Duitsland komt in aanmerking voor WCup. Rusland en Kroatië winnen kwalificaties

Berlijn (AFP) – Toen Duitsland zich als eerste land kwalificeerde voor het WK 2022, huilde de voormalige onder-21-coach van vreugde na zijn eerste overwinning met Turkije.

Stefan Kontz kon zijn emoties niet beheersen nadat de penalty van Burak Yilmaz in de negende minuut van de blessuretijd Turkije een dramatische 2-1 overwinning opleverde in Letland om hun hoop op kwalificatie levend te houden.

Duitsland boekte maandag hun plek met 4-0 zege in Noord-Macedonië. Alle doelpunten vielen in de tweede helft met vermoeide gastheren en de overwinning was een goede compensatie voor het schokkende 2-1 verlies van Duitsland tegen Noord-Macedonië in Duisburg in maart.

Het was het enige punt in een perfecte kwalificatiecampagne, met zeven overwinningen uit acht Europese groepswedstrijden.

In Rotterdam scoorde Memphis Depay tweemaal, gaf twee assists en miste een penalty toen Nederland Gibraltar met 6-0 versloeg en op koers bleef om zich te kwalificeren., twee punten achter Noorwegen en vier punten boven Turkije in Groep F.

Kroatië en Rusland hebben na hun respectievelijke resultaten in Groep F in ieder geval een plaats in de play-offs veiliggesteld.

groep E.

België, dat dit weekend deelnam aan de Nations League, zou zich hebben gekwalificeerd als Wales Estland niet had verslagen. Maar het vroege doelpunt van Kiefer Moore voor Wales was genoeg om in Tallinn met 1-0 te winnen.

Wales behield dezelfde punten als Tsjechië, dat van thuis uit met 2-0 versloeg van Wit-Rusland. Maar de Tsjechen speelden een wedstrijd meer.

België heeft bijna vijf punten voorsprong op de kwalificatie. De Belgen spelen vervolgens op 13 november tegen Estland, wanneer Wales Wit-Rusland ontvangt.

READ  Six Pack: Middenvelder Blaine Hawkins passeert voor zes touchdowns bij het verslaan van Co

Groep G

Depay zette zijn teleurstellende seizoen in Barcelona achter zich met een vruchtbare avond voor Nederland tegen een van de beste voetbalteams ter wereld. Zijn eerste doelpunt tegen Gibraltar was zijn dertiende van het jaar voor Oranje, waarmee hij het Nederlands record van 12 in een kalenderjaar verbrak van Patrick Kluivert.

Nederland leidde met twee punten meer dan Noorwegen, dat Montenegro met 2-0 versloeg zonder zijn steraanvaller Erling Haaland te blesseren.

De late overwinning van Yilmaz in Riga hield Turkije op de achtervolging. Turkije ontvangt vervolgens Gibraltar op 13 november, wanneer Noorwegen Letland ontvangt en Nederland Montenegro bezoekt. Nederland speelt tegen Noorwegen en Turkije bezoekt Montenegro in de laatste speelronde.

groep h

De Kroatische middenvelder Luka Modric scoorde een vrije trap om een ​​2-2 gelijkspel met Slowakije te redden, en Rusland profiteerde met een 2-1 overwinning op oude rivaal Slovenië. Om naar de top van de groep te gaan.

De daling van het aantal punten betekent dat Kroatië, de nummer twee van het WK 2018, volgende maand waarschijnlijk Rusland moet verslaan om zich automatisch te kwalificeren voor het WK.

Slowakije had een overwinning nodig om hun hoop op kwalificatie te behouden en kon zich niet langer kwalificeren.

Ook Malta scoorde in de 98e minuut om een ​​punt te verdienen in een 2-2 gelijkspel met Cyprus.

y. groep

Duitsland boekte hun plaats in het toernooi van volgend jaar in Qatar ondanks een zware wedstrijd tegen een tegenstander die hen hard pushte in de kwalificatie.

Kai Havertz brak de score in de 50e minuut voordat het doelpunt van zijn Chelsea-teamgenoot Timo Werner de stand regelde. Jamal Musiyala scoorde in de 83e minuut het vierde doelpunt voor het team van Hansi Flick, van mede-invaller Karim Adeyemi.

READ  Duitse competitie: Borussia Dortmund vs Bayern München - Live-uitzending | Sport | Duits voetbalnieuws en het belangrijkste internationale sportnieuws | DW

Duitsland verhoogde zijn groepsvoorsprong naar acht punten met nog twee speelrondes te gaan. Flick heeft vijf overwinningen behaald sinds hij de leiding overnam van Joachim Loew na de Europese zomerkampioenschappen.

Het doelpunt van Ionoy Mitrich in de 26e minuut was genoeg voor Roemenië om Armenië met 1-0 te verslaan in Boekarest.

IJsland versloeg Liechtenstein met 4-0 in de andere groepswedstrijd.

Roemenië schoof op naar de tweede plaats in de groep met 13 punten, één punt voor Noord-Macedonië en Armenië met 12 punten. IJsland heeft acht en Liechtenstein één punt uit een gelijkspel met Armenië in september.