Karabelli.

Terwijl Auger-Aliassime zondag in wezen tot het uiterste werd gedreven, ging de Bulgaarse 18e reekshoofd Grigor Dimitrov de tweede ronde in met een overtuigende 6-1, 6-1, 6-1 overwinning op Marcos Giron.

De Duitse derde reekshoofd Alexander Zverev had ook maar drie sets nodig om door te gaan in het toernooi. En hij won met 6-2, 6-4, 6-4 van de Oostenrijker Sebastian Offner in één uur en 49 minuten.

READ  Nieuw-Zeeland breidt trainingslessen uit om burn-out te voorkomen

“(I) ben erg blij”, zei Zverev in zijn rechtbankinterview. “Meestal begin ik een Grand Slam met een wedstrijd van vijf sets en een paar uur op het veld, maar vandaag (coach Serge Bruguera) zei me dat niet te doen, dus ik heb een keer naar hem geluisterd! Ik ben blij met de wedstrijd, vooral tegen Sebastian die hier al drie wedstrijden heeft gespeeld. Hij speelt goed. Heel goed, dus ik ben blij om hier te beginnen.”

De Argentijn, nummer 15, Diego Schwartzman, scoorde een 6-3, 1-6, 6-4, 6-2 overwinning op de Rus Andrei Kuznetsov.

Nationaal Kuznetsov, 21e gerangschikt, schoof Karen Khachanov op met een 6-3, 2-6, 6-4, 6-4 overwinning op de Portugese Nuno Borges.

23e John Isner en 26e Nederlander Bukit van de Zandschulp hadden ook vier sets nodig om hun tegenstanders af te sluiten. De Amerikaan won met 7-6 (3), 4-6, 7-6 (1), 7-6 (6) van de Fransman Quentin Halles, terwijl Van de Zandschulp met 6-3, 3-6, 6. 3, 6 won. -2 overwinning op Rusland, Pavel Kotov.

Nr. 25 Alejandro Davidovich Fokina uit Spanje en nr. 31 Jenson Broxby hadden niet zoveel geluk.

De Nederlander Talon Grixpor overwon de eerste set en won met 2-6, 6-0, 6-4, 6-3 van Davidovich Fokina, terwijl de Uruguayaan Pablo Cuevas zich kwalificeerde voor een 6-2, 6-1, 6.-2 overwinning op Broxby .

Ook op zondag herstelde de Oostenrijkse Dominic Thiem, tweevoudig finalist van de Franse Open, zich van de eerste ronde. Hugo Delin uit Bolivia versloeg Thiem met 6-3, 6-2, 6-4.

– Media op gemiddeld niveau

READ  Livestream Nederland vs Oostenrijk: de laatste updates van de wedstrijd Euro 2020