Erling Haaland speelt ster in overwinning Borussia Dortmund op Eintracht Frankfurt terwijl Lionel Messi PSG-fans introduceert – European Tour | voetbal nieuws

Erling Haaland scoorde twee doelpunten en assisteerde nog drie keer toen Borussia Dortmund zaterdag Eintracht Frankfurt met 5-2 versloeg ter gelegenheid van de openingswedstrijd in de Duitse Bundesliga.

Aanvoerder Marco Royce was degene die Marco Rose in de 23e minuut aan het stuur zette en Haaland scoorde een beslissende pass, waarbij Dortmund-fans in beperkte aantallen terugkeerden naar het stadion, dat plaats biedt aan 81.000.

Een eigen doelpunt van Felix Paslak vier minuten later deed de opmars van Dortmund niet meer vertragen. Thorgan Hazard schoot ze vooraan in de 32e minuut nadat Reus de 21-jarige Haaland – die vorige week een hattrick scoorde in zijn eerste ronde in de Duitse beker – in een nieuwe tegenaanval combineerde.

Dortmund, dat dinsdag titelverdediger Bayern München in de Duitse Super Cup treft, voltooide hun rush in de eerste helft toen Haaland terugkaatste op een fout van Stefan Ilsanker en de bal in het strafschopgebied sloeg om een ​​voorsprong van twee doelpunten te nemen.

Gio Reina voegde een vierde plaats toe door in het uur te scoren met Frankfurt, overgeleverd aan de volledige genade van Dortmunds krachtige klappen die maar bleven doorgaan. Haaland’s andere ronde leverde hem na een VAR-review zijn tweede doelpunt van de avond op.

Landgenoot Jens Peter Haug scoorde laat in zijn Bundesliga-debuut om de score voor Frankfurt enigszins te verbeteren.

afbeelding:
Dortmund klopt Eintracht Frankfurt in openingswedstrijd Duitse competitie

Unie Berlijn En Bayer Leverkusen In hun openingswedstrijd in de Duitse Bundesliga kwamen ze op 1-1. Taiwo Owenyi bracht Union in de zevende minuut op voorsprong, maar Leverkusen reageerde met een periode van druk en Moussa Diaby maakte in de 12e minuut gelijk.

Het was de eerste keer dat de bond dit seizoen bij de derde poging een nederlaag in zijn openingswedstrijd in de Bundesliga wist te vermijden.

READ  Perez verslaat Leclerc en wint de Formule 1-race in Azerbeidzjan | sport-

Rookie-teams Greuther Furth en Bochum hadden verlies in de competitie. Pellegrino Matarazzo Stuttgart georiënteerd team voorwaarts 5-1 en Bochum Een speler werd in de vierde minuut van het veld gestuurd voordat hij met 1-0 verloor in Wolfsburg.

Robert Tisch werd vroeg van het veld gestuurd omdat hij met zijn arm een ​​doelpunt van Wolfsburg blokkeerde. Manuel Riemann redde een strafschop van Wut Wijhorst, maar de Nederlandse spits maakte zijn verlies goed in de 22e minuut, toen de Amerikaan John Brooks hem voorbereidde op wat de winnaar bleek te zijn.

De overwinning van Stuttgart werd ontsierd door een ernstige blessure van de 17-jarige spits Mohamed Sankoh.

ook, Hoffenheim won met 4-0 in Augsburg En Freiburg Gelijkspel 0-0 in Armenië Bielefeld.

Ligue 1: PSG biedt Messi aan terwijl Galtier Lille achtervolgt

Paris Saint Germain
afbeelding:
Paris Saint-Germain presenteerde zijn zomerdeals aan de fans voor de wedstrijd in de eerste divisie

Paris Saint Germain komen Lionel Messi Fans in het Parc des Princes voor hun botsing met Ligue 1 Straatsburg Zaterdag, maar de Argentijn stond niet in de opstelling voor de wedstrijd.

Messi betrad voor de wedstrijd het veld met mede-nieuwe rekruten Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi en Jorginho Wijnaldum en sprak het luidruchtige publiek toe.

“Het is een heel speciale week voor mij geweest”, zei hij. “Ik wil iedereen bedanken voor de ontvangst sinds ik in Parijs aankwam. Het was echt geweldig. Ik voel me erg blij en opgewonden.

