Een verloren iPhone terugvinden – zelfs als deze vergrendeld is

Apple’s Zoek mijn-app is een zeer nuttige (en geruststellende) functie geweest, waarmee je een verloren (of gestolen) telefoon kunt lokaliseren zodat je hem terug kunt krijgen (of contact opnemen met de autoriteiten, als dat veiliger is). Met Zoek mijn uitbreiding naar een aantal andere dingen, vooral via Apple AirTags, het is nuttiger geworden. En nu dit iOS 15 Door de mogelijkheid om uw telefoon te lokaliseren, zelfs wanneer de batterij leeg of uitgeschakeld is, is het voordeel van Zoek mijn nog groter.

(Opmerking: je kunt ook de Zoek mijn-app gebruiken om je te helpen met je veiligheid – om je locatie met mensen te delen en regelmatig meldingen te sturen over je vertrek- en aankomsttijd. Je kunt instructies vinden om dit in te stellen in ons artikel”Locatietracking op de iPhone gebruiken. “)

Als je nieuw bent op de iPhone of nog nooit Zoek mijn hebt ingesteld, kun je als volgt aan de slag gaan:

  • Ga naar je Instellingen, tik op je naam en vervolgens op “Vind mijn”.
  • Tik op “Zoek mijn iPhone”.
  • Voer “Zoek mijn iPhone” uit. Als u een upgrade naar iOS 15 uitvoert, kunt u ook Zoek mijn netwerk activeren, waarmee u uw telefoon kunt vinden, zelfs als deze offline is. Stuur laatste locatie stuurt de locatie van uw iPhone naar uw Apple-account wanneer de batterij bijna leeg is.

Schakel Zoek mijn in je instellingen in.

Vullen

Schakel Zoek mijn netwerk in om uw telefoon te vinden wanneer deze is uitgeschakeld.

En dat is het! Als je je iPhone dan niet kunt vinden, kun je hem opsporen met de Zoek mijn-app op je Mac (of een andere iPhone, als je die hebt) of in een browser door naar iCloud.com/find en log in met uw Apple ID.

Als u de webversie gebruikt, ziet u een groene stip die de locatie van uw iPhone aangeeft. Selecteer de stip en vervolgens de omcirkelde ‘i’ (voor info) en je krijgt de mogelijkheid om je telefoon af te spelen voor geluid, te wissen of in ‘verloren modus’ te zetten. In de verloren modus kunt u een telefoonnummer invoeren dat u kunt bereiken en een bericht (“Gelieve deze telefoon zo snel mogelijk terug te brengen!”). Daarna wordt de telefoon vergrendeld totdat u de toegangscode opnieuw invoert.

Met Zoek mijn kunt u uw telefoon lokaliseren, een melding verzenden of deze wissen.  (Opmerking: de kaart is om privacyredenen vervaagd.)

Met Zoek mijn kunt u uw telefoon lokaliseren, een melding verzenden of deze wissen. (Opmerking: de kaart is om privacyredenen vervaagd.)

Als u de Zoek mijn-app gebruikt, krijgt u in wezen dezelfde functies (behalve een esthetisch aantrekkelijker uiterlijk), samen met routebeschrijvingen op de kaart over hoe u bij uw telefoon kunt komen.

En ja – als je iOS 15 op je iPhone gebruikt, kun je het vinden, zelfs als de batterij leeg is of is uitgeschakeld.

Zoek mijn kan de telefoon lokaliseren, zelfs als deze is uitgeschakeld, zolang iOS 15 is geïnstalleerd.

Zoek mijn kan de telefoon lokaliseren, zelfs als deze is uitgeschakeld, zolang iOS 15 is geïnstalleerd.

READ  Apple Stores zweven met het nieuwe MagSafe portless design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *