Drie voormalige kampioenen van Qatar hebben de kwartfinales bereikt

De Tunesische Anas Jaber, aangemoedigd door de jonge fans van de Qatar Open als een lokale ster, maakte woensdag een meesterlijk racket door beslissende shots te maken van haar rivaal en tweede geplaatste Karolina Pliskova, maar ze waren inconsistent, want ze gaf in 6-4. 4-6, 7-5 in de tweede ronde wedstrijd in Doha.

Het was Jaber die de Tsjechische vrouw versloeg tijdens haar laatste confrontatie in Doha vorig jaar, maar dit keer boekte de Qatari-kampioen Pliskova 2017 haar ticket voor haar eerste hardcourt kwartfinales sinds de Dubai Duty Free Tennis Championships vorig jaar.

De Tunesiër groef diep om cruciale punten te scoren, waaronder een verpletterende overwinning in de zesde game van de tweede set, wat de druk op de meer ervaren Pleskova verhoogde.

Echter, Jaber kwam blijkbaar onder druk door de behendigheid van haar Tsjechische tegenstander toen de luchtvochtigheid escaleerde, wat haar spel vertraagde.

Ze won met een geweldige forehand in de tweede set en stuurde de wedstrijd door naar de derde set. Nadat Pliskova de eerste wedstrijd in de derde wedstrijd had gewonnen, reageerde Gaber met inspirerend spel tijdens snelle stoten met behulp van Pliskova’s gemakkelijke fouten.

Uiteindelijk bewees Pliskova dat ze de antwoorden had op Jabers “gekke shots”.

“De omstandigheden zijn goed voor mij – ze speelt veel moeilijke shots”, zei Pliskova. “Ik denk dat ze van alles een beetje kan spelen. Ze kan dia’s spelen en shots droppen. Het dient goed – het wordt elk jaar beter.”

Petra Kvitova, de Tsjechische nr. 4 zaad en een andere voormalige Qatar Open-kampioen, onderscheidde zich door haar 6-1, 6-3 overwinning op de Russische Anastasia Pavlyuchenkova.

READ  Prins Harry confronteert REVOLT als personeel van Californische liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheid dreigt te 'stoppen met roken'

“Ik kan niet zeggen dat ik destijds specifiek aan de transmissie werkte”, zei ze na haar overwinning tussen de Australian Open en Doha.

Kvitova gebruikte haar opslag om een ​​enorme invloed te hebben op het aantal breakout-punten van Pavlyuchenkova, omdat ze de eerste set domineerde en de tweede set naar de overwinning leidde – ze vermeed de derde set, in tegenstelling tot acht van haar afgelopen 12 wedstrijden, die eindigde.

Kvitova zei dat het anticiperen op de speelstijl van haar tegenstander haar uiteindelijk de overhand gaf.

“Ik weet dat Nasia ook graag hard speelt. Dus ik probeerde de eerste te zijn [so] ‘Ze heeft geen tijd’, zei Kvitova.

Garbin Muguruza, de hoogst geplaatste speler in de loting, titelverdediger Arena Sabalenka 6-2, 6-7 (5/7), 6-3.

Topzaad Elena Svitolina versloeg Misaki Doi gemakkelijk met 6-1 6-2, waardoor Qatar het derde toernooi werd in het seizoen waarin het de kwartfinales bereikte, en het duurde maar een uur om zijn Japanse rivaal te verslaan.

Voormalig nummer één van de wereld en achtste geplaatste Victoria Azarenka met 6-4, 6-2 over de kwalificatiewedstrijden, Laura Siegmund.

Mariah Scary had haast en stuurde Madison Keys met 6-2, 6-2 in één uur en 8 minuten om de laatste acht te bereiken.

ABN AMRO WERELD

AP, Rotterdam, Nederland

Daniel Medvedev werd woensdag uitgeschakeld bij de ATP-competities in Rotterdam, Nederland, in de eerste ronde, verloor in twee sets van Dusan Lyovic en verspeelde zijn kans om Rafael Nadal’s plaats op de tweede plaats in de wereld te veroveren, terwijl Andy Murray werd verslagen door Andrey Rublev. In de laatste 16.

READ  De eerste reeks voorbereidende voetbalranglijsten van Michigan bevat nieuwe kanshebbers aan de top

Wereldnummer 3 Medvedev was de nummer één zaadje op de ABN AMRO Wereldkampioenschappen Tennis deze week na het bereiken van de Australian Open-finale, maar werd in iets meer dan 90 minuten uitgeschakeld met 7-6 (7/4) en 6-4 door de Serviër Lyovic. , Momenteel gerangschikt 27.

De Rus Medvedev gooide de spits in woede nadat hij hem brak in de negende game van de tweede set, botste met de scheidsrechter en de finale aftrapt met een strafschop als resultaat.

De explosie kwam aan het einde van de nerveuze prestatie van de 25-jarige, die werd gekenmerkt door acht dubbele fouten en 25 niet-dwangmatige fouten.

De kalme Lagovic serveerde in de tiende game om op te klimmen in de tweede ronde, clash met Borna Coric.

De nederlaag was pijnlijk voor Medvedev omdat hij Nadal zou hebben vervangen als de nummer twee van de wereld als hij de Finale had bereikt. Nadal trok zich terug uit Rotterdam vanwege een rugblessure.

“Ik denk dat ik de hele wedstrijd erg gefocust was en niet onder de indruk was van zijn zending en goede schoten”, zei hij. “Ik wist dat als ik in de wedstrijd bleef, ik mijn kansen zou krijgen en mijn ritme zou veranderen.”

Drievoudig Grand Slam-kampioen Murray was ook zichtbaar gefrustreerd door met 7-5 6-2 te verliezen van de als vierde geplaatste Russische Rublev.

De voormalige nummer één van de wereld, die nu 123 staat na een reeks lies- en dijbeenblessures, deed het goed in de openingsset, maar Rublev pakte de eerste helft en leidde met 6-5, voordat hij twee breakpunten in de eerste set spaarde. Volgende spel.

READ  Mount en Chilwell geïsoleerd nadat Gilmour positief testte, Engeland gekwalificeerd, Dembele UIT van toernooi

De tweede set zag eruit alsof het weer een moeilijke relatie zou worden, maar Rublev speelde vijf wedstrijden op rij voor een uiteindelijke comfortabele overwinning.

Medvedev en Murray sluiten zich aan bij de nummer zeven van de wereld, Alexander Zverev en drievoudig Grand Slam-winnaar Stan Wawrinka, die het toernooi vroegtijdig verlaat.

Woensdag werd de 23-jarige Kazachstaanse Alexander Public Zverev uitgeschakeld met 7-5 6-3.

De Duitse Zverev werd derde in het toernooi, maar werd verrast door de 43 geplaatste Publik in slechts 1:19.

“Het is geweldig om Sasha te verslaan”, zei Public, die hun laatste drie wedstrijden tegen zijn top 10 rivalen heeft gewonnen. “Er waren ups en downs voor ons allebei tijdens het spel, en ik had een beetje geluk en misschien meer consistentie. Ik geniet nu gewoon van het spelen van games.”

Reacties worden gemodereerd. Houd opmerkingen bij die betrekking hebben op het artikel. Aantekeningen met obscene of obscene taal of persoonlijke aanvallen van welke aard dan ook of promotie en gebruikersverbod zullen worden verwijderd. De uiteindelijke beslissing is ter beoordeling van de Taipei Times.