Euro 2022 Dames: Italië uitgeschakeld, maar andere Juventus-spelers kwalificeren zich

De Women’s Euro heeft nog niet teleurgesteld – er waren uitstekende prestaties (helaas één tegen het Italiaanse team), een land dat denkt zeker te zullen doorgaan, is verbrijzeld in de groepsfase (Noorwegen!), recordopkomst bij wedstrijden en 78 goals gescoord, gemiddeld 3,25 goals per wedstrijd.

Nu het stof van de groepsfase is vervaagd en Italië uit het toernooi is uitgeschakeld door te verliezen van België, zijn er nog maar een paar Juventus-vrouwen over van de vele teams die op weg zijn naar de kwartfinales, die woensdagavond van start gaan.

Hier is een samenvatting van de teams die zich hebben gekwalificeerd maar niet zijn doorgegaan en hoe de Juventus-spelers er tot nu toe uitzagen.

Teams met Juventus-spelers bereikten kwartfinales

Zweden (Groep C winnaar)

Zweden ging de groepsfase in, te beginnen met een gelijkspel tegen Nederland – waar ze niet konden profiteren van een jonge, onervaren keeper die binnenkwam nadat de Nederlander geblesseerd was – om een ​​nipte 2-1 overwinning op Zwitserland binnen te halen en vervolgens Portugal te verpletteren . 5-0 in hun derde wedstrijd, wat hen een verschil van 6 tot 4 doelpunten opleverde in het verslaan van Nederland naar topgroep C.

Voor dit toernooi maken drie vrouwelijke Juventus-spelers deel uit van de selectie van het Zweedse nationale team. Lena Hurtig had de meeste minuten, spelend in het midden en rechts van de aanval, en hoewel ze nog geen doelpunten heeft gemaakt, gaf ze Zweden in de groepsfase behoorlijk spel aan en naast de bal.

Linda Sembrant zag niet veel actie voor Zweden en ging pas in de tweede helft van de laatste wedstrijd tegen Portugal in het centrum van de verdediging. Verdediger Amanda Nelden heeft nog geen minuten gezien (en misschien niet de ervaren spelers in de Zweedse verdedigingslinie gehad).

READ  Goran Pandev trapt laatste wedstrijd van Noord-Macedonië uit met applaus

Zweden treft België in kwartfinale Vrijdag 22 juli om 15.00 uur ET. Hurtig kon beginnen en zou kunnen doen wat haar Italiaanse teamgenoten niet konden scoren tegen België. Ik verwacht dat Zweden deze wedstrijd gemakkelijk zal winnen.

Nederland (tweede groep C)

Foto door Rico Brewer/Socrates/Getty Images

Nederland, de Europese kampioen, zag er in de eerste twee wedstrijden van het toernooi wat wankel uit, maar kon zelfs verder zonder hun sterspeler Vivian Miedema, die de laatste twee wedstrijden met COVID-19 uitgeschakeld was. Het is mogelijk dat de afwezigheid van Midema heeft gegeven Nieuwe Juventus-damesspeler Lineth Beerensteyn Een kans om aan de leiding te beginnen in de wedstrijden van Nederland tegen Portugal en Zwitserland. Ik ben verheugd dat Bernstein naar Juventus komt – ze is een dynamische speler met een groot bewustzijn van het spel. Net als Hurtig moet ze nog scoren in het toernooi, maar ze heeft goed gespeeld aan en naast de bal.

Nederland bereidt zich voor op Frankrijk in kwartfinale Zaterdag 23 juli om 15.00 uur Eastern Time. Dit wordt een zware wedstrijd voor Nederland en ze zullen voorzichtig moeten zijn met het tempo en momentum van het Franse team. Nadat Frankrijk zijn sterspeler Marie Antoinette Catuto verloor, lijken de Fransen echter veel speelbaarder; Daarom is het moeilijk om met zekerheid te zeggen welk team als beste zal eindigen in de kwartfinales.

Frankrijk (eerste groep D)

Fans van het Juventus-damesteam en het Italiaanse damesteam zullen gemengde gevoelens hebben over de Franse doelman Pauline Perrod Magnin. Voor Juventus is ze natuurlijk geweldig in het doel en ik ben erg blij dat ze afgelopen zomer naar Turijn kwam. Maar het was niet geweldig om te zien hoe Beroud Magnin het opnam tegen Barbara Bonanci aan het begin van de wedstrijd Italië-Frankrijk (voordat Frankrijk doorging met scoren).

Berod Magnin heeft tot nu toe een heel goed toernooi gehad, slechts drie doelpunten toegestaan, waarvan er twee niet volledig werden gestopt en de derde uit een penalty die heel goed werd genomen.

Frankrijk-Italië: Groep D - Europees Kampioenschap Dames 2022

Foto door Thor Wegner/DeFodi Images via Getty Images

Zoals hierboven vermeld, speelt Frankrijk op zaterdag 23 juli om 15.00 uur ET tegen Nederland. Ik verwacht dat Beroud Magnin en het Franse team door zullen gaan naar de halve finales, waar ze waarschijnlijk tegen Duitsland zullen spelen, wat volgens mij in de kwartfinales tegen Oostenrijk zal eindigen. Frankrijk vs Duitsland halve finale wedstrijd zal een geweldige wedstrijd zijn om naar te kijken!

