Euro 2024: Oostenrijk 3-2 Nederland – De ploeg van Ralph Rajnick komt ontsteld tevoorschijn en bereikt de laatste 16 van Euro 2024

Oostenrijk heeft een zeer indrukwekkende prestatie neergezet die anderen op het EK van 2024 zal opmerken, toen zij Nederland versloegen en zich kwalificeerden voor de laatste 16 als winnaars van Groep D.

Ondanks krappe remises met Nederland en Frankrijk won de ploeg van Ralf Rangnick twee van hun drie wedstrijden en eindigde daarmee bovenaan het klassement.

Nederland heeft zijn plaats bij de laatste 16 al veiliggesteld, maar kwalificeert zich nu als een van de beste derde geplaatste teams, met Frankrijk op de tweede plaats.

Dit was een verdiende overwinning voor Oostenrijk, aangezien ze de hele wedstrijd met pit en verlangen speelden en een grote vastberadenheid toonden om te reageren op de snelle start van de tweede helft door Nederland, toen de aanval van Marcel Sabitzer de overwinning veiligstelde.

De Oostenrijkse ploeg kwam in de zesde minuut op voorsprong toen Donyiel Malen een gevaarlijke voorzet van Alexander Bras in het net draaide.

Hoewel Malen de kans kreeg om het goed te maken, maar zijn schot werd geblokkeerd, controleerde Oostenrijk de bal terwijl Nederland af en toe moeite had om de bal te raken.

De ploeg van coach Rangnick kreeg via Sabitzer en Marko Arnautovic mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar Nederland maakte pas 75 seconden na aanvang van de tweede helft gelijk.

Oranje kwam sterk naar voren in de tweede helft en maakte gelijk toen Cody Jacobo een prima schot binnenkrulde.

Dat leidde tot een tempowisseling en Oostenrijk hield stand toen de kopbal van Virgil van Dijk over de lat stuiterde.

READ  Van Gaal verward door rol Bergwijn bij Tottenham na geweldige show van Oranje

Maar Oostenrijk wist de storm te doorstaan ​​en weer op voorsprong te komen via een krachtige kopbal van Romano Schmid, die de ongelukkige Stefan de Vrij alleen maar over de doellijn kon helpen.

Memphis Depay dacht Nederland de gelijkmaker te hebben bezorgd toen zijn schot van dichtbij een handbal van de VAR overleefde, maar Sabitzer had het laatste woord toen hij door het dak van het net sloeg en het Oostenrijkse thuispubliek de lucht in stuurde. Wild.