FC Barcelona-dagboek

Internationaal voetbal staat momenteel op de lijst van spelers van Barcelona. Velen reisden om hun nationale teams te ontmoeten om te spelen in de UEFA Nations League of vriendschappelijke wedstrijden. Hier is ons dagboek van gebeurtenissen terwijl ze zich ontvouwen.

woensdag 8 juni

Wales 1-2 Nederland (UEFA Nations League)
Memphis en Frenkie de Jong zaten allebei de wedstrijd uit in Cardiff, terwijl coach Louis van Gaal deze wedstrijd voornamelijk een kleine partij speelde, die niettemin de sterk veranderde Welshe ploeg versloeg die Oekraïne dit weekend versloeg.

dinsdag 7 juni

Er zijn geen interlands waaraan Barcelona-spelers deelnemen.

maandag 6 juni

Japan 0-1 Braziliëvoor (vriendelijk)
– Dani Alves speelde de eerste 70 minuten van BraziliëDe vriendschappelijke 1-0 overwinning op Japan in Tokio, die Neymar Jr. besliste met een strafschop.

Oostenrijk 1-2 Denemarken (UEFA Nations League Groep A4)
Denemarken, onder aanvoering van Martin Braithwaite, won in Wenen met 2-1 in de European Nations League. De aanvaller van Barcelona speelde 52 minuten voordat hij werd vervangen door Andreas Olsen.

zondag 5 juni

Tsjechië 2-2 Spanje (UEFA Nations League Groep A2)
Eric Garcia en Jaffe speelden elke 90 minuten in de loting in Praag, waar laatstgenoemde scoorde en daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit voor de nationale ploeg werd. Ferran Torres speelde de tweede helft en Sergio Busquets in het laatste half uur toen het late doelpunt van Inigo Martinez een punt opleverde voor Luis Enrique.

VS 0-0 Uruguay
(vriendelijk)
– Ronald Araujo werd uitgeschakeld bij het 0-0 gelijkspel in Kansas City, omdat Uruguay beter was in de wedstrijd, maar ze konden hun kansen niet afmaken.

READ  Nederland 1-2 Frankrijk - Kylian Mbappe scoort brace terwijl bezoekers Nederland verslaan en een plaats boeken voor Euro 2024

zaterdag 4 juni

vrijdag 3 juni

België 1-4 Nederland (UEFA Nations League Groep A4)
Memphis Depay Hij scoorde tweemaal in de overwinning voor het Nederlands Elftal en bracht zijn totaal op 41 internationale doelpunten, waarmee hij derde werd op de Nederlandse all-time lijst. Frenkie de Jong speelde ook elke 90 minuten en gaf een assist aan zijn teamgenoot van Barcelona.

Frankrijk 1-2 Denemarken (UEFA Nations League Groep A4)
Barcelona-spits Martin Braithwaites speelde de laatste minuten van de overwinning van de Denen met twee goals van Andreas Cornelius.

donderdag 2 juni

Mexico 0-3 Uruguay (vriendelijk)
Ronald Araujo Hij speelde de eerste 30 minuten van de 3-0 overwinning van Uruguay in Glendale (VS). Een Vecino-goal en twee Cavani-goals in de tweede helft deden het werk voor het Zuid-Amerikaanse team.

Spanje 1-1 Portugal (UEFA Nations League Groep A2)
– Tie zag 1-1 grappig en ietwat bitchy Sergio Busquets (team kapitein) Jordi Alba droogEn de Ferran Torres Iedereen begint aan deze inaugurele wedstrijd van Europese Nations League Groep A2 tegen Portugal in het Benito Villamarin-stadion in Sevilla. Spanje nam de leiding in de eerste helft na een korte pauze voordat Portugal laat gelijk maakte.

Zuid-Korea 1-5 Brazilië (vriendelijk)
Dani Alves Hij startte en speelde de volle 90 minuten voor Samba jongens In de 5-1 overwinning van Brazilië op Zuid-Korea in Seoul.