En nu het verschil met de Juventus-spelers die zijn uitgeschakeld op het EK Dames 2022…

Italië (laatste groep D)

Het doet pijn om dit te schrijven, maar dit was niet het Italiaanse kampioenschap van begin tot eind, en ze konden niet genoeg doen tegen IJsland of België na hun zware 5-1 nederlaag tegen Frankrijk.

Dus, net als in 2017, verliet Azzurre de groepsfase. Ik zou deels de schuld willen geven aan de beslissingen van de coach, deels aan blessures (Sarah Gama), Covid (Valentina Cernoia), en wat pech (20 schoten, vijf op doel – waaronder Christiana Girelli die de lat raakt – tegen een Belgisch team dat twee keer raakte het doel en won met 1-0).

Slechts twee doelpunten maken in drie wedstrijden is niet genoeg. Het zou me verbazen als Melina Bertolini niet zo veel kritiek heeft gekregen, maar je moet je afvragen als het WK voor vrouwen in 2023 nadert (en de resterende kwalificatiewedstrijden voor het WK) dat ze haar positie zal behouden.

Gama, die uit de verdediging kwam, begon aan de twee wedstrijden tegen Frankrijk en IJsland, maar werd in de 58e minuut uitgeschakeld in de laatste wedstrijd met het dijbeenprobleem en zat de hele wedstrijd in België op de bank. Gama had geen goed toernooi, waarschijnlijk door een blessure (Italiaanse les van de dag – dij hij is Kosia in Italiaans). Lisa Poatin begon alle wedstrijden en speelde elke minuut, maar hoewel ze een geweldig seizoen had bij Juventus, speelde ze niet beter. Martina Linzini kreeg geen minuten in het kampioenschap.

Op het middenveld was Ariana Caruso op zijn best middelmatig in haar start tegen Frankrijk en speelde ze goed vanaf de bank in de andere twee wedstrijden. Martina Rusucci maakte het verschil in de wedstrijd in Frankrijk en bood een meer georganiseerde en rustige uitstraling aan het middenveld, wat haar waarschijnlijk de volgende twee wedstrijden zal helpen. Het was echt jammer dat Cernoia eerst werd uitgeschakeld met een blessure en vervolgens Covid in de wedstrijden van Frankrijk en IJsland. Toen je in de laatste wedstrijd tegen België eindelijk in de 80e minuut mocht optreden, kon je meteen het verschil zien dat op het veld staat voor Italië. Ik denk dat als ze het hele toernooi gezond was, Italië naar de kwartfinales zou gaan.

Aan de leiding zagen Bonanci en Girelli in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk niet veel van de bal, daarna werden ze verrassend van de startlijst gelaten in de tweede wedstrijd tegen IJsland, maar ze kwamen/net na rust binnen en kregen de boel voor elkaar. In dat spel, vooral het Bonansea-spel. Agnese Bonfantini maakte eindelijk haar toernooidebuut in de laatste 45 minuten van de wedstrijd in België en zorgde in de eerste 10 minuten voor een vonk voor de aanval, maar was daarna soms niet zo snel in de wedstrijd (hoewel dat misschien een ze kwam tot dan toe geen minuut over en heeft nog wat eerste spanningen eruit).

Italië - België: Groep D - Europees Kampioenschap Dames 2022

Foto door Tulio M. Puglia/Getty Images

Denemarken (3e plaats in Groep B)

De tegenaanval van Denemarken slaagde er niet in om met 1-0 van Spanje te verliezen in hun derde te winnen wedstrijd in de groepsfase, dus werden ze uitgeschakeld in het toernooi. Sophie Jung Pedersen begon bij Juventus en speelde elke minuut van de drie wedstrijden van Denemarken op het middenveld. Denemarken is altijd moeilijk geweest om de kwartfinales te bereiken, gezien hun tegenstanders Duitsland en Spanje, maar ze toonden een veelbelovende vorm en kwamen uit met een derde plaats in de groep.

Aan de overkant van de vijver bij het CONCACAF Dameskampioenschap

Dit heeft niets te maken met de kwartfinales van het EK Dames, maar ik wilde schreeuwen tegen de Canadese vrouwen Giulia Grosso van Juventus, die een dubbel scoorde tijdens haar debuut voor het Canadese nationale team in het toernooi in haar openingswedstrijd tegen Trinidad en Tobago , vond toen het net weer en scoorde het enige doelpunt van Canada tegen Panama in de groepsfase van het CONCACAF Women’s Championship. Ze ging ook de finale tegen de Verenigde Staten in, maar had minder impact in die wedstrijd en Canada verloor met 1-0 van de USWNT.

Dit toernooi bepaalt de kwalificatiewedstrijden voor de CONCACAF Wereldbeker en de mogelijke locaties voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Grosso en haar Canadese team hebben zich gekwalificeerd voor de FIFA Women’s World Cup 2023 door de halve finales te bereiken, en Jamaica speelt in september 2023 in de play-off van de Olympische Spelen.