Eriksen scoort in comeback Parken Stadion; Italië en Engeland winnen

“Welkom terug, Christian”, staat er op een gigantisch spandoek dat de fans van Denemarken in een gedeelte van het Barken-stadion hebben opgehangen.

Het zien van Christian Eriksen die in een Deens shirt naar buiten stapt, in hetzelfde stadion in Kopenhagen waar hij negen maanden geleden een hartstilstand kreeg, was reden genoeg om de geliefde fans van het nationale team dinsdag te laten genieten van een groot feest.

Hij deed meer dan dat.

De grootste toejuiching kwam tijdens de 3-0 overwinning van Denemarken op Servië in een emotioneel sterke internationale vriendschappelijke wedstrijd in de 58e minuut, toen Eriksen met zijn rechtervoet knapte en een schot loste vanaf de rand van het gebied. Hij rende met zijn gebalde vuist naar de menigte en gleed in wilde vreugde op zijn knieën.

Het was Eriksens eerste optreden in Parken sinds zijn bijna fatale ineenstorting daar tijdens een wedstrijd tegen Finland in het Europees Kampioenschap, en hij werd hartelijk verwelkomd door fans toen hij Denemarken naar de vriendschappelijke wedstrijd leidde als aanvoerder.

Ook hij kreeg een staande ovatie toen hij in de 80e minuut werd gewisseld en natuurlijk werd hij enkele minuten later onder gejuich van het publiek uitgeroepen tot Man of the Match.

Eriksen beleeft een opmerkelijke internationale comeback, kort nadat hij terugkeerde naar het voetbal met Brentford in de Premier League nadat hij was uitgerust met een implanteerbare defibrillator.

Hij scoorde ook twee minuten nadat hij zaterdag als invaller in de eerste helft tegen Nederland optrad, in zijn eerste optreden voor Denemarken sinds zijn ineenstorting.

READ  De eerste teaser voor de Nederlandse film "Forever Rich" over een jonge rapper

Joachim Moll en Jesper Lindstrom waren de andere goals van Denemarken tegen Servië in een wedstrijd tussen de twee teams die aan het eind van het jaar naar het WK gaan.

DONNARUMMA. FOUTEN

De Europese kampioen, Italië, zal niet in Qatar zijn, nadat ze afgelopen week op schokkende wijze hebben verloren van Noord-Macedonië in de halve finale van de WK-kwalificatiewedstrijd, en hun revalidatie begonnen met een 3-2 overwinning op Turkije.

Gianluigi Donnarumma werd bekritiseerd vanwege zijn doelpunt in Noord-Macedonië en maakte opnieuw fout twee doelpunten voor Turkije. Het schot van Cengiz Under passeerde zijn benen op zijn nabije paal met minder dan vier minuten op de klok en het leek erop dat hij Serdar Dorson, die laat van dichtbij naar beneden kwam, niet opmerkte.

Donnarumma maakte zijn fouten echter goed met twee geweldige reddingen, waardoor hij zich precies herinnert waarom hij wordt beschouwd als een van de beste keepers ter wereld.

Italië, dat halverwege de eerste helft veel veranderde, maakte gelijk toen Brian Cristante in de 35e minuut een vrije trap van Cristiano Biraghi binnenhaalde.

De Azzurri draaiden het duel na vier minuten om toen Giacomo Rasbadori een steekpass kreeg, een verdediger negeerde en een minuut in het net zette.

Rasbadori, die slechts één keer scoorde voor Italië, sloeg in de 69e minuut opnieuw toe met een schot van dichtbij in de onderste hoek, nadat Biraghi met een voorzet had geknikt.

Maguire-raster

Harry Maguire werd bespot door delen van Engeland-fans tijdens de 3-0 overwinning van zijn team op Ivoorkust met 10 man op Wembley.

READ  Volkrug scoort een laat doelpunt terwijl gastland Duitsland voor het EK 2024 Nederland met 2-1 verslaat en opnieuw een moreelverhogende overwinning boekt.

De centrale verdediger van Manchester United had een teleurstellend seizoen op clubniveau, maar zette een solide prestatie neer voor zijn nationale team, waardoor ze slechts acht maanden geleden de finale van het Europees Kampioenschap bereikten.

Ole Watkins, Raheem Sterling – de aanvoerder van Engeland voor de wedstrijd – en Tyrone Mings scoorden de doelpunten, terwijl de Ivorianen de rode kaart van rechtsback Serge Aurier in de eerste helft van de waarschuwing tweemaal blokkeerden toen de stand 1-0 was.

Bergwijn slaat weer toe

Stephen Bergwijn scoorde zijn derde doelpunt in twee wedstrijden om een ​​1-1 gelijkspel met Duitsland veilig te stellen nadat Thomas Muller de bezoekers op voorsprong had gebracht in de Johan Cruijff Arena.

Muller werd gekroond door de eerste helft van Duitsland te domineren toen hij in de eerste helft het dak van het net raakte nadat een voorzet van Jamal Musiala achter Kai Havertz viel en aantrekkelijk rolde naar de ervaren spits van Bayern München.

Bergwijn, die zaterdag tweemaal scoorde tegen Denemarken, kwam in de tweede helft als invaller binnen en maakte gelijk met een krachtig schot nadat Denzel Dumfries de bal in het doel schoot.

Jayrouds ogen

Frankrijk, de titelverdediger, had de volledige controle tegen Zuid-Afrika, een afnemende kracht op het Afrikaanse continent, en schoof op naar een 5-0 overwinning toen Kylian Mbappe tweemaal scoorde in de noordelijke stad Lille.

AC Milan-spits Olivier Giroud maakte zijn 48e interlanddoelpunt en staat nu drie doelpunten achter Thierry Henry’s record van 51 doelpunten voor Frankrijk. Wissam Ben Yedder en Matteo Guendouzi behoorden tot de topscorers.

READ  Wawrinka regelt de terugkeer van de overwinning - Taipei Times

Mbappé zette de gastheren op voorsprong met een prachtig schot dat van de rand van het strafschopgebied naar de verre bovenhoek krulde en zorgde voor een doelpunt in de tweede helft vanaf de penaltystip.

Cruises in Spanje

Spanje won met 5-0 in een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen IJsland, terwijl coach Luis Enrique doorging met testen voorafgaand aan het WK.

Alvaro Morata scoorde twee doelpunten in de eerste helft en Jeremiah Pino en Pablo Sarabia voegden twee doelpunten toe in de tweede helft om Spanje een gemakkelijke overwinning te bezorgen in A Coruña.

Morata was de enige speler die nog in de basis stond na de 2-1 overwinning van het team op Albanië op zaterdag in Barcelona.

Belgische piloot

In Brussel genoot het Belgische Testteam van een rustige nacht in een 3-0 overwinning op Burkina Faso.

En de Rode Duivels speelden zonder grote spelers als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, want coach Roberto Martinez riep spelers op die aan minder dan 50 interlands deelnamen.

Het gebrek aan ervaring binnen de Belgische verdediging was schrijnend, maar doelman Matz Sells hield de nul terwijl de gastheren hun fouten goedmaakten met een prima aanvalsspel dat werd bekroond met doelpunten van Hans Vanaken, Leandro Trossard en Christian Benteke.