Dundee St. 1 – 0 Alkmaar

Glenn Middleton scoorde een verbluffend doelpunt in de tweede helft toen Dundee United een van de grootste Europese resultaten van de afgelopen decennia behaalde door AZ Alkmaar met 1-0 te verslaan op een opwindende avond in Tanades.

De 22-jarige vleugelspeler sloot zich afgelopen vrijdag aan bij Rangers’ Terrors en maakte zijn thuisdebuut door Jack Ross een onschatbare voorsprong op de verdediging te geven wanneer ze aanstaande donderdag naar Nederland vertrekken in de tweede etappe van hun derde kwalificatie voor de Europa League. Ronde stropdas.

United, dat hun eerste Europese wedstrijd speelde sinds Dynamo Moskou ze 10 jaar geleden met 7-2 versloeg, kreeg thuis een enorme boost in een bijna vol Tanadis-menigte van 10.181.

Maar het was Alkmaar – vorig seizoen vijfde in de Eredivisie – dat de wedstrijd in de beginfase beter regelde doordat ze de bal op een waterdichte manier knalden.

afbeelding:
Dundee United’s Stephen Fletcher (links) viert het doelpunt, Middleton (rechts)

Ze kregen hun eerste kans op de wedstrijd in de zevende minuut toen Haakon Evin een vrije pass van United-doelman Mark Pereghetti binnentikte en vanaf de linkerflank voorzette, maar het aanvallende duo Danny de Wit en Vangelis Pavledis onderschepte elkaar op de rand van het doel. Zes vierkante meter en de kans is weg.

United kreeg al snel voet aan de grond in de wedstrijd en begon wat druk op te zetten. Hun eerste poging kwam in de 20e minuut toen het krachtige schot van Craig Sebald vanuit het strafschopgebied werd verslagen door doelman Hobby Verhulst uit Arizona.

READ  Intershop neemt het in Nederland gevestigde SPARQUE.AI over en voegt door AI aangedreven personalisatie toe aan zijn handelsplatform

En Oranje dreigde in de 36e minuut, maar Brigetti blokkeerde een kopbal van Mikel Lido op de paal van een voorzet van Milos Krkez.

Gebruik de Chrome-browser voor een toegankelijke videospeler

Dundee United-middenvelder Dylan Levitt hoopt dat zijn bewondering voor de club ertoe zal leiden dat hij wordt opgenomen in de WK-selectie van Wales.

United had vier minuten in de eerste helft een goede kans, maar het lage schot van Stephen Fletcher net naast de linkerpaal van Verholst vanaf 10 meter na een pass van Liam Smith van rechts zorgde voor paniek in het strafschopgebied.

De bezoekers wonnen in de 51e minuut een vrije trap vanaf 20 yards, maar Tijani Regents schoot zijn schot recht in de verdedigingsmuur.

Vervolgens schoot de Alkmaarse spits Pavlidis een krachtig laag schot in het gezicht van het doel.

United-baas Ross Jimmy McGrath – aan de vooravond van de wedstrijd gehuurd van Wigan – maakte zijn debuut vanaf de bank voor Sebald in de 59e minuut.

Het bleek een inspirerende zet, want de invaller deelde binnen twee minuten de voorsprong van de thuisploeg.

Middleton kreeg een pass van Dylan Levitt wijd van rechts en dompelde sierlijk weg van de Alkmaarse spelers voordat hij een 1 – 2 run maakte voor McGrath en de bal naar huis passeerde voor een uitstekende afwerking vanaf de rand van het strafschopgebied, wat leidde tot een pittige scène binnenin Tanadi’s.

AZ probeerde een reactie te vinden, maar kwam het dichtst in de buurt bij een late poging van Pavlidis, waardoor Birighitti moest worden gered.

READ  Vriendschappelijke wedstrijden: Nederland Blank Schotland 4-0, Spanje verliest met 0-1 van Colombia