Eigen doelpunt van Türkiye stuurt Nederland naar halve finales – City Sports Online

Nederland viert kwalificatie voor de halve finales van het EK 2024. Foto met dank aan: Getty Images

Een eigen doelpunt van Mert Muldaur zorgde zaterdag voor een dramatische comeback voor Nederland, toen het land het koppige Turkije met 2-1 versloeg en een plaats veroverde in de halve finales van het EK 2024 tegen Engeland.

De verdediger scoorde een eigen doelpunt in de 76e minuut onder druk van Cody Jacobo, toen het Nederlandse team herstelde van een slechte prestatie in de eerste helft om een ​​zware wedstrijd te winnen en hun definitieve opstelling van vier teams compleet te maken.

Stefan De Vrij had amper zes minuten voor tijd de gelijkmaker gemaakt nadat Turkije in de 35e minuut via een kopbal van Samit Akaydin op 1-0 voorsprong kwam.

Turkije profiteerde van golven van emotionele steun in het Olympia Stadion om dichter bij het bereiken van de halve finales te komen, wat onwaarschijnlijk was, maar nadat ze de Nederlanders op afstand hadden gehouden, bezweken ze uiteindelijk onder de druk in de laatste twintig minuten.

Frankrijk en Spanje ontmoeten elkaar dinsdag in de andere halve finale, voordat Oranje woensdag in Dortmund tegenover de Engelse tegenhanger staat.

Nederland vs. Türkiye Foto met dank aan: Getty Images
Samit Akaydin viert zijn doelpunt tegen Nederland. Foto met dank aan: Getty Images

De enige wedstrijd in de kwartfinales die zonder verlengingen of strafschoppen eindigde, was niet minder spannend.

Het doelpunt van Turkije kwam na een vreemde beslissing van de Nederlandse vleugelverdediger Denzel Dumfries om een ​​schot, dat duidelijk Nathan Aké raakte, in een hoekschop te laten gaan terwijl hij de bal gemakkelijk binnen het veld had kunnen houden.

Hakan Calhanoglu Foto met dank aan: Getty Images
Stefan De Vrij scoort een doelpunt tegen Türkiye. Foto met dank aan: Getty Images

De bal werd aanvankelijk verspreid, maar viel op de jonge Arda Guler, die een perfecte crosspass naar de verre paal stuurde, en Akaydin was de eerste die opstond naar een rij van drie Turkse spelers die de bal in het doel kopte.

READ  De eerstejaars basketbalofficial van Duke bracht een bezoek aan de Nederlandse scherpschutter