Dundee U 0 – 1 Livingston

Livingston verzekerde zich van de overwinning in de Schotse Premier League met een nipte 1-0 overwinning op Dundee United in Tannadys.

Christian Montano scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd – zijn eerste voor de club – aan het begin van de tweede helft.

afbeelding:
Livingston’s Christian Montano viert het verslaan van Dundee United met 1-0

Het was een teleurstellende nederlaag voor de gastheren, die zich nu moeten voorbereiden op de tweede etappe van de derde ronde van de Europa League-kwalificatiewedstrijden tegen AZ Alkmaar in Nederland op donderdag.

Hoe Livingston een nipte overwinning behaalde

Voor de aftrap was er een minuut applaus voor de in juni overleden United-grootheid Vin Dossing.

Livingston maakte de eerste opener van de wedstrijd in de vijfde minuut toen Joel Nobile een bal van rechts naar Sean Kelly aan de rand van het strafschopgebied trok, maar zijn lage schot naast het doel van doelman Mark Bergetti trok.

Na die vroege kans hadden beide partijen moeite om meer kansen te krijgen.

Naarmate het halfuur verstreek, was er een flits van kansen voor de gastheren toen spits Stephen Fletcher een lange steekpass achtervolgde, maar Levy North-doelman George bedwong het gevaar.

Fletcher probeerde opnieuw zijn geluk met een afstandsschot, maar zijn poging vloog naast.

De Lions maakten vervolgens een veelbelovende break vanaf hun eigen helft, want Montano vond uiteindelijk ruimte aan de linkerkant, maar zijn schot ging naast het doel en beide ploegen gingen bij de rust de tunnel in, terwijl de wedstrijd zonder doelpunten verliep.

Dundee United Glenn Middleton en Christian Montano Livingston
afbeelding:
Glenn Middleton van Dundee United en Montano Livingston

In de 49e minuut werd de impasse echter doorbroken.

READ  Gudaf Tsegay loopt 1:57 800m in Val-de-Reuil - Wekelijkse Tour

Het schot van Noble werd geblokt door Brigetti, maar de bal kaatste terug naar Nikki Devlin, die naar Montano werd gestuurd en een daverend schot van 20 meter voorbij de doelman afvuurde om het net in te gaan.

United had een kans om onmiddellijk te reageren, maar het schot van dichtbij van Tony Watt werd goed gered door George.

De gastheren bleven aandringen op de gelijkmaker, waarbij aanvoerder Ryan Edwards een schot zag dat naast ging en Fletcher kort daarna dichtbij kwam.

Watt kreeg vervolgens een duidelijk zicht op het doel, maar hij was niet in staat om zijn lage schot vanaf 16 yards op doel vast te houden.

Levy had zijn voorsprong in de 69e minuut kunnen verdubbelen toen Nobley Scott Pittman in doel speelde, maar Brigetti wist het gevaar met zijn voeten uit te schakelen.

United reageerde meteen op de bal toen invaller Matthew Kudjo een schitterend afstandsschot van George over de lat schoot.

Levi zag de wedstrijd echter uit en pakte alle drie de punten.

Martingale vertelde Montano dat hij een winnaar zou scoren

David Martindale, voorzitter van Livingston:

“Ik zei in de eerste helft tegen Christian: ‘Jij gaat de wedstrijd voor ons winnen’ – en hij ging en won de wedstrijd voor ons.

“Vorig seizoen bij Christian kreeg ik niet de speler die ik dacht te rekruteren. Het kostte wat tijd om me aan te passen aan het Schotse voetbal, trainen en spelen.

“Het is een ander soort voetbal dan in de tweede klasse in Engeland en ik bedoel het op de mooist mogelijke manier. Dus het duurde even om aan te passen, maar hij kwam deze zomer terug en hij was van topklasse.”

READ  "Boeren kunnen Nederland helpen verduurzamen."

“Ik ben heel blij voor Christian, want hij heeft heel hard gewerkt.

“Ik denk dat we verdienden te winnen. De jongens waren geweldig en we verdienden het om te winnen. We hadden een seconde kunnen krijgen en het was het waard. We hebben het strafschopgebied vandaag heel goed verdedigd.

“We hebben United waarschijnlijk op een goed moment gehaald. Ze kwamen uit de achterhoede van een grote Europese wedstrijd en dat heeft ons echt geholpen. Ik ga hier niet staan ​​en anders zeggen.”

Dundee, Schotland - 7 augustus: Livingstons'  Christian Montano (links) scoort om er 1-0 van te maken tijdens de Premier League-wedstrijd tussen Dundee United en Livingstone in Tannadys Stadium, op 7 augustus 2022, in Dundee, Schotland.  (Foto door Mark Skats/SNS Group)
afbeelding:
Montano zette Livingstone aan het begin van de tweede helft op voorsprong

Ross: Europa is geen excuus voor prestaties

Dundee United-coach Jack Ross:

“Ik haat het om het te gebruiken [Europe] Als excuus, want dat zou afbreuk doen aan de prestaties van Livingston en ons gebrek daaraan.

“Maar ik denk dat als je met managers in de Premier League praat buiten de twee grootste die dat hebben gedaan, het moeilijk wordt.

“Je hebt niet de echte diepte, wat betekent dat je meerdere wijzigingen kunt aanbrengen, maar we moeten nog steeds meer kracht hebben.

“Ze hebben donderdag een geweldige prestatie geleverd in termen van wat ze erin hebben gestopt, fysiek en wat ze er emotioneel in hebben gestopt.

“Dit is geen excuus, maar het is niet gemakkelijk.”

Wat is het volgende?

Dundee United Reis donderdag af naar Nederland voor de tweede etappe van de derde ronde van de UEFA Europa League-kwalificatieconferentie Luik tegen Alkmaar met een 1-0-voorsprong; De aftrap is om 20.00 uur.

naast Livingston is aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen Hibernian in de Schotse Premier League; Wedstrijd begint om 15.00 uur.

READ  Daniel Ricciardo, Italië Grand Prix wint Andreas Seidl, Nederlandse Grand Prix, "vernietigd"

Het nieuwe Schotse Premier League-seizoen met Sky Sports

• Tot 48 live Schotse Premier League-wedstrijden plus play-offs.
  • Live verslaggeving door Illidah Barbour, met analyse van Chris Boyd, Andy Walker en meer.
  • De klok rond dekking Sky Sports Nieuwsop mij skysports.com kruis Luchtsporten sociale kanalen.
  • Gratis beeldmateriaal om elke wedstrijd in de Schotse Premier League op onze website te bekijken.
  • Sky Sports is je ultieme bestemming voor lokaal voetbal met live verslaggeving van de Premier League, English Football League, Scottish Premier League en Women’s Premier League.