“Hopelijk kunnen we samen genieten van dit jaar en er een geweldig jaar van maken voor ons. Ik heb zo’n zin in alles.”

Ook doelman Donnarumma en Ramos zaten er niet bij, maar Hakimi en Wijnaldum werden wel gekozen om als startpunt te starten. Paris Saint Germain Maak het slaan hard werken Straatsburg 4-2.

Vanaf de tribunes zag Messi zijn nieuwe ploeg een vroege voorsprong nemen via Mauro Icardi in het Parc des Princes.

Daarna verdubbelde Kylian Mbappé de voorsprong van Paris Saint-Germain in de 25e minuut nadat zijn schot naast de bal ging, voordat Julian Draxler twee minuten later het kruis van de international van Frankrijk raakte en de gastheren een 3-0 voorsprong bezorgde.

Maar doelpunten in de tweede helft van Kevin Gameiro en Ludovic Ajurki brachten de gasten terug in de competitie, omdat PSG er ongemakkelijk uitzag in balbezit.

Door het wegsturen van Alexandre Dzeko voor twee te boeken overtredingen was Paris Saint-Germain negen minuten voor tijd van de baan, waarbij invaller Pablo Sarabia in de 86e minuut de achterpaal raakte om de overwinning voor Mauricio Pochettino’s kant veilig te stellen.

De overwinning stuwde Paris Saint-Germain naar de top van het klassement terwijl ze hun winnende start van het nieuwe seizoen voortzetten met twee overwinningen op twee.

Elders is Christoph Galtier teruggekeerd naar Weinig En strafte zijn oude club in de naam van Leuk 4-0 overwinning in de Franse competitie.

Kasper Dolberg en Hashim El-Boudaoui scoorden binnen vier minuten een doelpunt, waarbij energieke spits Amine El-Gouiri bij beide betrokken was.

Lille kwam terug van een 3-1 achterstand en kwam afgelopen weekend met 3-3 gelijk, maar er was deze keer geen weg terug, want Al-Quwairi maakte er kort na de pauze 3-0 vanaf de penaltystip en kopte Dolberg halverwege op zijn tweede weg. door de tweede helft.

READ  River Hawks versterken selectie met zes nieuwkomers voor 2023

Vorig seizoen hielp de coaching van Galtier Premiership Lille tegen alle verwachtingen in de titel te winnen.

La Liga: Benzema’s dubbel inspireert Real

Karim Benzema kwam terug van waar hij vorig seizoen was geëindigd door twee doelpunten te maken om te betalen Real Madrid Uit met 4-1 winnen Alaves In hun openingswedstrijd van het La Liga-seizoen.

Real speelde een weinig inspirerende eerste helft in Carlo Ancelotti’s eerste competitiewedstrijd sinds hij de leiding voor de tweede keer overnam, maar Benzema kalmeerde hun zenuwen door in de 48e minuut het net te raken nadat Eden Hazard de bal in het net had gestuurd.

Verdediger Nacho Fernandez versterkte de voorsprong van Real na acht minuten door naar binnen te glippen en Luka Modric van dichtbij in het net te steken.

Benzema maakte in de 62e minuut een revolutionair doelpunt, maar even later verkleinde Alaves het verschil toen spits Joselu een penalty scoorde na een overtreding van doelman Thibaut Courtois.

Invaller Vinicius Junior maakte in blessuretijd het laatste doelpunt voor de bezoekers door te koppen na een voorzet van nieuwkomer David Alaba.

Elders scoorde Alfonso Espino in de tweede helft zeven minuten blessuretijd om het 1-1-gelijkspel in zijn voordeel te redden. Cádiz tegen Levante.

De gasten hadden in de 39e minuut de leiding genomen via Jose Luis Morales.

Nieuw gepromoveerd Mallorca Neem de leiding tegen Echte Betis Met een doelpunt in de eerste helft van Brian Olivan, maar Juanmi Jimenez maakte voor het uur de gelijkmaker voor de bezoekers om de gelijkmaker op 1-1 te brengen.

eindelijk, Osasuna Thuis stonden ze gelijk met 0-0 Spaans.