Een laat doelpunt bezorgt Engeland 2-1 overwinning op Nederland en plaatsing voor de EK-finale van 2024 | Nieuws, sport, banen

De Engelse international Ollie Watkins (links) en doelman Jordan Pickford vieren woensdag feest na de overwinning in de halve finale van het EK 2024 op Nederland in Dortmund, Duitsland. (Bijbehorende persfoto)

Een laat doelpunt bezorgt Engeland 2-1 overwinning op Nederland en plaatsing voor de EK-finale van 2024 |  Nieuws, sport, banenDortmund, Duitsland – Engeland heeft opnieuw de finale van het Europees Kampioenschap bereikt na een spannende ‘come-from-behind’ eindzege die koning Charles III op een veelbewogen reis bracht.

Ollie Watkins, die aanvoerder Harry Kane verving in een gewaagde beslissing van de Engelse coach Gareth Southgate, scoorde een doelpunt in de eerste minuut van de blessuretijd en bezorgde Engeland woensdag een 2-1 overwinning op Nederland en gaf hen de kans om tegen Spanje te spelen. de finale van het EK.

In de knock-outfase van Euro 2024 scoorde Engeland een gelijkmaker in blessuretijd via Jude Bellingham voordat hij Slowakije versloeg in de laatste 16 en strafschoppen nodig had om Zwitserland te verslaan in de kwartfinales.

De Engelsen zullen proberen hun thuisfans op het puntje van hun stoel te houden terwijl het herenteam steeds dichter bij het winnen van hun eerste titel sinds het WK van 1966 komt, inclusief die van henzelf.

“Als u mij toestaat u aan te moedigen om de overwinning veilig te stellen voordat er nog grote laatste doelpunten of nog meer strafdrama’s nodig zijn, ben ik er zeker van dat de druk op de collectieve hartslag en bloeddruk van het land aanzienlijk zal afnemen!” De koning zei in een felicitatiebericht dat hij na de wedstrijd in Dortmund stuurde:

Watkins’ doelpunt was geschikt voor een koning.

READ  French Open: Nadal bereikt ronde van 16 met overwinning op Sandshulb

Hij was slechts één keer op het EK van 2024 verschenen – als invaller in de groepswedstrijd tegen Denemarken – dus het was een verrassing dat hij in de 80e minuut door Southgate werd geïntroduceerd in de grootste wedstrijd van Engeland tot nu toe.

Het risico werkte.

Dankzij de intrede van invaller Cole Palmer tikte Watkins de bal met zijn rug naar het doel binnen het strafschopgebied en schoot vanuit een kleine hoek een krachtig schot in de benedenhoek.

“Ongelooflijk – ik heb weken op dit moment gewacht.” Aston Villa-aanvaller Watkins, die vorig seizoen op de vierde plaats stond op de topscorerslijst van de Premier League, zei: “Ik heb veel moeite gedaan om te komen waar ik nu ben. Ik heb de kans gehad en die heb ik met beide handen gegrepen.”

Engeland speelt zondag in Berlijn in de finale tegen Lamine Yamal en Spanje. Dit wordt de eerste wedstrijd van het Engelse nationale team op buitenlandse bodem, na het winnen van het WK in 1966 en het verslaan van Italië in de finale van het EK van 2020 – beide keren in het Wembley Stadion.

“Het zal een ongelooflijk moeilijke wedstrijd worden, een hele zware wedstrijd.” “Spanje wordt algemeen gezien als het beste team van het toernooi”, zei Kane over de titelwedstrijd, waarbij Spanje algemeen werd gezien als het beste team van het toernooi. “Weer een wedstrijd die geschiedenis schrijft.”

De zee van Oranje viel voor het eerst stil op de gigantische zuidtribune van Dortmund in de Westfalia Arena in Dortmund na het late doelpunt van Watkins. Het stadion was de thuisbasis van de meest luidruchtige Nederlandse fans die het stadscentrum overnamen voordat ze vóór de wedstrijd met duizenden naar het stadion marcheerden. De politie meldde drie afzonderlijke botsingen tussen fans uit beide landen in de stad.

READ  Netflix UK heeft de verwijdering van een van de meest bekeken titels ongedaan gemaakt

Hierdoor kreeg de gelegenheid het gevoel van een wedstrijd op Nederlandse bodem en kreeg Engeland te maken met meer concurrentie nadat de 21-jarige Xavi Simons de op een na jongste doelpuntenmaker voor Nederland werd op het EK.

De middenvelder van Paris Saint-Germain slaagde erin de bal op zo’n veertig meter afstand van Declan Rice af te pakken, snelde vervolgens naar voren en schoot van buiten het strafschopgebied een krachtig schot in de verre hoek.

Vergeleken met de 16-jarige Yamal, de nieuwe Spaanse ster, is Simons een voetbalveteraan, maar dit was opnieuw een voorbeeld van de jonge speler die schitterde op het grote podium van het EK.

Kane heeft veel geweldige momenten gehad op grote toernooien en had er nog een toen hij een strafschop omzette nadat het uitgestrekte been van Denzel Dumfries tegen de voet van Kane botste toen de Engelse spits probeerde te schieten.

Kane werd de zesde speler die drie doelpunten scoorde in het toernooi.

Een open eerste helft, waarin Dumfries en de Engelse Phil Foden op doel schoten, eindigde met een spannende en spannende tweede helft, waarin maar liefst twee minuten een doelpunt van Bukayo Saka werd afgekeurd voordat Kane en Foden werden gewisseld.

Dit is misschien wel de beste beslissing die Southgate heeft genomen tijdens zijn achtjarige periode bij het Engelse nationale team. Dat het doelpunt werd gecreëerd door Palmer, die tegelijk met Watkins inviel, maakte het nog interessanter.

“We bezorgen mensen geweldige avonden… maar we zijn nog niet klaar.” Southgate zei: