Eileen van Dijk behaalt haar tweede testtitel in de wielerwereld

Brugge, België (AFP) – Acht jaar na haar eerste wereldtitel baande Eileen van Dijk zich maandag een weg naar een tweede goud in de tijdtest voor vrouwen.

De 34-jarige Nederlandse rijder profiteerde van een vlak parcours door Vlaanderen, België, terwijl ze haar fietspedalen in perfecte cadans hield om haar naaste rivaal Marlene Rosser van Zwitserland met 10,29 seconden te verslaan in de wereld van het wegwielrennen. toernooien.

Van Dijk, die in 2013 voor het eerst haar wereldtitel won, zei: “Voor mij is tijdrijden mijn favoriete discipline. Het is iets waar ik met heel mijn hart van hou, en ik heb het gevoel dat het mijn specialiteit is. Ik wist dat het ging om echt een goede cursus voor mij te zijn, en ik heb er alles aan gedaan. Hierin is het een droom die uitkomt.”

Terwijl Van Dijk een stevig tempo wist aan te houden op het parcours van 30,3 km, had Reusser bijna geen benzine meer bij de finish en moest ze genoegen nemen met de tweede plaats op de dag dat ze 30 werd. Ze nam vorig jaar ook een zilveren medaille mee naar huis en was loopster -up op de Spelen Olympisch deze zomer.

Reusser reed in beide tussentijdse controles, maar vervaagde de laatste 10 km.

“De afgelopen twee weken sloeg ze me bij elke poging, dus ik wist dat het heel moeilijk zou worden en ik zou het de beste poging ooit moeten geven”, zei Van Dijk. “Toen ik zag dat ze eindelijk seconden verloor, geloofde ik het totaal niet. Het was al zo lang een droom.”

READ  Ron Rivera regrets the midfielder's problems in Washington: 'I made a mistake and I'm counting on him'

Van Dijk was zo snel dat ze Lisa Klein ving in de resterende 9,5 kilometer voor de finish in het historische centrum van Brugge, de stad die bekend staat als het Venetië van het noorden vanwege de pittoreske kanalen en bruggen. De Duitser was 1 minuut, 30 seconden voor Van Dijk van de starthelling gesprongen.

Olympisch kampioen Animek van Vleuten, een andere Nederlandse renner, werd derde, meer dan 24 seconden van de leiding. Tweevoudig wereldkampioene Amber Nippen, 46, uit Amerika, eindigde als vierde, slechts enkele weken nadat ze haar bekken had gebroken tijdens een trainingssessie.