Een brace in maart bezorgt Brighton een 3-0 overwinning op een matig Liverpool

Sully March, vleugelspeler van Brighton & Hove Albion, scoorde twee doelpunten in het begin van de tweede helft en scoorde zaterdag nog een doelpunt in een 3-0 overwinning thuis tegen Liverpool, waardoor hij hoger kwam dan de Reds en opklom naar de zevende plaats in de Engelse Premier. Stand van de competitie.

Nadat hij laat in de eerste helft een penalty werd geweigerd, gaf Mars zijn ploeg de leiding in de 47e minuut toen Brighton de bal het veld op won en Kaoru Mituma hem in een simpele finish in Mars’ weg schoof.

De 28-jarige voegde zes minuten later een indrukwekkende tweede toe, greep de pass van Ivan Ferguson vast en groef de bal onder zijn voeten om in het net te volleyen.

De Nederlandse aanvaller Cody Gakbo, die zijn eerste start maakte sinds hij in december overstapte van PSV Eindhoven naar Liverpool, was gedurende het grootste deel van de wedstrijd een onbekende omdat de bezoekers moeite hadden om het balbezit te behouden en fatsoenlijke kansen te creëren.

Marsh rondde een uitstekende prestatie af door invaller Danny Welbeck te bedienen met een kopbal uit een inworp, Welbeck tilde de bal over een verdediger voordat hij hem in het net schoot voor zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen.

Door de overwinning stijgt Brighton naar de zevende plaats in het klassement, met 30 punten, twee punten voorsprong op Liverpool, dat lijdt aan vorm en blessures.